Liczba postów: 92
Liczba wątków: 7
Witam was szanowni Rotyjczycy dwa tygodnie temu natknąłem się na mikronacje a jako iż pasjonuję się historią Kościoła to zainteresowało mnie Państwo Kościelne Rotia, dlatego mam nadzieje że będzie dobrze mi się tu żyło.
ks. Silvestro Silwanelli SJ.
Kustosz Muzeum Narodowego
Liczba postów: 1676
Liczba wątków: 102
Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus! Witam Brata serdecznie na terenach Państwa Kościelnego Rotria.
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Witaj Bracie w Stolicy Apostolskiej! Jeśli interesuje Cię droga kapłańska, zapraszam do Towarzystwa Jezusowego jako jego generał.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Witam serdecznie w Patrymonium św. Pawła! Proszę rozejrzeć się po naszym forum, a w razie pytań postaram się na nie odpowiedzieć.
Można również wybrać się do
seminarium, decyzja należy do Brata

Zachęcam też do ustawienia sobie jakiegoś klimatycznego avatara.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Dokładnie, decyzja należy do Brata. Oba miejsca gwarantują bardzo dobre przygotowanie do pracy kapłana
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 891
Liczba wątków: 148
A i ja witam, a zarazem i zachęcam do aktywnego udziału w życiu Rotrii. Na pewno aktywniejszym niż nasze.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Witam bardzo serdecznie.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 1676
Liczba wątków: 102
(17.07.2018, 17:31:58)Silvestro Silwanelli napisał(a): Witam was szanowni Rotyjczycy dwa tygodnie temu natknąłem się na mikronacje a jako iż pasjonuję się historią Kościoła to zainteresowało mnie Państwo Kościelne Rotia, dlatego mam nadzieje że będzie dobrze mi się tu żyło.
Bardzo się cieszę, że Brat Diakon wybrał Towarzystwo Jezusowe celem nauki i przygotowania do pełnienia służby kapłańskiej. Sugerowałbym zwrócić się do administracji o zmianę danych, bo mniemam, że wstawienie literki "w" w nazwisku miast "v" było omyłką pisarską.