Liczba postów: 2771
    Liczba wątków: 225

Cytat:Pustelnia św. Efrema Syryjczyka, dnia ...
Wniosek o dołączenie do Zakonu Świętego Izydora 
Ja, imię i nazwisko, poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
Podpis
*niepotrzebne skreślić

Liczba postów: 3
    Liczba wątków: 1

(16.08.2021, 11:41:41)Janusz Zabieraj napisał(a):  Cytat:Pustelnia św. Efrema Syryjczyka, dnia ...
Ja 
Galadriel.Noctis, 
poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
Podpis Galadriel.Noctis

Proszę o uzupełnienie niedostatków formalnych:
1. Daty wniosku.
2. Charakteru członkostwa w Zakonie - osoba duchowna (ojciec) bądź osoba świecka (rycerz). Proszę wpisać się do księgi wiernych diecezji rotryjskiej, żeby potwierdzić członkostwo w Kościele Rotryjskim.

Liczba postów: 154
    Liczba wątków: 10

16.08.2021, 18:00:43 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.08.2021, 18:01:11 przez Enrique Sánchez Oviedo.)

Cytat:Pustelnia św. Efrema Syryjczyka, dnia 16.08.2021
Ja, Enrique Sánchez Oviedo, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
/-/ x. kan. Enrique Sánchez Oviedo

Cytat:Pustelnia św. Efrema Syryjczyka, dnia 16.08.2021
Ja, Enrique Sánchez Oviedo, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
/-/ x. kan. Enrique Sánchez Oviedo
Drogi Monsignore!
Z radością przyjmuję Twój wniosek. Wyznaczam siebie Twoim Opiekunem. Proszę, zapoznaj się z Regułą Świętego Izydora oraz z życiorysem samego naszego Patrona.
Janusz Adam kardynał Zabieraj OSI
Superior Pustelni św. Efrema Syryjczyka
Generał Zakonu Świętego Izydora

(16.08.2021, 17:35:36)Galadriel.Noctis napisał(a):   (16.08.2021, 11:41:41)Janusz Zabieraj napisał(a):  Cytat:Pustelnia św. Efrema Syryjczyka, dnia ...
Ja 
Galadriel.Noctis, 
poczułem/am powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby duchownej (ojca/siostry)/osoby świeckiej (rycerza/damy)*. Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym/ą Kościoła Rotryjskiego.
Podpis Galadriel.Noctis
Odmawiam, gdyż uznaję, że nie jest Brat wystarczająco dojrzały do życia zakonnego. Sugeruję wpierw zapoznać się z zasadami życia w mikronacji oraz netykietą. I nie spamować.

Liczba postów: 336
    Liczba wątków: 14

Cytat:Pustelnia św. Efrema Syryjczyka, dnia 22. sierpnia 2021
Ja, Michał Jerzy Potocki, poczułem powołanie do życia zakonnego i od dziś pragnę żyć według Reguły Świętego Izydora. Proszę Cię, Ojcze Superiorze, o przyjęcie do Zakonu Świętego Izydora w charakterze osoby świeckiej (rycerza). Wnoszę o wyznaczenie Opiekuna i rozpoczęcie okresu nowicjatu. Jednocześnie informuję, że jestem wiernym Kościoła Rotryjskiego.
Michał Jerzy Potocki

Wasza Królewska Mość!
Z niezwykłą radością przyjmuję Wasz wniosek. Wyznaczam Jego Ekscelencję biskupa Enrique Sancheza Oviedo OSI Opiekunem Waszego nowicjatu. Proszę skontaktuj się z nim, celem ustalenia szczegółów.
Janusz Adam kardynał Zabieraj OSI
Superior Pustelni św. Efrema Syryjczyka
Generał Zakonu Świętego Izydora

Liczba postów: 336
    Liczba wątków: 14

Dziękuję Serdecznie. 

(23.08.2021, 11:32:50)Michał Jerzy Potocki napisał(a):  Dziękuję Serdecznie. 
@"Michał Jerzy Potocki" - jak przebiega nowicjat? Kiedy będę mógł Brata nominować pełnoprawnym Izydorianinem?