Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła
Odszedłem, bo miałem dość tego marazmu. Wpływ miało również odejście Tadeusza.
Odpowiedz

Czekam tylko na zgodę Ojca Św., bym był regentem i wszystkim się zajmę. To nie czas, tak jak kiedyś, by obrzucać się winą za obecną sytuację. Winien jestem ja, winien i Paolo, winien i Wilhelm i Albert, Tomasso, Maurycy... Winien i Fernando i inni. Dajmy spokój sobie i szukajmy środka...
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

A czy da się go znaleźć?
Odpowiedz

(06.12.2017, 14:38:41)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): A czy da się go znaleźć?

No jak się Brata czyta, to można dojść do wniosku, że najlepiej jest zebrać się na Piazza Navona i na raz wypić butelkę arszeniku. 

Z tego miejsca proszę Jego Świątobliwość, aby mianował Eminencję Carlo de Mediciego regentem i nadał mu uprawnienia do zwołania Soboru.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

(06.12.2017, 21:39:05)Tommaso Mancini napisał(a):
(06.12.2017, 14:38:41)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): A czy da się go znaleźć?

No jak się Brata czyta, to można dojść do wniosku, że najlepiej jest zebrać się na Piazza Navona i na raz wypić butelkę arszeniku. 

Z tego miejsca proszę Jego Świątobliwość, aby mianował Eminencję Carlo de Mediciego regentem i nadał mu uprawnienia do zwołania Soboru.

Trzeba czegoś naprawdę nowego. Może te elementy z E-Republik? Nazwijmy sobór Welijskim II. 

PS Skoro ja wróciłem z emerytury, to może winienem odzyskać wcześniejsze stanowiska?
Odpowiedz

Elementy - z E-republik. Jak ją zrobisz, młody Demiurgu?
Nazwanie Soboru będzie należeć do prerogatyw Patriarchy.
Może i winieneś, ale nadać Ci je musi ponownie Patriarcha - jawnie zrezygnowałeś z nich, więc trwa wakat.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Nazwanie soboru to chyba najmniejszy problem w tej chwili... Sami nie wprowadzimy elementów z eR, była kiedyś słuszna idea, by dla wszystkich mikronacji była wspólna platforma, co niosłoby wiele korzyści, ale do tego potrzebne są niemałe pieniądze, informatycy i człowiek/ludzie którzy chcieliby stanąć na czele tego przedsięwzięcia. Cały plan też jest już rozpisany, ma kilkadziesiąt stron. Ale to nie temat na obecne czasy, najpierw wyprowadźmy Rotrię z kryzysu.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

(07.12.2017, 11:07:19)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Elementy - z E-republik. Jak ją zrobisz, młody Demiurgu?
Nazwanie Soboru będzie należeć do prerogatyw Patriarchy.
Może i winieneś, ale nadać Ci je musi ponownie Patriarcha - jawnie zrezygnowałeś z nich, więc trwa wakat.

Nie wiem, bo za bardzo nie wiem na czym polega E-Republik. To Wilhelm był zwolennikiem tego rozwiązania.
Odpowiedz

[Obrazek: head_msz.png]
Tym razem oficjalnie, jako wiceMSZ Królestwa Dreamlandu, zapraszam do rozmów na temat współpracy z KD.

W naszym państwie każde wyznanie cieszy się tolerancją. Kiedyś odbyło się referendum konkordatowe i właściwie nie spotkało się z aprobatą, bo zostało uznane przez bardziej sceptyczną część społeczeństwa jako faworyzowanie wyznania Rotryjskiego, a nie pomysł sam w sobie. W razie ewentualnego zainteresowania charakter byłby do negocjacji. Od działania jako organizacja w całym Królestwie Dreamlandu bądź bardziej konserwatywnej Unii; przez częściową suwerenność; po całkowitą na zasadach podobnych do Królestwa Elderlandu. Możliwe, że mielibyście Panowie okazję do zaangażowania we własną wiarę nowych obywateli, a i specyficznego klimatu KD nie należy spisywać na straty, bowiem np. we wspomnianej Unii zwolenników tak nielubianego tutaj luzu moralnego właściwie nie ma.

Zapraszam wielebnych do rozmów
Pozdrawiam,
Jego Książęca Wysokość
Fryderyk Karol Albert Orański-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau, Antwerpii i Mediolanu, hrabia Kontich
Odpowiedz

Może to nienajgorszy pomysł.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.