Liczba postów: 434
Liczba wątków: 25
Cytat:IV SPIS POWSZECHNY
KAPŁANÓW ROTRYSJKICH
Kongregacja ds. Kościoła i Duchowieństwa postanawia przeprowadzić obowiązkowy IV Powszechny Spis Duchowieństwa. Spis ten ma na celu stworzyć aktualną listę diakonów, prezbiterów i biskupów, posługujących w Kościele Rotryjskim. W związku z tym wzywam całe duchowieństwo do spisu.
W spisie ma być podane imię i nazwisko, stopień święceń, Przynależność do zakonu (jeśli dotyczy), miejsce posługi, sprawowane urzędy kościelne, sprawowane urzędy świeckie oraz opis przeprowadzonej działalność na rzecz Kościoła lub Państwa.
Spis potrwa do 13 VI 2025, do tego dnia wszyscy duchowni są zobowiązani do nadesłania danych w tymże wątku.
Cytat:Wzór
Imię i nazwisko:
Stopień nominacji kapłańskiej:
Przynależność do zakonu (jeśli jest):
Miejsce lub miejsca posługi:
Sprawowane urzędy Kościelne:
Sprawowane urzędy świeckie:
Opis działalności:
(-) Ksiądz Prałat Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan,
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert
Cytat:Imię i nazwisko: Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan
Stopień nominacji kapłańskiej: prezbiterat
Przynależność do zakonu (jeśli jest): Zakon Świętego Izydora (OSI)
Miejsce lub miejsca posługi: Państwo Kościelne Rotria, Księstwo Parmy, Księstwo Biskupie Trydentu, Baronia Andalo
Sprawowane urzędy Kościelne: Proboszcz parafii pw. Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Parmie, Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Sprawowane urzędy świeckie: Baron Andalo, wiceminister sprawiedliwości w II Federacji Nordackiej
Opis działalności: W mikroświecie jestem obecny od 7 lutego 2023. Jeszcze niedawno działałem na niwie politycznej II Federacji Nordackiej, gdzie pełniłem wiele urzędów, w tym Prezydenta i Premiera, a także byłem kongresmenem przez wiele kadencji. Jestem duchownym od maja 2025. Zamierzam zająć się głównie moją parafią w Parmie, pracą jako prefekt oraz moją baronią. Jestem wierny, a przede wszystkim oddany Rotrii, chętnie mogę służyć pomocą przy sprawowaniu ceremonii.
Arcybiskup achkovski
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo
• Albert
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Imię i nazwisko: Aurelio Lorenzo Carlo de Medici y Zep
Stopień nominacji kapłańskiej: episkopat
Przynależność do zakonu (jeśli jest): de iure Towarzystwo Jezusowe, de facto brak przynależności do aktywnej wspólnoty zakonnej
Miejsce lub miejsca posługi: Państwo Kościelne Rotria, Wielkie Księstwo Toskanii, Brodria
Sprawowane urzędy Kościelne: Kardynał Świetego Kościoła Rotryjskiego, Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, Osobisty Sekretarz Jego Świątobliwości Alberta, Przewodniczący Komisji Soboru Rotryjskiego II ds. Kultury i Liturgii, Prymas Brodrii, Archidiakon i Prepozyt Kapituły Katedralnej w Katedrze Santa Maria del Fiori we Florencji.
