13.06.2020, 11:12:27
Informuje, że dzisiaj w nocy w realu zmarł mój brat Marek (w wirtualnym świecie kardynał Andreum von Salza )
|
Śmierć
|
|
13.06.2020, 11:12:27
Informuje, że dzisiaj w nocy w realu zmarł mój brat Marek (w wirtualnym świecie kardynał Andreum von Salza )
13.06.2020, 11:19:25
Dobry Boże... Brak słów, żeby opisać mój smutek. Jeszcze dzisiaj rano myślałem o tym, czy Andream da radę uczestniczyć w nadchodzącym konklawe. Proszę przyjąć moje kondolencje. Proszę też Eminencję Kamerlinga, aby ogłosił w Państwie Kościelnym żałobę narodową. To nie czas na wygłupy, odszedł jeden z członków naszej niewielkiej rodziny. Liczę też, że zaprzyjaźnione z nami państwa również uczynią to samo.
Odpoczywaj w pokoju, Przyjacielu. (-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii
![]()
13.06.2020, 11:19:33
Wasza Wysokość,
składam najszczersze wyrazy współczucia z powodu śmierci brata, a przede wszystkim brata nas wszystkich. Zapewniam o modlitwie za brata, a także za całą rodzinę. † PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
![]()
13.06.2020, 11:30:39
Składam wyrazy współczucia oraz pamięć modlitewną. To zdaje się pierwszy przypadek, że ktoś umiera realnie, będąc w mikronacji.
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
![]()
13.06.2020, 11:39:45
Bardzo smutna wiadomość. Do końca wierzyłem, że nasz Brat Andream pokona chorobę. Czytam ten post tuż po napisaniu wykładu dla AN, w którym stwierdziłem, że odejście osoby realnej na zawsze kończy egzystencję osoby wirtualnej. Szok, smutek i niedowierzanie, że nie będzie go już z nami.
Żegnaj Andreamie i spoczywaj w pokoju. Będzie mi brakować Twojej "Ewangelii na każdy dzień". Oczywiście ofiaruję modlitwę za Twoją duszę. Byłoby wspaniale, jakbyśmy jako Rotryjczycy złożyli się i zamówili Mszę za Twoje ja realne. Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
![]()
13.06.2020, 11:48:54
Requiem aeternam dona Ei Domine et lux perpetua luceat Ei...
Niech miłosierny Chrystus wyjdzie po Pana Marka przed bramy Raju.
13.06.2020, 12:41:26
Niezwykle smutna wiadomość, zarówno dla realowej jak i mikronacyjnej rodziny. Spoczywaj w pokoju Marku!
![]()
13.06.2020, 13:58:19
Wasza Ekscelencjo,
doprawdy szokująca informacja. Przyjąłem ją z ogromnym bólem i niedowierzaniem. Składam najszczersze wyrazy współczucia, jak również zapewniam o swojej modlitwie w intencji Zmarłego Przyjaciela. Informuję zarazem, że od dziś zostanie wprowadzona żałoba narodowa. Z wyrazami wsparcia, Aurelio de Medici y Zep Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
![]()
13.06.2020, 16:29:13
Nasz Brat Marek już wie to czego my nie dowiemy się nigdy na ziemi. Już się raduje i czeka na zapowiedziany koniec. Jest to na pewno trudne dla najbliższych, więc obiecuję wsparcie modlitewne.
![]()
13.06.2020, 16:33:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.06.2020, 16:35:16 przez Ronon Dex.)
Wyrazy współczucia dla rodziny i przyjaciół zmarłego.
['][']['] |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |