Liczba postów: 44
Liczba wątków: 7
Racja, popieram Ludwika
prof. dr net. prezbiter Mateusz Adam Sartoneskorsi SJ
dziekan WNŚ UB oraz WNŚ KAN
Liczba postów: 359
Liczba wątków: 29
(12.12.2017, 00:05:18)Ludwik Tomović napisał(a): Może byłoby więcej chętnych do angażowania się w Rotrii, gdyby byli traktowani poważnie.
Chyba najtrafniejsza diagnoza problemu
(11.12.2017, 18:05:01)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Nie wiem czy chcę brać udział w tym cyrku.
Proszę zatem nie uczestniczyć. Nikt płakać nie będzie
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
(12.12.2017, 00:05:18)Ludwik Tomović napisał(a): Może byłoby więcej chętnych do angażowania się w Rotrii, gdyby byli traktowani poważnie.
Kto kogo nie traktuje poważnie, bo nie rozumiem?
Liczba postów: 127
Liczba wątków: 10
Chociażby mnie nie traktuje się tutaj powaznie.
Wyszedłem z propozycją, niby została przyjęta, ale jestem zbywany i mam czekać na wydanie dokumentów, które rzekomo już są.
Patriarcha miał czas, aby je wydać. Aktualnie Regent też miał taką możliwość.
No chyba że rotryjskim dostojnikom nie zależy na pojednaniu, ale to wystarczy powiedzieć, szanujmy swój czas.
/-/
Ludwik Tomović
Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Oczywiście to jest wina osób, które sprawują najwyższe stanowiska, zawsze to powtarzałem. Starałem się oczyścić Rotrię z tego, lecz bezskutecznie.
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
(12.12.2017, 14:51:50)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Oczywiście to jest wina osób, które sprawują najwyższe stanowiska, zawsze to powtarzałem. Czyli między innymi Twoja. Zabiegałem u Patriarchy o Regenta dla ciebie w dużej mierze dlatego, że miałeś sfinalizować sprawę z Kosciolem Orientyki, bo wiesz dobrze że JŚ nie ma na nic czasu. Przesłałem ci wszystkie ustalenia. A ty zająłeś się pisaniem pod siebie bulli o emeryturze... Ja wydawać dokumentów nie mogę, bo jeśli mógłbym, już dawno bym to zrobił i dzisiaj cieszylibyśmy się z jedności.
(12.12.2017, 14:51:50)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Starałem się oczyścić Rotrię z tego, lecz bezskutecznie. Jesli mogę wiedzieć, z czego starałeś się oczyścić Rotrię?
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 891
Liczba wątków: 148
Ludwiku, do jutra sprawa będzie załatwiona.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
(12.12.2017, 16:01:40)Wilhelm Orański napisał(a): (12.12.2017, 14:51:50)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Oczywiście to jest wina osób, które sprawują najwyższe stanowiska, zawsze to powtarzałem. Czyli między innymi Twoja. Zabiegałem u Patriarchy o Regenta dla ciebie w dużej mierze dlatego, że miałeś sfinalizować sprawę z Kosciolem Orientyki, bo wiesz dobrze że JŚ nie ma na nic czasu. Przesłałem ci wszystkie ustalenia. A ty zająłeś się pisaniem pod siebie bulli o emeryturze... Ja wydawać dokumentów nie mogę, bo jeśli mógłbym, już dawno bym to zrobił i dzisiaj cieszylibyśmy się z jedności.
(12.12.2017, 14:51:50)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Starałem się oczyścić Rotrię z tego, lecz bezskutecznie. Jesli mogę wiedzieć, z czego starałeś się oczyścić Rotrię?
Nie jest to moja wina, skoro zamarła całkowicie aktywność, a Tadeusz wbił sztylet w plecy. Ze świętych krów.
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 195
Drogi Bracie Ludwiku,
Sprawa Brata do mnie wpłynęła już dawno, lecz odczytałem ją z lekkim opóźnieniem, za co przepraszam. Opóźnienie to jednak wynikło z przyczyn ode mnie niezależnych. Kwestię rozpatrzyłem dla Brata przychylnie (chyba), lub też pozostawiłem sprawę osądowi regenta (nie pamiętam w tej chwili). Liczę, iż procedury wkrótce zostaną zakończone.
Słowem informacji - niebawem być może uda mi się powrócić do pełni sił witalnych, nim jednak to nastąpi i w pełni będę mógł podołać obowiązkom Najwyższego Kapłana, regencja pozostaje utrzymana.
Jego Eminencja Albert Orański
Tak, ja się na to zgodziłem i miałem już wydawać dokumenty, gdyby nie Tadeusz i jego dywersja.
|