Państwo Kościelne Rotria
Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Dział: Archiwa Apostolskie (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=495)
+----- Dział: Zespół Archiwalny "Miejsca" (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=497)
+------ Dział: Pustelnia św. Efrema Syryjczyka (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=267)
+------ Wątek: Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora (/showthread.php?tid=2815)

Strony: 1 2

Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora - Stanisław Wieniawa - 16.08.2021

Cytat:
Pustelnia św. Efrema Syryjczyka, dnia ...
[Obrazek: R71st30l.png]

Wniosek o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora

Ja, imię i nazwisko, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
Podpis

*niepotrzebne skreślić

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora - Galadriel.Noctis - 16.08.2021

(16.08.2021, 11:41:41)Janusz Zabieraj napisał(a):
Cytat:

Ja 
Galadriel.Noctis
poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
Podpis Galadriel.Noctis

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora - Stanisław Wieniawa - 16.08.2021

Proszę o uzupełnienie niedostatków formalnych:
1. Daty wniosku.
2. Charakteru członkostwa w Zakonie - osoba duchowna (ojciec) bądź osoba świecka (rycerz). Proszę wpisać się do księgi wiernych diecezji rotryjskiej, żeby potwierdzić członkostwo w Kościele Rotryjskim.

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora - Enrique Sánchez Oviedo - 16.08.2021

Cytat:
Pustelnia św. Efrema Syryjczyka, dnia 16.08.2021

Ja, Enrique Sánchez Oviedo, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
/-/ x. kan. Enrique Sánchez Oviedo

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora - Stanisław Wieniawa - 16.08.2021

Cytat:
Pustelnia św. Efrema Syryjczyka, dnia 16.08.2021

Ja, Enrique Sánchez Oviedo, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
/-/ x. kan. Enrique Sánchez Oviedo

Drogi Monsignore!

Z radością przyjmuję Twój wniosek. Wyznaczam siebie Twoim Opiekunem. Proszę, zapoznaj się z Regułą Świętego Izydora oraz z życiorysem samego naszego Patrona.

Janusz Adam kardynał Zabieraj OSI
Superior Pustelni św. Efrema Syryjczyka
Generał Zakonu Świętego Izydora

(16.08.2021, 17:35:36)Galadriel.Noctis napisał(a):
(16.08.2021, 11:41:41)Janusz Zabieraj napisał(a):
Cytat:

Ja 
Galadriel.Noctis
poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
Podpis Galadriel.Noctis

Odmawiam, gdyż uznaję, że nie jest Brat wystarczająco dojrzały do życia zakonnego. Sugeruję wpierw zapoznać się z zasadami życia w mikronacji oraz netykietą. I nie spamować.

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora - Miguel de Catalan - 22.08.2021

Cytat:
Pustelnia św. Efrema Syryjczyka, dnia 22. sierpnia 2021

Ja, Michał Jerzy Potocki, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby świeckiej (rycerza). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
Michał Jerzy Potocki

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora - Stanisław Wieniawa - 23.08.2021

Wasza Królewska Mość!

Z niezwykłą radością przyjmuję Wasz wniosek. Wyznaczam Jego Ekscelencję biskupa Enrique Sancheza Oviedo OSI Opiekunem Waszego nowicjatu. Proszę skontaktuj się z nim, celem ustalenia szczegółów.

Janusz Adam kardynał Zabieraj OSI
Superior Pustelni św. Efrema Syryjczyka
Generał Zakonu Świętego Izydora

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora - Miguel de Catalan - 23.08.2021

Dziękuję Serdecznie. Smile

RE: Wnioski o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora - Stanisław Wieniawa - 14.09.2021

(23.08.2021, 11:32:50)Michał Jerzy Potocki napisał(a): Dziękuję Serdecznie. Smile

@"Michał Jerzy Potocki" - jak przebiega nowicjat? Kiedy będę mógł Brata nominować pełnoprawnym Izydorianinem?