Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Δόξα στον Ιησού Χριστό
Δόξα στον Ιησού Χριστό,
Z pokorą w sercu kłaniam się Wielmożnym Państwu. Jestem Nicefor, biskup, mnich i pustelnik. Przybywam z Cesarstwa Bizantyjskiego, do Miasta Apostolskiego Rotria, serca Kościoła Rotryjskiego, którego jestem częścią jako pasterz greków i rzymian.
Nicefor
Arcybiskup Konstantynopola
Prymas Cesarstwa Bizantyjskiego

[Obrazek: ZbkrjDD.png]
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Albert, Henryk Ziemiański de Harlin, Maurycy Orański
Odpowiedz

εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, ἀμήν
Mam nadzieję że dobrze odpowiedziałem bo mój grecki jest niezbyt dobry.
Cieszę się widząc znajomą twarz w Patrymonium. Zapraszam do rozgoszczenia się w Wenecji, gdzie już Ekscelencja zdążył, jak widzę zajść.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Nicefor
Odpowiedz

Witam bardzo serdecznie Waszą Ekscelencję w Rotrii. Zachęcam do odwiedzenia Parmy i przy okazji wizyty w katedrze.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo  

[Obrazek: 101005704499830285.png]

[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

Laudetur Iesus Christus, szczęść Boże!
Witamy serdecznie w Państwie Kościelnym Rotria. Bardzo nam miło, że zdecydował się Ekscelencja w końcu u nas pojawić. Zapraszamy do pozostania na dłużej, odwiedzin różnych miejsc, może jakiejś celebry w rycie welijskim Smile Wink
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

[Obrazek: LCMMSkW.png]
Odpowiedz

Serdecznie witam
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
[Obrazek: DxkUDeu.png]
Odpowiedz

(03.08.2025, 22:19:05)Maurycy Orański napisał(a): εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, ἀμήν
Mam nadzieję że dobrze odpowiedziałem bo mój grecki jest niezbyt dobry.
Cieszę się widząc znajomą twarz w Patrymonium. Zapraszam do rozgoszczenia się w Wenecji, gdzie już Ekscelencja zdążył, jak widzę zajść.

Ja również ekspertem od greki nie jestem dlatego jak dla mnie może być. Oczywiście chętnie będę tu co jakiś czas zaglądał i odwiedzał w miarę moich możliwości. Smile

(03.08.2025, 22:33:39)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Witam bardzo serdecznie Waszą Ekscelencję w Rotrii. Zachęcam do odwiedzenia Parmy i przy okazji wizyty w katedrze.

Dziękuję za powitanie Ekscelencjo. Myślę, że kiedyś w wolnej chwili odwiedzę Parmę. Obecnie muszę się raczej skupić na działalności w mojej archidiecezji. Pozdrawiam i życzę powodzenia w archidiecezji achkovskiej Smile

(03.08.2025, 23:25:43)Albert napisał(a): Laudetur Iesus Christus, szczęść Boże!
Witamy serdecznie w Państwie Kościelnym Rotria. Bardzo nam miło, że zdecydował się Ekscelencja w końcu u nas pojawić. Zapraszamy do pozostania na dłużej, odwiedzin różnych miejsc, może jakiejś celebry w rycie welijskim Smile Wink

Wasza Świątobliwość, z wielką przyjemnością zrobię niedługo celebrę w rycie welijskim w Rotrii. Smile
Obiecuję odwiedzać Rotrię co jakiś czas i też w miarę możliwości udzielać się na forum.

(04.08.2025, 18:13:04)Andrew von Habsburg napisał(a): Serdecznie witam
Szczęść Boże, witam. Smile
Nicefor
Arcybiskup Konstantynopola
Prymas Cesarstwa Bizantyjskiego

[Obrazek: ZbkrjDD.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Albert
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.