Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Habemus Patriarcham - XXIX I MMXVIII
Wybór dokładnie tej samej osoby, która przez ostatnie pół roku nie miała kompletnie czasu ani chęci zajmować się państwem (że o sondażu TOTO nie wspomnę), bardzo przypomina mi sytuację realowej, przedrozbiorowej Rzeczpospolitej - kiedy szlachta była tak zaślepiona władzą i przywilejami, że doprowadziła do upadku I RP.

Rotria jak tonący okręt. Szkoda, bo to wyjątkowa mikronacja, ale pełnię winy ponosi za to Kolegium Kardynałów.

Waszej Świątobliwości życzę powodzenia, czasu, zapału i pomysłów, skoro już zdecydowałeś się, Piusie, przyjąć wybór. Mam nadzieję, że pod koniec pontyfikatu będę mógł stwierdzić: nie miałem racji.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR

Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa

Odpowiedz

Myślę, że grono osób najbardziej dla Rotrii zasłużonych, po najdłuższym konklawe w historii, po wielu godzinach negocjacji, podjęło decyzję, którą uważało za najlepszą. I chyba nie trzeba nikogo przekonywać, że decyzja ta była najsłuszniejsza zarówno dla państwa jak i ogółu wiernych, czego wyraz dadzą najbliższe miesiące pontyfikatu.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Bardzo surowe słowa Tadeuszu jak na wiernego Kościoła Rotryjskiego oraz byłego kapłana. Pamiętaj, że konklawe to nie wybory powszechne i nie głos ludu się liczy, a bardziej moc nadprzyrodzona. Wybór Patriarchy to główne zadanie kardynałów i każdy bardzo odpowiedzialnie do tego podchodzi. Nie na darmo odbyło się VII głosowań, by wybrać najgodniejszego do sprawowania urzędu Najwyższego Pontyfika w pierwszej połowie 2018 roku.
Odpowiedz

Swoje zdanie wyraziłem zarówno przed, jak i po konklawe. Nie będę się sprzeczał ani prowokował dyskusji, bo jestem tu tylko gościem. Chociaż lekceważenie państwa przez kapłanów pełniących najwyższe funkcje było jednym z powodów mojego odejścia.

Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa

Odpowiedz

Którego nie mogę odżałować.
Odpowiedz

Rozważam powrót po maturze, jeśli mam być szczery. Ale wszystko zależy od tego, w jakim kierunku pójdzie Rotria. W sensie - jeśli znów 3/4 dostojników będzie o niej pamiętać tylko przy okazji konklawe i świąt, to zrezygnuję z tego zamysłu.

Na razie zaglądam, śledzę. Nie znikam.

Odpowiedz

Mnie chyba nie możesz zarzucić, że się nie troszczę o Rotrię i wiernych. Samemu trzeba dawać przykład, nie patrzeć na innych.
Odpowiedz

Dlatego nie napisałem, że wszyscy dostojnicy. Byłeś jednym z moich 3 faworytów w konklawe. Z czego jako jedyny pochodziłeś z grona kardynałów.

Odpowiedz

Miło mi, że doceniasz moją pracę. Wszystko robię ku większej chwale PKR i Matki Kościoła.
Odpowiedz

Vivat Patriarcha!
[Obrazek: b1f388c89f0589501035543af57d254c.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.