Ankieta: Człowiekiem roku 2017 powinien zostać:
Paolo Carlo de Medici y Zep
11.11%
1 11.11%
Carlo Lorenzo de Medici y Zep
33.33%
3 33.33%
Wilhelm Orański
55.56%
5 55.56%
Razem 9 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taki był rok 2017
Obserwator Rotryjski dokonał podsumowania mijającego roku. Jeżeli Bracia mają jakieś uwagi, sądzicie że coś trzeba dodać lub poprawić, proszę zgłaszać swoje postulaty, by za kilka lat Rotryjczycy, którzy będą czytać tę gazetę, mieli dobry materiał historyczny Wink To również idealny czas na refleksję, czy np. taka ilość uroczystości i pielgrzymek jest zadowalająca, czy należy coś poprawić w roku Pańskim 2018.

Proponuję również, byśmy wyłonili Człowieka Roku. Swoje propozycje wraz z uzasadnieniem można zgłaszać w niniejszym wątku, za kilka dni zorganizujemy głosowanie w ankiecie.

Chciałbym, żebyśmy przy okazji przyznali nieoficjalne przydomki/tytuły ostatnim Patriarchom - Klemensowi, Bonifacemu i Piusowi. Jeżeli będzie więcej niż jedna propozycja, również otworzymy ankietę. Ważne by zaznaczyć, z czym kojarzy nam się dana postać, np. Klemens III. Patriarcha renesansu.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Bardzo ciekawy artykuł. Dziękuję Eminencji za jego napisanie i gratuluję pomysłu. Wydaje się, że nic więcej nie można dodać. Do tytułu Człowieka Roku zgłaszam siebie. Uważam, że moja aktywność oraz oddanie i poświęcenie Rotrii jak zawsze zasługują na docenienie. Poza tym tytuł będzie pasował do mojej kolekcji.

Propozycje przydomków:

Klemens III Odnowiciel

Bonifacy I Żonaty

Pius VI Nieobecny
Odpowiedz

(30.12.2017, 12:11:07)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Bardzo ciekawy artykuł. Dziękuję Eminencji za jego napisanie i gratuluję pomysłu. Wydaje się, że nic więcej nie można dodać. Do tytułu Człowieka Roku zgłaszam siebie. Uważam, że moja aktywność oraz oddanie i poświęcenie Rotrii jak zawsze zasługują na docenienie. Poza tym tytuł będzie pasował do mojej kolekcji.

Eminencja to naprawdę nie musi spbie wycinać żeber, żeby zrobić sobie dobrze....
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

(30.12.2017, 12:59:41)Tommaso Mancini napisał(a):
(30.12.2017, 12:11:07)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Bardzo ciekawy artykuł. Dziękuję Eminencji za jego napisanie i gratuluję pomysłu. Wydaje się, że nic więcej nie można dodać. Do tytułu Człowieka Roku zgłaszam siebie. Uważam, że moja aktywność oraz oddanie i poświęcenie Rotrii jak zawsze zasługują na docenienie. Poza tym tytuł będzie pasował do mojej kolekcji.

Eminencja to naprawdę nie musi spbie wycinać żeber, żeby zrobić sobie dobrze....

Blush
Odpowiedz

Prosiłbym też o przydomek dla Leona III, bo on nie miał niestety... I czuje się pokrzywdzony zapewne.

Co do nominowanej osoby to zgłaszam Eminencję Wilhelma Orańskiego - tyle ile za niego przybyło, to nigdy nie przybyło. A że barwna persona to i zabawy i wydarzeń sporo było. Żonaty Patriarcho. Big Grin
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Ja zaś zgłaszam JE Karola Medyceusza! Zjazdem swojego rodu kroki wielkich person ku Rotrii znów skierował (a dla niektórych wieść o zjeździe lekarstwem była na realiozę), ryt bialeński wprowadził ku uciesze tamtejszych wiernych, a i mądrością swoją i wiedzą służy nam nieprzerwanie Wink
Odpowiedz

Ankieta została dodana, zachęcam do głosowania Wink
Odpowiedz

Zamykam ankietę. Wyniki są następujące:

Paolo Carlo de Medici y Zep - 1 głos (12,5%)
Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 2 głosy (25%)

Wilhelm Orański - 5 głosów (62,5%)

Dziękuję wszystkim za wyróżnienie! Smile
Odpowiedz

Gratulację.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Gratuluję wyniku! Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.