Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabliczka Ouija i inna magia
Bawił się ktoś z was kiedyś taką tabliczką? Chciałem sobie kupić, ale do wywoływania duchów potrzeba dwóch osób. Moja dziewczyna jest bardzo strachliwa, nawet horroru nie da się z nią obejrzeć. Powiedziała, że wyrzuci mnie z domu, jak to kupię. A słyszałem, że niezła zabawa jest z tą tabliczką. Ludzie wywoływali np. duchy Hitlera. 

Wierzycie, że to jest prawda, czy udawanie? 

W ogóle to raz skorzystałem z porad tarota. Zapytałem o pracę i spełniło się połownicznie. Pod koniec 2021 r. mam uzyskać stabilizację finansową. Mało w to wierzę. Z drugiej strony mojej dziewczynie przepowiedziała, że mnie pozna.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Podstawowe pytanie brzmi nie "czy to prawda?", ale "po co?". Jeśli to fałszywe, to strata pieniędzy i czasu. Jeśli prawdziwe, to i tak nie zdołamy zmienić przyszłości.
Jeśli jesteśmy chrześcijanami, to tym bardziej powinniśmy się trzymać od tego z daleka, gdyż może w tym mieszać palce diabeł, okazujemy też w ten sposób brak zaufania wobec Boga.
Najczęściej zresztą takie wróżby mają postać na tyle ogólnikową, że można je do wszystkiego dopasować.
"Będziesz żyła, aż umrzesz, nie będziesz chorowała, aż zachorujesz, i będziesz bardzo szczęśliwa, chyba, że cię jakieś nieszczęście spotka (...)".
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Kiedy jechałem pociągiem z Piatigorska do Moskwy kilka lat temu to miałem taki długi postój w Mineralnych Wodach, więc poszedłem pospacerować po mieście. Podeszła do mnie Cyganka-wróżka i chciała pieniądze, ale ja kazał jej iść precz za to mój wykładowca, a dziś dobry znajomy dał jej sto rubli i przepowiadała mu niestworzone rzeczy. Mogę zapytać czy się spełniło.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Nie wierzę w takie bajania. Jak ktoś chce poszukać duchów, to niech pozwiedza sobie stare i opuszczone kamienice (ale raczej z zewnątrz, bo zazwyczaj włażenie tam grozi śmiercią), prześledzi stare zdjęcia lotnicze, zbiory muzealne i archiwalne - obcowanie z "duchami" dawnych mieszkańców gwarantowane i zdecydowanie bardziej namacalne niż jakieś tabliczki do nauki literek i cyferek.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

(10.01.2021, 22:59:26)Janusz Zabieraj napisał(a): Bawił się ktoś z was kiedyś taką tabliczką? Chciałem sobie kupić, ale do wywoływania duchów potrzeba dwóch osób. Moja dziewczyna jest bardzo strachliwa, nawet horroru nie da się z nią obejrzeć. Powiedziała, że wyrzuci mnie z domu, jak to kupię. A słyszałem, że niezła zabawa jest z tą tabliczką. Ludzie wywoływali np. duchy Hitlera. 

Wierzycie, że to jest prawda, czy udawanie? 

W ogóle to raz skorzystałem z porad tarota. Zapytałem o pracę i spełniło się połownicznie. Pod koniec 2021 r. mam uzyskać stabilizację finansową. Mało w to wierzę. Z drugiej strony mojej dziewczynie przepowiedziała, że mnie pozna.

Drogi Bracie... Co kto lubi, ale jeśli chodzi o moje zdanie to ja w takie bajeczki nie wierzę. Tym bardziej unikam wszelakich horoskopów, tarotów czy senników (chociaż kilka razy zdarzało mi się sprawdzać interpretację snu i raz się spełniło). A po drugie to jestem realistą i wiem, że choćby i nie wiem co to i tak żadnego ducha nie przywoła się za pomocą tej tabliczki - albo inaczej, nie uwierzę póki nie zobaczę. Wink
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Ciekawostka: święta królowa Jadwiga zamawiała horoskop dla swojej krótkożywej córki i dzięki temu znamy godzinę jej spłodzenia (około dwunastej).
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Lepiej nie kusić złego w takich zabawach. Polecamy poczytać w ramach tego Pismo Święte - lepiej zrobi: na rozum i na duszę.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • śp. Stefan II
Odpowiedz

Tak popieram jego świętobliwość
Odpowiedz

Popieram jego Świątobliwośc
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.