Państwo Kościelne Rotria
Wita nowy - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Wita nowy (/showthread.php?tid=3082)

Strony: 1 2

Wita nowy - Tomasz_Cagodan - 08.07.2022

Witam.Jestem tutaj nowy.Zaintrygowała mnie forma tego Państwa
Jak tutaj otrzymać Obywatelstwo?

RE: Wita nowy - Tymoteusz Dostojewski - 08.07.2022

Witamy Umiłowany Synu w Rotrii.

RE: Wita nowy - Baltazar Dostojewski - 08.07.2022

(08.07.2022, 17:57:29)Tomasz_Cagodan napisał(a): Witam.Jestem tutaj nowy.Zaintrygowała mnie forma tego Państwa
Jak tutaj otrzymać Obywatelstwo?

Obywatelem moze zostac wylacznie tylko personel koscielny (ksadz lub czlonek rodziny powiazany z gwardia papieska)
Mozesz dzialac aktywanie jako mieszkaniec PKR lub jak wyzej podalem przejsc procedure wstapienia do seminarium duchownego.

Zycze ci udanego dnia

RE: Wita nowy - Aurelio de Medici y Zep - 08.07.2022

Laudetus Iesus Christus,

proszę powiedzieć coś więcej o sobie Smile Skąd Pan przybywa? Jakie jest Pańskie doświadczenie w mikronacjach?
Co do obywatelstwa - w Rotrii w ogóle nie mamy obywatelstw. Można swobodnie działać bez troszczenia się o formalności.

RE: Wita nowy - Tomasz_Cagodan - 08.07.2022

(08.07.2022, 22:49:02)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Laudetus Iesus Christus,

proszę powiedzieć coś więcej o sobie Smile Skąd Pan przybywa? Jakie jest Pańskie doświadczenie w mikronacjach?
Co do obywatelstwa - w Rotrii w ogóle nie mamy obywatelstw. Można swobodnie działać bez troszczenia się o formalności.
W realnym świecie działam w dwóch organizacjach harcerskiej,jako Drużynowy,oraz w Stowarzyszeniu dla Dzieci i Młodziedzy z Autyzmem,drużyna działa przy Stowarzyszeniu,jeśli chodzi o mikronacje to mój pierwszy kraj

RE: Wita nowy - Stanisław Wieniawa - 09.07.2022

W Sarmacji Pana nie widziałem?

RE: Wita nowy - Aurelio de Medici y Zep - 09.07.2022

(08.07.2022, 23:07:35)Tomasz_Cagodan napisał(a):
(08.07.2022, 22:49:02)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Laudetus Iesus Christus,

W realnym świecie działam w dwóch organizacjach harcerskiej,jako Drużynowy,oraz w Stowarzyszeniu dla Dzieci i Młodziedzy z Autyzmem,drużyna działa przy Stowarzyszeniu,jeśli chodzi o mikronacje to mój pierwszy kraj

Zatem jest to Pana debiut w mikronacjach? Tym bardziej nam wszystkim miło, że wybrał Pan Rotrię. Zaręczam, że to dobry wybór. Muszę również Panu powiedzieć, że potrzebujemy Pana. Rotria (jak większość mikroświata) cierpi na kryzys kadrowy i szerzej, demograficzny.

RE: Wita nowy - Tymoteusz Dostojewski - 09.07.2022

Zachęcamy do wybrania drogi świeckiej lub duchownej.

RE: Wita nowy - Tomasz_Cagodan - 09.07.2022

(09.07.2022, 16:05:13)Klemens V napisał(a): Zachęcamy do wybrania drogi świeckiej lub duchownej.

wybiorę raczej drogę duchownego i raczej też jeśli będzie możliwość dyplomaty-)

RE: Wita nowy - Ametyst I Dziecię - 09.07.2022

Witaj,

jeśli jesteś zainteresowany dyplomacją to napisz nam proszę o swoich zainteresowaniach i znajomości V-Świata. W ten sposób będę mógł Cię przygotować do misji w konkretnym miejscu.