Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szczęść Boże! Odezwa do ludzi dobrej woli!
Photo 
Laudetur Iesus Christus!
Wszyscy ludzie dobrej woli!

Imię moje Giuseppe z domu Ausfahrt! Po ciężkiej i dalekiej wędrówce dotarłem do granic waszego kraju, który to znajduję pięknym i bezpiecznym. Wędrówka ma niesamowicie ciężką była, gdyż rannym i gdyż losem mym uchodźstwo jest.

Zapoznajcie się proszę z historią moją, gdyż smutna jest. Lecz opatrzność Boża i wstawiennictwo świętego Liboriusza w niej wielce widoczna!
Ma historia zaczyna się lat temu 30, gdzież to w dalekiej Festfalli powiła mnie ma matka - Helge von Ausfahrt a ojcem był generał armii Paderbornskiej Hugo von Ausfahrt. W cieniu katedry prastarej dorastałem, i tamże u miejscowych mnichów podstawowe i zasadnicze wykształcenie otrzymałem. W pełni wieku, a więc gdy lat 20 miałem do armii się zaciągnąłem, i do szkoły oficerskiej wysłany byłem. Tamże w ciągu lat 5 wykształcenie wyższe rangi oficerskiej (pod wodzą bohatera - Hansa von Getranke) otrzymałem  i takiż też stopień wojskowy piastowałem. Życie wiodłem spokojne i bogobojne. 

Niestety, rok temu wielka wojna wybuchła. Królestwo Festfalli grabieżca najechał, a mym obowiązkiem jako oficera stanąć do walki było. Niestety, armia nasza niebyt liczną była, więc i sromotną porażkę poniosła. Mnie jako oficera, wbrew honorowi - rannego na wygnanie wysłano. Za wstawiennictwem świętego Liboriusza o wybawienie błagałem, a tułając się przemierzyłem  łąki, lasy, morza i pola aż w końcu dotarłem do Rotrii. 

[Obrazek: main-qimg-ca4e68e494e1b1aa06896fdafcb142b9]

Z odezwą do ludzi dobrej woli zgłaszam się, jako cudoziemiec w potrzebie. 
Jeśliby ktoś na swym folwarku bądź domostwie, kawałek słomy do spania miał, miejsce do pracy chociażby jako parobek - ten będzie mym wybawicielem! Niech mu Bóg w dzieciach wynagrodzi!

(-) Giuseppe von Ausfahrt
Były oficer, aktualnie pył marny.
Odpowiedz

Szczęść Boże. Witam serdecznie w Patrymonium Świętego Pawła. Historia Brat jest imponująca! Mam nadzieję, że u nas znajdzie Brat upragniony spokój. Zapraszamy do klasztoru św. Ignacego z Loyoli. U nas znajdzie Brat nocleg i ciepłą strawę.
Odpowiedz

Wielebny Księże Dobrodzieju!

Zaprawdę dziękuję! Z pewnością skorzystam, gdyż tułaczem po tej ziemi jestem.
Jak to się mawia w moim Heimatsland: Danke schon!
Odpowiedz

Witamy Brata!
Aktualnie trwa konklawe, także proszę się nie zrazić tym, że Książęta Kościoła Brata nie powitają Smile
Również imponuje mi życiorys Brata, po tak wielu przejściach zapraszam do naszego klasztoru jezuickiego, pw. św. Ignacego Loyoli. Tam zyska Brat wszystko, co potrzebne.
A kto wie, może później zrodzi się powołanie do zostania jednym z nas - Jezuitów.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Niestety, wielkiem grzechy podczas wojny wykonał. Czyż Bóg w swym miłosierdziu mi je wybaczy? Ufam, że tak ...
Jednakowoż, chyżo udam się do klasztoru.

O najmilsi, gelobt sei Gott im höchsten Thron!
Odpowiedz

Przybądź Bracie do nas do klasztoru, a później, gdy odpoczniesz, zapraszam Cię w odwiedziny do mojej rodzinnej Toskanii!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Giuseppe von Ausfahrt
Odpowiedz

Widzę, że Brat posługuje się pięknym językiem niemieckim. Ich spreche ein bisschen Deutsch.
Odpowiedz

Witaj Bracie! Ja natomiast zapraszam Cię do mojej kamienicy w Wilnie w Rzeczpospolitej Obojga Narodów. I tam dla Ciebie znajdzie się suchy kąt i ciepła strawa Wink
(-)  Marcin Zagłoba
Odpowiedz

Niech przybysz najpierw odpocznie od trudów podróży w Apostolskim Mieście.
Odpowiedz

Witam Dostojnego Gościa Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.