Liczba postów: 359
    Liczba wątków: 29

A co mnie obchodzi Paweł VI, który zniósł wszystko?

Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma

Hieronim Sieniawski 

Niezarejestrowany

W takim razie naszą dyskusję dzieli circa 50 lat. Ot, inna eklezjologia 

Liczba postów: 351
    Liczba wątków: 17

(16.08.2018, 23:00:44)Tommaso Mancini napisał(a):  A co mnie obchodzi Paweł VI, który zniósł wszystko?
A mnie co obchodzi jakiś 
ksiądz John Abel Nainf, który napisał książke?
Czekam na werdykt odpowiedniej i zwierzchniej władzy, której się podporządkuje. Póki co mam swoje racje i się ich będe trzymał... Amen. Causa finita.

Liczba postów: 1337
    Liczba wątków: 193

Co do herbów, ich duża ilość przysparza niekiedy wiele pracy, szczególnie jeśli ktoś stara się dbać o szczegóły, których można nie dostrzec gołym okiem 

Na wakacjach nie jest to większym problemem, ale różnie może być w trakcie roku akademickiego. Sprawę przemyślę już po powrocie i wydam stosowne obwieszczenie, w którym ukaże się także wykaz blasonów odpowiadających poszczególnym godnościom.

(16.08.2018, 17:47:15)Tommaso Mancini napisał(a):  I osobiście jestem zdania, że powinniśmy zreformować godności honorowe na dworze patriarszym.
Ma Brat na myśli jakieś konkrety?

Wilhelm Jan Orański-Nassau

Liczba postów: 1676
    Liczba wątków: 102

Zniesienie godności honorowych to będzie cios w Rotrię, która musi cechować się pomponizmem. Komu to przeszkadzało?

Liczba postów: 1072
    Liczba wątków: 195

A kto mówi o znoszeniu godności honorowych? Chodzi jedynie o to, żeby herbów nie zmieniać co 5 minut. Przypominam, że póki co Eminencja Orański wykonuje swoją pracę pro publico bono, choć uważam, że powinien inkasować za to nie małe sumy od interesantów, tym bardziej, że do Herolda należy tworzenie spisów herbowych oraz ustalanie wytycznych dotyczących heraldyki, a nie wykonywanie herbów. To każdy może wykonać samodzielnie, a jeśli takich zdolności mu brak, winien zapłacić osobie, która to potrafi, np.: Eminencji Orańskiemu lub innemu grafikowi.

Jego Eminencja Albert Orański 

Dlatego mówię, że ja będę wykonywał herby sam. A Jego Ekscelencja de Medici uiścił za herb opłatę.

Wasza Eminencjo, Czcigodny Wielki Heroldzie!
Proszę o aktualizację mojego herbu w wykazie lub o ewentualne przeróbki, jeżeli uznacie, że moje amatorskie wykonanie się nie nadaje.

Liczba postów: 351
    Liczba wątków: 17

Eminencjo!
Proszę o aktualizację mojego herbu do godności Protonotariusza apostolskiego de fiochet 

Serdeczne Bóg zapłać!

Hieronim Sieniawski 

Niezarejestrowany

Może nie jest to najodpowiedniejsze miejsce, ale serdecznie Wielebnym gratuluję awansu do godności honorowych