Liczba postów: 891
    Liczba wątków: 148

Sia lodato Gesù Christo,
witam serdecznie w słonecznej Rotrii. Cieszę się, że MAW się odrodził na dobre. 

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

Liczba postów: 351
    Liczba wątków: 17

(08.08.2018, 14:42:49)Viktor Toghon at Atera napisał(a):  Dziękuję za ciepłe przyjęcie, za chwilę skontaktuje się z Księciem.
A tak prywatnie, Pan Pawłowicz jest tym samym który działa w Brodrii? Jeśli tak to My się chyba znany. Z tym że przy ostatnim spotkaniu byłem trochę mniej cywilizowany a Pan trochę bardziej bojowo nastawiony.  
O sprawie, o której Pan pisał PW prosze się skontaktować z Jego Eminencją Wilhelmem Orańskim.
P.S. Proszę włączyć sobie system prywatnych wiadomości gdyż nie można skontaktować się priv

Liczba postów: 428
    Liczba wątków: 40

(08.08.2018, 17:16:44)Marcin Zagłoba napisał(a):   (08.08.2018, 14:42:49)Viktor Toghon at Atera napisał(a):  Dziękuję za ciepłe przyjęcie, za chwilę skontaktuje się z Księciem.
A tak prywatnie, Pan Pawłowicz jest tym samym który działa w Brodrii? Jeśli tak to My się chyba znany. Z tym że przy ostatnim spotkaniu byłem trochę mniej cywilizowany a Pan trochę bardziej bojowo nastawiony.  
O sprawie, o której Pan pisał PW prosze się skontaktować z Jego Eminencją Wilhelmem Orańskim.
P.S. Proszę włączyć sobie system prywatnych wiadomości gdyż nie można skontaktować się priv
Jak kto woli. Osobiście na GG mógłbym opowiedzieć o zaistniałej sytuacji.

Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)

Liczba postów: 1676
    Liczba wątków: 102

Ja również serdecznie witam w Patrymonium Pawłowym.

Liczba postów: 3
    Liczba wątków: 1

Nie do końca "ogarniam" to forum ale myślę że udało mi się włączyć PW.

Liczba postów: 18
    Liczba wątków: 1

Wasza Świątobliwość
Wasze Eminencje
Przewielebni Ojcowie 
Jestem z woli mego Cesarza i Apostolskiego Króla Regentem Monarchii Naddunajskiej, a z woli wyborców Prezydentem Rządu JCiKM.
Pozwoliłem sobie nie zakładać nowego, powitalnego wątku ponieważ rozmowy jakie prowadził JE at Atera mam honor i zaszczyt kontynuować.
Mam świadomość,że przybywam do Państwa Kościelnego w czasie dla niej trudnym., czas wojenny nie sprzyja rozmową ale mam nadzieję,że uda się nadrobić zaległości i nawiązać stosunki pomiędzy naszymi państwami.
Składam na ręce Waszej Świątobliwości, w imieniu Najjaśniejszego Pana, pozdrowienia i życzenia szybkiego zakończenia konfliktu i szybkiej odbudowy Rotrii.  
Chcę też zaoferować, o ile będzie taka wola, pomoc materialną dla Rotrii, żywność, leki, a także szpitale wojskowe na terenie Czech. 
pozostaję sługą uniżonym Waszej Świątobliwości i Stolicy Apostolskiej

Borys Targersdorf baró
palatinus rengi Hungarie

Liczba postów: 667
    Liczba wątków: 80

Wasza Ekscelencjo,
serdecznie witamy w Stolicy Apostolskiej. Radzi jesteśmy z odwiedzin tak zacnego delegata. Dziękujemy również za złożone wyrazy wsparcia. Wieczne Miasto wieloma było już targane incydentami, lecz dzięki obrońcom swym, w imię Boże działającym - pozostaje 
semper invictae 
.
Wyrazy apostolskiego pozdrowienia i błogosławieństwa dla Waszej Ekscelencji oraz wszystkich rodaków w Monarchii 
†
(-) Silvester PP. I

/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior

Liczba postów: 989
    Liczba wątków: 43

Witajcie, Mości Borysie!

Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji

Liczba postów: 2687
    Liczba wątków: 254

Witam serdecznie w Stolicy Apostolskiej! 

(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

Liczba postów: 1337
    Liczba wątków: 193

Witam Ekscelencję w Patrymonium świętego Pawła. Cieszę się, że Jego Cesarska i Królewska Mość wysłał na nasze ziemie swego przedstawiciela. Odnośnie kontynuacji rozmów, które podjąłem z JCiKM, proszę o kontakt via priv lub GG.

Wilhelm Jan Orański-Nassau