Państwo Kościelne Rotria
Strona główna Rotrii - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223)
+--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102)
+--- Wątek: Strona główna Rotrii (/showthread.php?tid=933)

Strony: 1 2 3

RE: Strona główna Rotrii - Carlo Lorenzo de Medici y Zep - 07.08.2017

(07.08.2017, 11:34:09)Wilhelm Orański napisał(a): Obawiam się jedynie, że sama gazeta i podstawowe informacje mogą nie wystarczyć, gdyż i tak popyt na te pierwsze w Rotrii jest bardzo niski. I dlatego zwróciłem się z pytaniem do Rotryjczyków, co by Was zachęciło do częstych odwiedzin tej strony, dla jakich informacji/atrakcji chętnie wchodzilibyście na główną?

Zdjęcie Alberta na każdy dzień.

RE: Strona główna Rotrii - Paolo Carlo de Medici y Zep - 07.08.2017

(07.08.2017, 12:37:06)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): No i można Acta Apostolicae Sedis przenieść na stronę główną. Sarmacja chyba ma coś takiego.

Dodatkowo, ale nie wyłącznie.

RE: Strona główna Rotrii - Tadeusz Krasnodębski - 07.08.2017

A może zrobić ze strony głównej muzeum państwowe? Wiem, że już jest na forum, ale można je tam przenieść.

RE: Strona główna Rotrii - Paolo Carlo de Medici y Zep - 07.08.2017

(07.08.2017, 13:23:25)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): A może zrobić ze strony głównej muzeum państwowe? Wiem, że już jest na forum, ale można je tam przenieść.

Dobry pomysł.

RE: Strona główna Rotrii - Wilhelm Orański - 09.08.2017

A więc propozycje, które mają zaleźć się na stronie głównej, wyglądają następująco:
  • artykuły prasowe + możliwość dodawania ich samemu;
  • informacje merytoryczne;
  • specjalna baza dla Acta Apostolicae Sedis;
  • muzeum państwowe;
  • poczta.
Czy coś jeszcze? Ja dodatkowo proponuję, by każdy mieszkaniec miał własny profil, na którym wyświetlać się będą podstawowe informacje: (v-...) personalia, miejsce zamieszkania, ordery, stopnie wojskowe, historia kariery, posiadłości, tytuł kościelny i arystokratyczny, itd.
Jednocześnie proszę o opinię Eminencję von Thorn-Surmę, na ile nasze plany są możliwe do zrealizowania? Wydaje mi się, że konieczna będzie też zmiana wyglądu samej strony głównej, aby bardziej dopasować ją do naszych wymogów.

RE: Strona główna Rotrii - Paolo Carlo de Medici y Zep - 09.08.2017

Rewelacja.

RE: Strona główna Rotrii - Aurelio de Medici y Zep - 09.08.2017

Osobiste profile to jak najbardziej świetna idea.

RE: Strona główna Rotrii - Tadeusz Krasnodębski - 09.08.2017

Można pomyśleć też o przeniesieniu albo połączeniu forumowych prywatnych wiadomości z jakąś fajną pocztą na stronie głównej. Można ją nawet nieco sfabularyzować.

RE: Strona główna Rotrii - Wilhelm Orański - 09.08.2017

To również ciekawa propozycja.

RE: Strona główna Rotrii - Aurelio de Medici y Zep - 09.08.2017

A może jakiś bardziej zaawansowany system finansowy? Oczywiście jeśli toh wykonalne technicznie.