Liczba postów: 891 
    Liczba wątków: 148

Missae Rorate 
XVIII XII MMXVII 
Kiedy noc kończyła swe panowanie nad dniem do kaplicy św. Michała Archanioła w Zamku Anielskim zebrali się wszyscy Ojcowie Soborowi, aby uczestniczyć w uroczystej celebrze, sprawowanej przez kardynała kamerlinga. Postanowiono odprawić uroczystą Mszę roratnią, rozpoczynającą Sobór w Zamku św. Anioła. Kiedy tylko kantor wezwał wszystkich antyfoną "Rorate coeli..." wszyscy wstali i wspólnie odśpiewali pełne nadziei wezwanie Izajaszowe do Pana. Wyszedł kardynał wówczas i uroczyście odprawił Eucharystię, wśród adwentowych śpiewów i wielu świec. Cała kaplica rozświetliła się tylko miodowymi świecami - symbolami wiary Maryi i ciągłej obecności Chrystusa wśród nas. Po Ewangelii kardynał Medyceusz-Zep zdjął manipularz i wygłosił, krótkie, acz dobre kazanie do Ojców Soborowych, następnie dokończył celebrację i ruszył do sali Leona III otworzyć Sobór. 
![[Obrazek: Cardinal%2BBurke.jpg]](https://1.bp.blogspot.com/-uocrH-kdGQY/VoBHrkJSC1I/AAAAAAAAByk/Pae-fcUVB4M/s400/Cardinal%2BBurke.jpg)  
Cytat:![[Obrazek: 2w3GR.png]](http://funkyimg.com/i/2w3GR.png)  

Umiłowani w Panu Bracia, 
Najwierniejsi Ojcowie Soborowi! 

Zebraliśmy się dzisiaj w kaplicy Michała Archanioła, księcia chórów anielskich i pogromcy sił złych, aby rozpocząć nabożnie Sobór Święty. Wzywamy w tym miejscu orędownictwa Niepokalanej, która dla wielu w niebezpieczeństwie się znajdujących była światłem wiodącym do bezpiecznej przystani, którą jest Chrystus. 

Spotykamy się dziś, aby zaradzić marazmowi, który spotkał Kościół Rotryjski i by w tym miejscu uderzyć się mocno w piersi, rzecząc: "mea culpa, mea maxima culpa". Korzymy się przed Tronem Pana prosząc o światło w reformie Kościoła, aby ku Jego chwale go odnowić i rozwijać. Niechże ten ostatni tydzień adwentu przymusi nas do skłonienia się ku dysputom o Kościele i najgodniejszym go reprezentowaniu. W miejscu tym zapraszamy wszystkich wierzących, nie tylko kapłanów, aby wzięli udział w doradzaniu i reformowaniu. Wszak głos wiernych jest istotny dla funkcjonowania Owczarni. Zapraszam zatem wszystkich do obrad soborowych. Proszę też o wpisanie się wszystkich Ojców Soborowych w tym wątku, co by wiedzieć ile nas będzie. 

O Adonaju, wodzu Izraela, prowadź nas wśród nieprzyjaciół do Twojej przystani. 

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup, 
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,  
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii. 
Obecnie: truchło w grobowej tumbie. 
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać. 

Liczba postów: 359 
    Liczba wątków: 29

Ja, brat Tomasz Mancini, stawiam się na wezwanie soborowe.

Sua Altezza Serenissima 
Alberto Tommaso 
Duca di Parma 

Liczba postów: 1782 
    Liczba wątków: 236

Ja, Paweł Karol de Medici y Zep, Jego Katolicka Mość, z Bożej Łaski i woli Jego Świątobliwości Najłagodniejszy i Najwspanialszy Książę Rotrii, Bari, Sieny i Warmii, Hrabia Pienzy i Trequanda, Kniaź Wienisławowa, Wielki Pan w Positanii, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Biskup Ostii,  Prefekt Kongregacji Świętej i Powszechnej Inkwizycji, Arcybiskup Gniezna, Biskup Wilna i Prymas Rzeczypospolitej Obojga Narodów, profesor nadzwyczajny netowy prawa i historii, Opiekun Sierot i Wdów, Potężny Lew Orientyki i Najszlachetniejsza Perła Pollinu, potomek najzacniejszego Rodu Medyceuszy i Zepów, stawiam się na wezwanie soborowe. 

Liczba postów: 1337 
    Liczba wątków: 193

Ja, Wilhelm J. Oranje-Nassau, stawiam się na wezwanie soborowe.

Wilhelm Jan Orański-Nassau 

Liczba postów: 127 
    Liczba wątków: 10

Ja, Ludwik Wilhelm Tomović, stawiam się na wezwanie soborowe.

/-/ 
Ludwik Tomović 
Gubernator Konfederacji Sclavińskiej 

(19.12.2017, 21:23:20)Ludwik Tomović napisał(a):  Ja, Ludwik Wilhelm Tomović, stawiam się na wezwanie soborowe. 
Sugeruję Bratu zmienić herb biskupi na rotryjski .

Liczba postów: 127 
    Liczba wątków: 10

Mam taki zamiar, potrzebuję jedynie trochę czasu/osoby która mi pomoże.

/-/ 
Ludwik Tomović 
Gubernator Konfederacji Sclavińskiej 

Wystarczy złożyć wniosek w naszej Heraldii.

Liczba postów: 359 
    Liczba wątków: 29

(19.12.2017, 11:33:53)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a):  Ja, Paweł Karol de Medici y Zep, Jego Katolicka Mość, z Bożej Łaski i woli Jego Świątobliwości Najłagodniejszy i Najwspanialszy Książę Rotrii, Bari, Sieny i Warmii, Hrabia Pienzy i Trequanda, Kniaź Wienisławowa, Wielki Pan w Positanii, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Biskup Ostii,  Prefekt Kongregacji Świętej i Powszechnej Inkwizycji, Arcybiskup Gniezna, Biskup Wilna i Prymas Rzeczypospolitej Obojga Narodów, profesor nadzwyczajny netowy prawa i historii, Opiekun Sierot i Wdów, Potężny Lew Orientyki i Najszlachetniejsza Perła Pollinu, potomek najzacniejszego Rodu Medyceuszy i Zepów, stawiam się na wezwanie soborowe.  
 Modéstia vestra nota sit ómnibus homínibus: Dóminus prope est

Sua Altezza Serenissima 
Alberto Tommaso 
Duca di Parma 

|