Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Cytat:Siena, XXX I MMXVIII A.D.
Uroczysty Akt Przysposobienia do Rodu Medyceuszy Zepów
Dnia 30 stycznia Roku Pańskiego 2018 wszem i wobec ogłaszam radosną nowinę o przysposobieniu szlachetnego prezbitera Aurelia Bentiniego do najzacniejszego rodu Pollinu - rodu królewskiego i patriarszego - Medyceuszy Zepów. Uzyskawszy zezwolenie ze strony Jego Świątobliwości Piusa VI, wymagane prawem zwyczajowym, a także błogosławieństwo Seniora Rodu, mego Czcigodnego Ojca Karola Wawrzyńca, niniejszym usynawiam Aurelia, nadając mu imiona Aureliusza Pawła. Od dziś w Patrymonium znany niechaj będzie jako Jego Katolicka Wysokość Aurelio Paolo de Medici y Zep - Książę Segesty. Niechaj mu przysługują wszelkie przywileje wynikające z włączenia do sławetnej familii Medyceuszów Zepów, herb oraz prawna tytulatura.
Radujmy się wszyscy, pijmy, jedzmy i świętujmy, gdyż dziś ród Medycejsko-Zepowski ku jego chwale zasilił szlachetny człowiek!
Paweł Karol, Jego Katolicka Mość, z Bożej Łaski i woli Jego Świątobliwości Najłagodniejszy i Najwspanialszy Książę Rotrii, Bari, Sieny i Warmii, Hrabia Pienzy i Trequanda, Kniaź Wienisławowa, Wielki Pan w Positanii, Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Biskup Ostii, Arcybiskup Gniezna, Biskup Wilna i Prymas Rzeczypospolitej Obojga Narodów, Biskup Wenecji, profesor nadzwyczajny netowy prawa i historii, Opiekun Sierot i Wdów, Potężny Lew Orientyki i Najszlachetniejsza Perła Pollinu, potomek najzacniejszego Rodu Medyceuszy i Zepów
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Szczerze gratuluję. Niech nasze rody wzrastają w przyjaźni.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Cytat:Czcigodni Ojcze i Dziadku!
To dla mnie wielka duma i honor być członkiem tak wspaniałego Rodu jak Medyceusze Zepowie. Od zawsze darzyłem ten prześwietny Ród wielkim uznaniem i szacunkiem, a jego członków podziwem. Jestem niezmiernie wdzięczny za zaszczyt, który mnie spotkał i za Wasze, Ojcze i Dziadku, zaufanie oraz nadzieję pokładane w mojej osobie. Obiecuję, że będę reprezentował godnie nasz prześwietny Ród, że nie splamię jego honoru, będę przyczyniał się do wzrostu jego potęgi i nie zawiodę Was.
Serdem oddany,
Aurelio Paolo de Medici y Zep
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
(30.01.2018, 20:49:32)Maurycy Orański napisał(a): Szczerze gratuluję. Niech nasze rody wzrastają w przyjaźni.
Cytat:![[Obrazek: 2w5TC.png]](http://funkyimg.com/i/2w5TC.png)
Wasza Królewska Mość!
Dziękuję serdecznie. Przyjaźń między naszymi rodami jest jak solidne i stare drzewo. Stabilna, choć nieraz miotana wichrami.
Liczba postów: 127
Liczba wątków: 10
Gratulacje
/-/
Ludwik Tomović
Gubernator Konfederacji Sclavińskiej
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Cytat:
Wasza Katolicka Mość Pawle Karolu,
Wasza Katolicka Mość Aureliuszu Pawle,
Czcigodni członkowie rodu Medyceuszów i Zepów,
raczcie przyjąć najserdeczniejsze gratulacje, płynące od królewskiego i patriarszego rodu Oranje-Nassau, z okazji powiększenia Waszej zacnej familii. Życzymy Wam, jako zaprzyjaźnionej dynastii wielu sukcesów i dalszego rozwoju.
Obyście żyli długo i chwalili po wieki Imię naszego Pana!
W imieniu rodu,
(-) Wilhelm Jan Oranje-Nassau
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Dziękuję serdecznie Waszej Eminencji i Książęcej Mości za gratulacje i życzenia.
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Ja również bardzo mocno dziękuję za gratulacje i życzenia.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
|