![]() |
|
Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: NIEPODLEGŁE PAŃSTWA (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=380) +--- Dział: Wielkie Księstwo Ankony (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=553) +---- Dział: Miasto Ankona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=560) +----- Dział: Fort Mole Vanvitelliana (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=561) +----- Wątek: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej (/showthread.php?tid=3580) |
RE: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Aurelio de Medici y Zep - 06.02.2026 Ankona i Toskania nie są państewkami Rotrii, są całkowicie od Rotrii niezależne i łączą nas jedynie forum oraz skład osobowy. Rotria nie odpowiada w żadnym stopniu za ruchy tych państw, jak też nie ma na nie nawet najmniejszego wpływu. RE: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Juan de la Cerda - 06.02.2026 I niezależnie czy to Rotria czy Toskania, Estella ma prawo reakcji, którą uczyniła nie wskazując wobec kogo kieruje potencjalny kontratak. Tak samo jak każde niezależne państwo Wasza Wielkoksiążęca Mość. RE: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Stanisław Wieniawa - 06.02.2026 (06.02.2026, 14:14:15)Juan de la Cerda napisał(a): Estella po pierwsze nie ma wojska, a policję. Milicja zaraz spuści ci 20 batów. RE: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Pio Maria de Medici - 06.02.2026 Eminencjo Stanisławie, dosyć. Trzeba pokazać pewną kulturę ludziom ze Sraklandu. Dajemy im czas na opuszczenie naszych terenów dobrowolnie. RE: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Juan de la Cerda - 06.02.2026 Lubisz patrzeć na takie baty, to wiem. Nie podnieć się za bardzo
RE: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Stanisław Wieniawa - 06.02.2026 (06.02.2026, 14:20:54)Pio Maria de Medici napisał(a): Eminencjo Stanisławie, dosyć. Trzeba pokazać pewną kulturę ludziom ze Sraklandu. Dajemy im czas na opuszczenie naszych terenów dobrowolnie. Przyjacielu, ja się nie będę z tymi homosiami cackał. Wkrótce zaprezentujemy nasz nowy bombowiec, szybko konstruowany. RE: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Norbert de Catalan - 06.02.2026 (06.02.2026, 14:02:48)Stanisław Wieniawa napisał(a): Proszę nie używać tytułu Wielki Książę Rotrii, skoro tak odwracacie się od ręki, która Was karmiła. Metoda na deeskalację jest prosta. Likwidacja tego Waszego "kościółka" i przywrócenie zamiast niego struktur Kościoła Matki. Po pierwsze nie ja utworzyłem tytuł Wielkiego Księcia Rotrii tylko szaleniec Karol II gdy w imieniu Eleonory anektował Rotrię, wtedy z większości jej ziem utworzył Wielkie Księstwo Rotrii i tak tytuł ten od tamtej pory pozostał u skarlandzkich Królów. Nie odwracamy się, to wy zaczęliście Eminencjo toczyć pianę z pyska i wykrzykiwać coś o herezjach itd. domagając się podporządkowania Patriarchatu Walencji nieaktywnemu w Skarlandzie Kościołowi Rotrii. Ani TY Eminencjo ani Państwo Kościelne Rotria niema podstaw zarówno prawnych jak i moralnych do żądania likwidacji jakiego kolwiek innego Kościoła. Nie przywrócimy również Kościoła Rotryjskiego, który po wejściu w życie wypowiedzenia konkordatu zostanie definitywnie zlikwidowany a jego majątek przekazany do dwóch pozostałych Kościołów w Królestwie Skarlandu. Gdyby nie wroga postawa Eminencji to Kościół Rotryjski pozostał by nietknięty w Skarlandzie bo ani mi ani Patriarchatowi Walencji nie zależało na jego likwidacji a wręcz przeciwnie liczyliśmy na to, że owa instytucja jak słusznie Eminencja zauważył silnie ze Skarlandem związana pozostanie i będzie czekać na lepsze czasy. Nie umiał się Eminencja powstrzymać więc teraz Kościół Rotryjski w Skarlandzie przepadł - gratuluję wybitnego osiągnięcia. (06.02.2026, 14:20:54)Pio Maria de Medici napisał(a): Eminencjo Stanisławie, dosyć. Trzeba pokazać pewną kulturę ludziom ze Sraklandu. Dajemy im czas na opuszczenie naszych terenów dobrowolnie. Kultury Kościół Rotryjski nie uczy? (06.02.2026, 15:24:42)Stanisław Wieniawa napisał(a):(06.02.2026, 14:20:54)Pio Maria de Medici napisał(a): Eminencjo Stanisławie, dosyć. Trzeba pokazać pewną kulturę ludziom ze Sraklandu. Dajemy im czas na opuszczenie naszych terenów dobrowolnie. Obrażać lubi Eminencja ewidentnie. Cóż kościół rotryjski to typowy katolicyzm to pewnie zajęcia z dziećmi eminencja lubi... RE: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Stanisław Wieniawa - 06.02.2026 Proszę się zrzec tego tytułu dobrowolnie, albo nie będziemy tacy łagodni! I dajemy do wieczora czas na opuszczenie Ankony przez Was i tego belzebuba walenckiego! RE: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Norbert de Catalan - 06.02.2026 Na jakiej podstawie? Czy Król Hiszpanii zrzekł się tytułu Króla Neapolu? Nie. Jest to tytuł historyczny utworzony przez tak wychwalanych przez Eminencje rodzinę Medici y Zep i pozostanie w Skarlandzkiej Rodzinie Królewskiej. Ale jestem skłonny dogadać się w tej kwestii: przestań obrażać i wykorzystywać Skarland w swojej gierce i zlikwiduj swoje pato księstewko. Coś za coś - choć ja już znam odpowiedź Eminencji RE: Koszary Główne Milicji Obywatelskiej - Stanisław Wieniawa - 06.02.2026 Chyba sobie kpisz królu marionetkowy. Szykuj się na wojnę. |