Liczba postów: 225
Liczba wątków: 3
Nieoficjalne wyniki elekcji w Księstwie Sarmacji wskazują na to, iż nowym Księciem Sarmacji został Robert von Thorn. Przyjmie on, zgodnie z krótkim przemówieniem po ogłoszeniu nieoficjalnych wyników, imię Roberta Fryderyka. Frekwencja - 92,7%.
Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
administrator forum Państwa Kościelnego Rotria
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
W pełni zasłużony wybór. To wybitny polityk i mikronauta.
Liczba postów: 891
Liczba wątków: 148
Powiedział Gomułka o Chruszczowie.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Wizjonerzy rzadko są doceniani w swoich krajach.
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 195
Powiedział Stalin o Hitlerze.
Gratulacje.
Jego Eminencja Albert Orański
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
(08.01.2018, 06:53:13)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Powiedział Gomułka o Chruszczowie.
Zależy w którym roku.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Trwa szczyt "promocji mikronacji" w Hasselandzie. Jednym z tematów jest ponowne powołanie Stowarzyszenia Polskich Mikronacji. Wielu nasuwa się pytanie, czy taka formalizacja mikroświata jest potrzebna? W jednej ze swoich wypowiedzi, król Hasselandu stwierdził, że tak, bo podczas promowania nie chce przedstawiać się jako "król Hasselandu", lecz (jak mniemam) prezes SPM. Co Bracia o tym sądzą?
Jednocześnie nadmienię, że nie zaproszono wielu mikronacji, w tym Rotrii, Dreamlandu czy MAW. Na postawione przeze mnie pytanie dlaczego, twierdzą, iż zaprosili jedynie przyjaciół narodu hasselandzkiego. Nie wiadomo też, czy te państwa będą promowane na wspólnym fanpage'u, który planuje się reaktywować. Po trzykroć o to pytałem, za każdym razem mowa była o przyjaciołach Hasselandu, nie udzielono jednoznacznej odpowiedzi. Przez te dziwne, kompletnie niezrozumiałe dla mnie i wielu innych kryteria rozsyłania zaproszeń, brak jasnych deklaracji, szczyt opuściła już Bialenia.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Widzę, że w Brodrii rozgorzała dyskusja na temat Rotrii i ewentualnego Kościoła Prawosławnego. Warto przypomnieć, że na mocy Unii Siczyńskiej powstał obrządek welijski, którego zadaniem jest odwzorowanie realiów prawosławnych. Jednakże jedynym duchownym był brat Makarios z Surmenii, który niestety w Rotrii się już nie udziela, a szkoda, sam zaś obrządek na chwilę obecną de facto nie funkcjonuje. Ale pamiętam, że Karol coś działał w tym obrządku, prawda? 
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Ja sam jestem stanowczo za utworzeniem czegoś na wzór Kościoła Grekokatolickiego, ze wszystkimi wschodnimi tradycjami i obrzędami, ale uznaniem prymatu Ojca Świętego.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 59
Liczba wątków: 2
To zawsze było by coś ciekawego i nowego.
Jan Lubomirski, herbu Wąż, pan na Korsuniu , Komisarz Miast Królewskich, Książę Sofii, członek pocztu hetmańskiego.
|