Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laudetur Jesus Christus
Laudetur Jesus Christus! Jako zmęczony drogą przybysz kłaniam się wszystkim dostojnym mieszkańcom Patrymonium Świętego Pawła Przybywam z okolic Sieny jako najmłodszy potomek rodu Piccolominich. Do tej pory, bracia moi, grzeszyłem życiem człowieka światowego, ale trzy tygodnie temu w Zielone Świątki przeżyłem nawrócenie. Pan wskazał mi, że moją drogą jest kapłaństwo, a swoje dotychczasowe grzechy zmazać mogę wyłącznie w Stolicy Apostolskiej przed obliczem Jego Świątobliwości. Dlatego czym prędzej pozałatwiałem wszystkie swoje sprawy, majątek rozdałem ubogim, wziąłem laskę i tobołek z podstawowym prowiantem oraz piechotą pielgrzymowałem przez te trzy tygodnie do Apostolskiego Miasta. Takoż i jestem przed wami, kłaniam się znużony podróżą. Zdążyłem się rozejrzeć po mieście i zauważyłem, że swoją siedzibę ma w nim Towarzystwo Jezusowe. Jako, żem człowiek zafascynowany charyzmatem tego zakonu, to do jego furty pragnę skierować swoje dalsze kroki i prosić Ojca Generała, by przyjął mnie w poczet nowicjuszy. Modlę się za was bracia i proszę o modlitwę za mnie, bym wytrwał w drodze swojego powołania.
Odpowiedz

Drogi Bracie, to wielka radość widzieć Ciebie w Patrymonium Świętego Pawła!
Cieszy mnie niezmiernie fakt, że u początku swej drogi wybrałeś Towarzystwo Jezusowe.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

(10.06.2018, 13:46:14)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Drogi Bracie, to wielka radość widzieć Ciebie w Patrymonium Świętego Pawła!
Cieszy mnie niezmiernie fakt, że u początku swej drogi wybrałeś Towarzystwo Jezusowe.

Składam Waszej Ekscelencji Ojcu Generałowi serdeczne Bóg zapłać za powitanie oraz przyjęcie mnie w szeregi Towarzystwa Jezusowego. Dziękuję na nominację diakonatu i przyrzekam, że wiernie oraz godnie będę wypełniał powierzone mi obowiązki. Pamiętam w modlitwie i proszę również o nią!
Odpowiedz

I my Brata witamy i zapraszamy także do odwiedzenia ziem Rzeczypospolitej Obojga Narodów.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

(10.06.2018, 22:25:09)Maurycy Orański napisał(a): I my Brata witamy i zapraszamy także do odwiedzenia ziem Rzeczypospolitej Obojga Narodów.

Dziękuję Waszej Książęcej Wysokości za zaproszenie. Lękam się odwiedzać tak dalekie państwa, toć nigdy skłonnym nie byłem do podróżowania. Czcigodny mój ojciec, świeć Panie nad jego duszą oraz starsi bracia wielokrotnie z tego powodu naigrywali się ze mnie. Dopiero nawrócenie, które przeżyłem w Zesłanie Ducha Świętego skłoniło mnie do samotnej pielgrzymki do Apostolskiego Miasta. Wiedziałem, że Pan mi pomoże, chociaż lęku się całkowicie nie wyzbyłem.
Odpowiedz

Witamy w Patrymonium św. Pawła! Proszę się rozejrzeć, a w razie pytań postaram się na nie odpowiedzieć. Chociaż trafił Brat pod dobre skrzydła JE Mediciego, który na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości, jeżeli takowe się pojawią.
Cieszę się również, iż Towarzystwo nadal działa, bo przez chwilę wydawało się, że jego istnienie wisi na włosku.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

(11.06.2018, 12:48:15)Wilhelm Orański napisał(a):
Witamy w Patrymonium św. Pawła! Proszę się rozejrzeć, a w razie pytań postaram się na nie odpowiedzieć. Chociaż trafił Brat pod dobre skrzydła JE Mediciego, który na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości, jeżeli takowe się pojawią.
Cieszę się również, iż Towarzystwo nadal działa, bo przez chwilę wydawało się, że jego istnienie wisi na włosku.

Szczęść Boże Waszej Eminencji, dziękuję za przywitanie. Mam wiele pytań, ale najsprawniej będzie, jeżeli przedstawię je w drodze prywatnej wiadomości. Cóż to za okropna wiadomość dotycząca Towarzystwa! Dlaczegóż tak się działo?
Odpowiedz

Również ja witam w Patrymonium Świętego Pawła oraz życzę obfitującego w dobre owoce pobytu, miejmy nadzieję na stałe.
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

(11.06.2018, 16:13:30)Pius VI napisał(a): Również ja witam w Patrymonium Świętego Pawła oraz życzę obfitującego w dobre owoce pobytu, miejmy nadzieję na stałe.

Padam do stóp Waszej Świątobliwości! Co za niewypowiedziany zaszczyt spotkał mnie, robaka, że sam Chrystusowy Namiestnik czyli Patriarcha Rotrii zechciał mnie powitać. Bóg zapłać za życzenia i już teraz czuję, że mój pobyt w Rotrii będzie owocny i że zostanę tutaj na zawsze. Zapewniam o codziennej modlitwie za Miłościwego Ojca.
Odpowiedz

Witaj, umiłowany Synu, w Stolicy Apostolskiej Smile
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.