Ankieta: Kto powinien zostać Patriarchą?
Carlo Lorenzo de Medici y Zep
5.56%
1 5.56%
Paolo Carlo de Medici y Zep
27.78%
5 27.78%
Albert Orański
11.11%
2 11.11%
Wilhelm Orański
11.11%
2 11.11%
Fernando de Cordoba
5.56%
1 5.56%
Kandydat spoza Kolegium
38.89%
7 38.89%
Razem 18 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TOTO Patriarcha Styczeń 2018
(26.01.2018, 15:26:41)Aurelio Bentini napisał(a): Wyniki naprawdę bardzo ciekawe. Sądzę, że również czeka nas emocjonujące oczekiwanie na biały dym.

Rzekłbym najciekawsze od lat!
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Już jutro przed godz. 19.00 w tym wątku pojawi się opis uroczystości rozpoczynających konklawe, elektorzy złożą przysięgi. Padną też wreszcie słowa extra omnes. W tym samym wątku będę informował poprzez puszczanie dymu o wynikach głosowań.
Odpowiedz

[Obrazek: 2199519.jpeg]
Odpowiedz

Choć nie jestem już kapłanem rotryjskim i coraz rzadziej przebywam w Rotrii, moja sympatia do tutejszego klimatu i zatroskanie o losy Państwa Kościelnego nie zmalały. Dlatego pozwoliłem sobie oddać głos na opcję "Kandydat spoza Kolegium".

Podczas mojego pobytu w Rotrii zauważyłem cechę, która charakteryzuje znakomitą większość spośród szanownych kardynałów - brak czasu, brak pomysłów, brak zapału. Z Patriarchą kontakt przez całą jego kadencję był praktycznie niemożliwy. Wielu spośród członków Kolegium Kardynalskiego ograniczało się do wizyt i napisania czegoś "od czasu do czasu". Przykro było patrzeć na państwo z jedynym takim klimatem w skali Pollinu, które świeci pustkami tylko i wyłącznie z powodu wybierania ciągle tych samych osób. Osób, które nie mają już żadnych planów, a Tron Pawłowy obejmują chyba tylko dla zasady.

Jako niezależny już obserwator z pełnym przekonaniem mogę stwierdzić - potrzeba świeżej krwi. I tego Wam wszystkim życzę - abyście wybrali kogoś z zapałem, a nie z czerwoną sutanną, "bo tak".
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR

Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa

Odpowiedz

Na szczęście konklawe to nie plebiscyt czy wybory powszechne.
Odpowiedz

Jeszcze wczoraj mówiłeś całkowicie co innego.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

(26.01.2018, 23:08:16)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Jeszcze wczoraj mówiłeś całkowicie co innego.

Wczoraj było...wczoraj. Nie mogę inaczej skomentować niesprawiedliwego osądu Tadeusza. W kolegium są same godne najwyższego urzędu osoby.
Odpowiedz

Chyba się nie doczekamy fumata bianca dzisiaj...
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Musimy cierpliwie czekać.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Fumata nera!
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.