Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rotryczyk roku 2025 - nominacje i dyskusja
Czcigodni Bracia,

ledwo zdążyliśmy się obejrzeć, a już mamy niemal połowę lutego 2026 r. Od minionego roku minęło niewiele czasu, ale na tyle dużo, że zdążyliśmy na ten okres spojrzeć z pewnego dystansu. Rok 2025 był dla Rotrii wyjątkowy, bowiem wróciła ona po długim niebycie, Kolegium Kardynalskie dokonało zaskakującego wyboru nowego Ojca Świętego, nastąpiło wiele zmian w kwestiach wewnętrznych i stosunkach z innymi państwami. Myślę, że warto wrócić do pewnej starej tradycji (zapoczątkowanej, jak mi się zdaje, przez Wilhelma Orańskiego) i wybrać Rotryjczyka roku 2025. Niech będzie to osoba, która w minionym roku najbardziej spośród nas wszystkich wsławiła się ciężką pracą, inicjatywą, charyzmą i sprawczością.

Na razie zapraszam do nominowania swoich kandydatów oraz do uzasadnień i dyskusji. Proponuję, aby każdy mógł nominować maksymalnie dwie osoby, ale nie siebie (tak będzie chyba ciekawiej). Ponieważ zacząłem zabawę, pozwolę sobie jako pierwszy nominować Jego Świątobliwość Alberta. Ta kandydatura jest wyjątkowa z powodów zupełnie oczywistych. Niech to będzie moja jedyna nominacja. Resztę zostawiam Braciom Smile

Wstępnie dajmy sobie 24 godziny na nominacje i dyskusję. Jeśli będzie potrzeba, wydłużymy czas. Potem przejdziemy do głosowania.

Zapraszam do zabawy!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Pragnę zgłosić mojego ojca, kard. Stanisława Wieniawę, gdyż pieczołowicie zarządzał Trydentem.
Jego Książęca Wysokość i  Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Regent Stolicy Apostolskiej
Książę Koronny Wielkiego Księstwa Ankony
Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Markiz Senigalli 
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo 
Baron Dalmazji

[Obrazek: 101005704499835679_t.png]

[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.