Liczba postów: 272
Liczba wątków: 19
Mamy już kilka innych tematów. Rozważyć powołanie nowych członków, poza tym wydaje mi się, że ktoś wspominał o chęci poddania czegoś jeszcze pod obrady. Ale dobrze, zajmijmy się gospodarką, a później zwołajmy II sesję.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Szlachetni Panowie, może warto poczekać z poruszaniem tak istotnego tematu do poszerzenia naszego składu? Bracia, których wczoraj zaproponowałem jako kandydatów na Szlachetnych Panów z pewnością mieliby wiele do powiedzenia.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Zgłosił się tylko jeden kandydat, więc głosowanie jest zbędne. Wystarczy nominacja, która, z tego co wiem, jest już przygotowywana.
Herb jak najbardziej mogę przygotować, chociaż mandatamenta wydawano zawsze pod znakiem triregnum z kluczami.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Poszerzenie składu Signorii wymaga uchwały. Sama nominacja będzie niewystarczająca.
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Moja wypowiedź dotyczyła kandydatury na stanowisko Premiera Signorii.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Ah, okej, przepraszam. Nie zrozumiałem.
Nie jestem pewien, czy z naszej uchwały wynika, że można pominąć głosowanie. Warto byłoby to uściślić.
Dziękuję Jego Świątobliwości za powołanie. Przejdźmy zatem do pracy.
W obecnej sesji powinniśmy omówić jeszcze reformę gospodarczą. Z tego, co pamiętam, Eminencja Albert Orański przedstawił swoją wizję jej funkcjonowania. Czy ta propozycja nadal jest aktualna? Czy ktoś chciałby jeszcze zaproponować własne rozwiązania?
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 195
Ustawa jest praktycznie gotowa. Dopracuję ostatnie kwestie i wieczorem postaram się przedstawić gotowy projekt.
Jego Eminencja Albert Orański
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Ja nadal proponuję poszerzyć skład Signorii przed rozpoczęciem głosowania i debaty nad projektem.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Już dwie osoby poprosiły mnie o poszerzenie składu, zatem uczyńmy to jeszcze w tej sesji.
Ekscelencja Aureliusz zaproponował przyjęcie w szeregi Szlachetnych Panów Braci: Michelangelo Piccolomini, Silvestro Silwanelli, Marcina Zagłobę, Giuseppe von Ausfahrt, Nicolasa Dreder. Bracia, czy wyrażacie chęć dołączenia do Signorii?
Czy ktoś ze Szlachetnych Panów ma coś przeciwko poszerzeniu składu Szanownej Signorii o wyżej wymienionych Braci?
|