Sprawowane urzędy świeckie: Wielki Książę Toskanii
Opis działalności: Link do autobiografii. Aktualnie przede wszystkim duchowny diecezji rotryjskiej, Wielki Książę Toskanii.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 525
Liczba wątków: 110
Cytat:Imię i nazwisko: Friedrich von Baden vel Albert
Przynależność do zakonu (jeśli jest): brak
Miejsce lub miejsca posługi: Państwo Kościelne Rotria, RON
Sprawowane urzędy Kościelne: Biskup Rotrii
Sprawowane urzędy świeckie: Wielki Książę Badenii (Cesarstwo Niemieckie), Podskarbi Nadworny (na dworze króla Konrada Wileńskiego, do czasu odwołania lub powołania nowego nadal sprawuję tę funkcję), Burmistrz Królewskiego Miasta Fort Jakub, Gubernator Clara Isla
Opis działalności: Aktualnie przede wszystkim Patriarcha Rotryjski, głowa Kościoła Rotryjskiego i Państwa Kościelnego Rotria. Poza PKR jestem mieszczaninem w RON, pełnię tam funkcję, urząd burmistrza jednego z królewskich miast, dokładnie Fortu Jakuba w Nowej Kurlandii. Prócz tego w kolonii RON pełnię funkcję Gubernatora jednej z wysp. Poza tym jestem również obywatelem Cesarstwa Niemieckiego, gdzie jestem Wielkim Księciem Badenii, jednego z krajów Rzeszy. W mikronacjach nie jestem nowicjuszem, przybyłem w lutym 2020 roku. Moją pierwszą mikronacją była RON, ale działałem również w Skarlandzie, Rotrii, Sarmacji, MAW. Udzielałem się także okazjonalnie na różnych forach. W poprzednim wcieleniu byłem również duchownym rotryjskim. Po zakończeniu pontyfikatu, dalej pragnę być duchownym Kościoła Rotryjskiego i działać w jednym z kościołów partykularnych, najlepiej w RON.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
![[Obrazek: LCMMSkW.png]](https://i.imgur.com/LCMMSkW.png)
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Imię i nazwisko: Mikołaj Dreder
Miejsce lub miejsca posługi: Państwo Kościelne Rotria
Sprawowane urzędy Kościelne: Kardynał Świetego Kościoła Rotryjskiego, Kardynał Biskup Ostii, Legat Soborowy
Sprawowane urzędy świeckie: Wielki Książę Antwerpii, Doktor Historii UR
Opis działalności: W przeszłości Patriarcha Rotrii jako Benedykt I/II i Pius Leon I/II, aktualnie kardynał zmierzający w stronę emerytury, historyk UR, obecnie przymierzam się do pracy na nadchodzącym Soborze Powszechnym
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Przypominam wszystkim duchownym, którzy jeszcze nie nadesłali swoich danych, że spis trwa do jutra
Arcybiskup achkovski
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo
• Albert
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Monsignore,
w związku z brakiem wpisów znacznej części duchowieństwa, proszę i wnioskuję o wydłużenie czasu na udział w Powszechnym Spisie Duchowieństwa.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 140
Liczba wątków: 15
Imię i nazwisko: Guliano Giuseppe Montini vel Bertelli
Miejsce lub miejsca posługi: Państwo Kościelne Rotria, Skarland
Sprawowane urzędy Kościelne: Arcybiskup, Prymas Skarlandu, Wielki Inkwizytor
Sprawowane urzędy świeckie: profesor zwyczajny, doktor habilitowany UR
Opis działalności: Działalność w Rotrii od 2012 roku na różnorakich urzędach, mason
x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini
(12.06.2025, 10:15:11)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Monsignore,
w związku z brakiem wpisów znacznej części duchowieństwa, proszę i wnioskuję o wydłużenie czasu na udział w Powszechnym Spisie Duchowieństwa.
Wniosek Waszej Eminencji zostaje rozpatrzony pozytywnie. Zatem IV Powszechny Spis Duchowieństwa trwa do 19 czerwca.
Arcybiskup achkovski
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 8
12.06.2025, 14:32:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.06.2025, 14:32:57 przez Norbert de Catalan.)
(12.06.2025, 10:23:53)Guliano Giuseppe Montini napisał(a): Imię i nazwisko: Guliano Giuseppe Montini vel Bertelli
Miejsce lub miejsca posługi: Państwo Kościelne Rotria, Skarland
Sprawowane urzędy Kościelne: Arcybiskup, Prymas Skarlandu, Wielki Inkwizytor
Sprawowane urzędy świeckie: profesor zwyczajny, doktor habilitowany UR
Opis działalności: Działalność w Rotrii od 2012 roku na różnorakich urzędach, mason
Skarland jako strona przyjmująca nic nie wie o przyjęciu nowego ambasadora/Prymasa, zgody na posługę w Królestwie Skarlandu Pan nie dostał. Poświadczył Pan nieprawde w oficjalnym spisie
(-) Norbert I de Catalán
Król Skarlandu, Acri, Agurii, Białogóry i Estelli Wschodniej, Cesarz Aztec, Tytularny Król Francji, Wielki Książę Rotrii etc...
|