Liczba postów: 379
Liczba wątków: 24
Kłaniam się,
przybywam tu na zaproszenie mego drogiego przyjaciela. Od czasu podobnież słynnego na cały mikroświat zamachu w Suderlandzie, kiedy zostałem w drodze chytrze zaplanowanego puczu obalony przez garstkę zamachowców i wyrzucony wraz z najbliższymi przyjaciółmi i współpracownikami, tułam się w poszukiwaniu miłego duszy zajęcia. Mam nadzieję, że to tu być może znajdę swoją przystań, gdzie będę mógł choć na chwilę zacumować, odpocząć i poświęcić się lekkim pracom. Są tu takowe? Pozdrawiam i liczę, nie ukrywam, na miłe przyjęcie
Liczba postów: 2635
Liczba wątków: 256
Jako Wikariusz Generalny Stolicy Apostolskiej mam zaszczyt powitać Waszą Ekscelencję w Patrymonium Świętego Pawła Apostoła. Szczęść Boże! Czym konkretnie chciałby się Czcigodny u nas zająć? Być może służbą w Gwardii Apostolskiej, która od czasu do czasu ma mnóstwo pracy (szajka Franchettiego, walka z komunistami lub aktualnie trwający pożar i poszukiwania podpalaczy). W razie problemów proszę się zwrócić do mnie, postaram się w miarę możliwości pomóc.
Z wyrazami szacunku,
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 1247
Liczba wątków: 193
Witam w Patrymonium św. Pawła! Mam nadzieję, że zaaklimatyzuje się Pan w Rotrii i zostanie z nami na dłużej, być może nawet w roli duchownego

Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 2642
Liczba wątków: 206
Sia lodato Gesù Christo, Signor Dmowski. Dziękuję, że przyjąłeś moje zaproszenie. Czuj się jak u siebie w domu.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
Liczba postów: 797
Liczba wątków: 18
Witam serdecznie Ekscelencje w Rotrii
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Liczba postów: 955
Liczba wątków: 88
Szczęść Boże! Mieliśmy chyba okazję się poznać

Mam nadzieję, że w Rotrii będzie Wam miło. Jeśli myślicie o kapłaństwie to Towarzystwo Jezusowe zaprasza.