Liczba postów: 65
Liczba wątków: 5
Δόξα στον Ιησού Χριστό,
Z pokorą w sercu kłaniam się Wielmożnym Państwu. Jestem Nicefor, biskup, mnich i pustelnik. Przybywam z Cesarstwa Bizantyjskiego, do Miasta Apostolskiego Rotria, serca Kościoła Rotryjskiego, którego jestem częścią jako pasterz greków i rzymian.
Nicefor
Arcybiskup Konstantynopola
Prymas Cesarstwa Bizantyjskiego
![[Obrazek: ZbkrjDD.png]](https://i.imgur.com/ZbkrjDD.png)
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, ἀμήν
Mam nadzieję że dobrze odpowiedziałem bo mój grecki jest niezbyt dobry.
Cieszę się widząc znajomą twarz w Patrymonium. Zapraszam do rozgoszczenia się w Wenecji, gdzie już Ekscelencja zdążył, jak widzę zajść.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Nicefor
Liczba postów: 434
Liczba wątków: 25
Witam bardzo serdecznie Waszą Ekscelencję w Rotrii. Zachęcam do odwiedzenia Parmy i przy okazji wizyty w katedrze.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo
Liczba postów: 525
Liczba wątków: 110
Laudetur Iesus Christus, szczęść Boże!
Witamy serdecznie w Państwie Kościelnym Rotria. Bardzo nam miło, że zdecydował się Ekscelencja w końcu u nas pojawić. Zapraszamy do pozostania na dłużej, odwiedzin różnych miejsc, może jakiejś celebry w rycie welijskim
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
![[Obrazek: LCMMSkW.png]](https://i.imgur.com/LCMMSkW.png)
Liczba postów: 1124
Liczba wątków: 8
Serdecznie witam
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
Liczba postów: 65
Liczba wątków: 5
(03.08.2025, 22:19:05)Maurycy Orański napisał(a): εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, ἀμήν
Mam nadzieję że dobrze odpowiedziałem bo mój grecki jest niezbyt dobry.
Cieszę się widząc znajomą twarz w Patrymonium. Zapraszam do rozgoszczenia się w Wenecji, gdzie już Ekscelencja zdążył, jak widzę zajść.
Ja również ekspertem od greki nie jestem dlatego jak dla mnie może być. Oczywiście chętnie będę tu co jakiś czas zaglądał i odwiedzał w miarę moich możliwości.
(03.08.2025, 22:33:39)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Witam bardzo serdecznie Waszą Ekscelencję w Rotrii. Zachęcam do odwiedzenia Parmy i przy okazji wizyty w katedrze.
Dziękuję za powitanie Ekscelencjo. Myślę, że kiedyś w wolnej chwili odwiedzę Parmę. Obecnie muszę się raczej skupić na działalności w mojej archidiecezji. Pozdrawiam i życzę powodzenia w archidiecezji achkovskiej
(03.08.2025, 23:25:43)Albert napisał(a): Laudetur Iesus Christus, szczęść Boże!
Witamy serdecznie w Państwie Kościelnym Rotria. Bardzo nam miło, że zdecydował się Ekscelencja w końcu u nas pojawić. Zapraszamy do pozostania na dłużej, odwiedzin różnych miejsc, może jakiejś celebry w rycie welijskim

Wasza Świątobliwość, z wielką przyjemnością zrobię niedługo celebrę w rycie welijskim w Rotrii.

Obiecuję odwiedzać Rotrię co jakiś czas i też w miarę możliwości udzielać się na forum.
(04.08.2025, 18:13:04)Andrew von Habsburg napisał(a): Serdecznie witam
Szczęść Boże, witam.
Nicefor
Arcybiskup Konstantynopola
Prymas Cesarstwa Bizantyjskiego
![[Obrazek: ZbkrjDD.png]](https://i.imgur.com/ZbkrjDD.png)
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert