Państwo Kościelne Rotria
Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+--- Wątek: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła (/showthread.php?tid=1055)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Paolo Carlo de Medici y Zep - 12.12.2017

Przesiąknąłem kulturą Bialenii i stąd ten video-żart z jednej z najlepszych polskich komedii.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Mateusz Adam - 13.12.2017

Jednak wciąż uważam, że nawet jak "przesiąkliśmy" czymkolwiek, Rotria powinna być miejscem "świętym sanktuarium" gdzie panuje kultura i względny porządek. Ale tak do uwagi na temat tylko tego.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Alberto Tommaso di Mancini - 13.12.2017

(12.12.2017, 23:05:20)Mateusz Adam napisał(a): Nigdy nie doczekałem, że tutaj padną takie "niecenzuralne słowa". Zawsze myślałem że Rotria, właśnie Rotria jest ostoją kultury (którą była kultura niegdyś poznana w Niderlandach), że nawet w najgorszej sytuacji pokazuje się swoją uprzejmość.
Jednak się myliłem...

Jako że kardynałowie sądzeni są przez Patriarchę, dlatego jeszcze dzisiaj złożę pozew do Jego Świątobliwości za pośrednictwem Kongregacji Świętej i Powszechnej Inkwizycji przeciwko kardynałowi de Medici y Zep młodszemu. Nawet w chwilach kryzysu takie zachowanie nie przystoi, szczególnie kardynałowi.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Paolo Carlo de Medici y Zep - 13.12.2017

Nie ma żadnej Inkwizycji obecnie. Sądzić? Ja bym was wszystkich chętnie osądził i to surowo. Zjawiacie się tylko, gdy Państwo Kościelne jest w agonii. Pojawiacie się blisko konklawe albo gdy pojawiają się afery. Tak to was nie ma. Przybywacie i przerzucacie się coraz to lepszymi w waszym mniemaniu pomysłami albo obarczacie jedni drugich odpowiedzialnością za ten stan. Z waszego nadęcia i połkniętego kija nic dobrego nie wychodzi.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Ametyst I Dziecię - 13.12.2017

(13.12.2017, 00:02:08)Mateusz Adam napisał(a): Jednak wciąż uważam, że nawet jak "przesiąkliśmy" czymkolwiek, Rotria powinna być miejscem "świętym sanktuarium" gdzie panuje kultura i względny porządek. Ale tak do uwagi na temat tylko tego.

Mimo wszystko Paolo przesiąkał bialeńską kulturą za mojego konduktoryfikatu, a wtedy Bialenia była jak najbardziej świętym i czcigodnym miejscem.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Paolo Carlo de Medici y Zep - 13.12.2017

Aj waj! To wandyzm i budzimiryzm w czystej postaci.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 13.12.2017

Proszę o spokój. Miałem mała realioze dziś i dokumenty ws. Ludwik wydam jutro.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Fryderyk Orański - 14.12.2017

Nie angażuję się w ten wątek za mocno, jak już zresztą zapowiadałem. Mój pobyt w Rotrii to bardziej funkcje publiczne i powiązania rodzinne. Ale mimo wszystko uważam, że jeśli już komuś podoba się narracja internetowego kościoła to powinien w nim panować porządek. W realu możemy mieć najgorszy dzień, ale nie przychodzimy do kościoła się wydrzeć, poprzeklinać czy cokolwiek podobnego. Więc "jak na moje" to również w mikronacji powinien się Ekscelencja oddać pracy na rzecz spisania tradycji czy też jej rozbudowania; bądź rozpisania jakiś rozważań teologicznych. "Video-żarty" raczej urągają całej idei.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Paolo Carlo de Medici y Zep - 14.12.2017

Bądźmy łagodni. Poza tym to nie kościół, a pałac. W pałacach renesansowych papieży nie take rzeczy się działy.

RE: Zajazd wszystkich wiernych Synów Kościoła - Wilhelm Orański - 14.12.2017

(13.12.2017, 23:32:57)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Miałem mała realioze dziś i dokumenty ws. Ludwik wydam jutro.

Czyli, znając Karola, kilka dni trzeba jeszcze poczekać :cheese: