15.08.2018, 22:12:45
Niby czemu? Nie ma regulacji co zrobić, w razie gdy Parlament nie może się zebrać.
Jan Lubomirski, herbu Wąż, pan na Korsuniu , Komisarz Miast Królewskich, Książę Sofii, członek pocztu hetmańskiego.
|
Wieści z zagranicy
|
|
15.08.2018, 22:12:45
Niby czemu? Nie ma regulacji co zrobić, w razie gdy Parlament nie może się zebrać.
Jan Lubomirski, herbu Wąż, pan na Korsuniu , Komisarz Miast Królewskich, Książę Sofii, członek pocztu hetmańskiego.
15.08.2018, 22:15:06
Podaj mi podstawę prawną ogłoszenia stanu wyjątkowego, a ja łopatologicznie wyjaśnię Ci, co było bezprawne, a co było dodatkowo czynem zabronionym.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
17.08.2018, 15:13:26
Obywatele Monarchii Austro-Węgierskiej powierzyli tron Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości Franciszkowi Leopoldowi.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
![]()
17.08.2018, 19:16:22
A któż to taki, jeśli można wiedzieć i czy jest spokrewniony z prawdziwymi Habsburgami (Franz Jozef II), czy też to jakiś przebieraniec tylko?
Jego Eminencja Albert Orański
17.08.2018, 21:27:14
Przed koronacją był to Ksawery Kłopocki, regent Monarchii.
![]() Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
18.08.2018, 12:17:07
Czyli spokrewniony nie był? To taka jakby elekcja.
18.08.2018, 16:16:54
(17.08.2018, 19:16:22)Albert Orański napisał(a): A któż to taki, jeśli można wiedzieć i czy jest spokrewniony z prawdziwymi Habsburgami (Franz Jozef II), czy też to jakiś przebieraniec tylko? Nie jesteśmy pewni, czy to aby na pewno dobre określenie dla głowy jednego z najstarszych (choć odrodzonych!) państw mikroświata ![]() Ad vocem - ciekawe, w jakim kierunku teraz rozwijać będzie się Monarchia. Wszak jak czytaliśmy, Jego Cesarska i Królewska Mość przybrał imię po dwóch swoich poprzednikach - Franciszku Józefie i Leopoldzie
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
18.08.2018, 18:33:31
W pełni rozumiem sentyment Waszej Świątobliwości, aczkolwiek na chwilę obecną jest to jedynie niewyraźny cień dawnego imperium, niczym nie przypominający swojej poprzedniczki. Mam nadzieję, że Monarchia się odrodzi, ale nie pokładałbym tu zbyt wielkich nadziei. W przeszłości były takie próby i skończyły się niepowodzeniem.
Nie wiem też czy nazwanie nowej monarchii kontynuatorem idei MAW byłoby trafne. To raczej następca, osobny byt w niczym nie przypominający swej czcigodnej poprzedniczki. Niestety ciągłość rodu Habsburgów nie została zachowana. Mamy więc doczynienia z inną monarchią i z innymi Habsburgami.
Jego Eminencja Albert Orański
19.08.2018, 11:57:37
(18.08.2018, 18:33:31)Albert Orański napisał(a): W pełni rozumiem sentyment Waszej Świątobliwości, aczkolwiek na chwilę obecną jest to jedynie niewyraźny cień dawnego imperium, niczym nie przypominający swojej poprzedniczki. Mam nadzieję, że Monarchia się odrodzi, ale nie pokładałbym tu zbyt wielkich nadziei. W przeszłości były takie próby i skończyły się niepowodzeniem.Jest jednak nadzieja, broń ostateczna i tą bronią wspierać będę MAW, szczególnie duchowo, lecz obserwację rozpocznę już w krótce jak tylko Cesarstwo Austro-Hiszpanii się ustosunkuje w mikronacyjnym świecie. Przy okazji zapraszam wszystkich, a szczególnie czcigodnych kapłanów bo ich jeszcze nam brakuje, a bez tego ani rusz. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |