Liczba postów: 1676 
    Liczba wątków: 102

Naprawdę tak trudno jest zalogować się na sekundę na telefonie i napisać usprawiedliwienie? No proszę Brata. Tak samo JE Wilhelm Orański jest nieaktywny przez ponad 10 dni i wprost mi napisał na GG, że nie wraca na razie do Rotrii. Moim zdaniem takie lekceważenie ojczyzny powinno nieść za sobą skutki.

Liczba postów: 891 
    Liczba wątków: 148

Eminencjo Orański, co ja słyszaju?

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup, 
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,  
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii. 
Obecnie: truchło w grobowej tumbie. 
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać. 

Liczba postów: 2687 
    Liczba wątków: 254

(15.09.2018, 17:27:41)Michelangelo Piccolomini napisał(a):  Naprawdę tak trudno jest zalogować się na sekundę na telefonie i napisać usprawiedliwienie? No proszę Brata. Tak samo JE Wilhelm Orański jest nieaktywny przez ponad 10 dni i wprost mi napisał na GG, że nie wraca na razie do Rotrii. Moim zdaniem takie lekceważenie ojczyzny powinno nieść za sobą skutki. 
Nikogo nie bronię, ale sam z własnego życia wiem, że są pewne sytuacje losowe, które odcinają od mikro. Dawno temu sam doświadczyłem podobnej sytuacji i niestety nie dane mi było się usprawiedliwić. Inna sprawa, że wtedy jeszcze internet w smartfonach to była rzadkość...

Tak w ogóle to obecnie aktywna jest tylko nasza trójka, sporadycznie Jego Świątobliwość, a gdzie reszta Braci? Zdumiewające jak rok szkolny potrafi pochłonąć, ale przecież nie wszyscy są w wieku szkolnym. Zatem pytam: co się dzieje?

(-) Mikołaj kardynał Dreder 
Kardynał biskup Ostii 

Odpowiedziałeś Bracie w swoim artykule, że napisanie kilku postów z telefonu nie powinno stanowić problemu dla nikogo chętnego.

Liczba postów: 891 
    Liczba wątków: 148

No na to, że nas trzech pozostało już nic nie poradzę.

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup, 
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,  
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii. 
Obecnie: truchło w grobowej tumbie. 
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać. 

Liczba postów: 2687 
    Liczba wątków: 254

(15.09.2018, 19:13:55)Michelangelo Piccolomini napisał(a):  Odpowiedziałeś Bracie w swoim artykule, że napisanie kilku postów z telefonu nie powinno stanowić problemu dla nikogo chętnego. 
Racja, ale nie wrzucajmy wszystkich sytuacji życiowych do jednego worka. Czasem po prostu się nie da i tyle.

(-) Mikołaj kardynał Dreder 
Kardynał biskup Ostii 

No cóż, ja jestem nerdem i no-lifem, to nie wyobrażam już sobie życia bez mikro.

Liczba postów: 2919 
    Liczba wątków: 344

Czterech, drodzy Bracia. 
Choć ostatnio jestem dość cichy, bo obowiązki mnie pochłaniają, to jestem obecny, śledzę sytuację i zawsze jestem gotowy, by działać. Czasu tylko brak.

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,  
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, 
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. 

Liczba postów: 351 
    Liczba wątków: 17

Pięciu Drodzy Ojcowie! Ja też ostatnio walczę z realiozą z różnymi niestety skutkami...

To działajcie Bracia, działajcie!

|