Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezygnacja z piastowanych urzędów
Cytat:
[Obrazek: cKv3bAt.png]
Wolnograd, dn. 6 listopada 2017 r.

Wasza Świątobliwość,
Wielce Czcigodny Patriarcho Piusie VI.

Od początku września bieżącego roku zmagam się z poważną realiozą. Choroba niemal przykuła mnie do łóżka, ograniczając do minimum jakąkolwiek aktywność na Pollinie; uniemożliwiła realizację swoich obowiązków w Republice Bialeńskiej, a także utrudniła godne wypełnianie obowiązków duszpasterskich. 

Leczenie powoli zaczyna przynosić oczekiwane skutki - parę dni temu udało mu się na dłużej opuścić dom w celu odwiedzenia Zgromadzenia Ludowego Republiki Bialeńskiej. Niestety, jak wiadomo, medycyna wciąż nie znalazła rozwiązania na częste powracanie tej choroby.

W związku z tym, zważywszy na powagę urzędów i funkcji kościelnych, chcąc pozostawać w zgodzie z Bogiem Trójjedynym, Waszą Świątobliwością oraz swoim własnym sumieniem, zmuszony jestem zrezygnować tymczasowo z pełnienia urzędu proboszcza parafii w Tivoli oraz funkcji Kanclerza Apostolskiego. Jednocześnie chciałbym wyrazić głęboką chęć powrotu do służby Państwu Kościelnemu, kiedy tylko pozwoli na to mój stan zdrowia.

Z prośbą o modlitwę,
Zawsze oddany
(-) ks. prał. Taddeo de Medici SJ
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR

Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa

Odpowiedz

Zgodnie z Twoją wolą umiłowany Synu, zwolniłem Cię z pełnionych posług.
Odpowiedz

Cytat:Eminencjo Regencie!
W związku z objęciem przeze mnie tronu w Warszawie składam rezygnację z wszystkich piastowanych przez siebie urzędów. Zapewniam jednak iż zaraz po złożeniu korony będę chciał powrócić do służby Kościołowi.

z wyrazami rewerencji,
Maurycy Orański-Nassau
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Tego się obawiałem i dlatego w RONie nie głosowałem za Bratem.
Odpowiedz

Niepodobna aby suwerenny król służył innemu monarsze.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Wiadome. Ale przez to tracimy ważnego urzędnika, którego nikt nie zastąpi.
Odpowiedz

Wasza Królewska Mość,
po pierwsze: gratuluję, gratuluję i jeszcze raz gratuluję. Cieszę się, że z rodu Przyjaciół zawitał na tron RON tak wybitny przedstawiciel.
Co następuję jutrzejszym brewe, z bólem serca, zwolnię Waszą Królewską Mość z urzędów.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Jego Królewska Mość już koronowany.
Odpowiedz

(31.12.2017, 21:28:35)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): (...) Co następuję jutrzejszym brewe, z bólem serca, zwolnię Waszą Królewską Mość z urzędów.
Przypominam, Eminencjo Regencie Wink
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.