Państwo Kościelne Rotria
Wieści z zagranicy - Wersja do druku

+- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl)
+-- Dział: INSTYTUCJE STOLICY ŚWIĘTEJ (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=217)
+--- Dział: Pałac Apostolski (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=104)
+---- Dział: Archiwa Apostolskie (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=495)
+----- Dział: Zespół Archiwalny "Miejsca" (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=497)
+------ Dział: Zagranica (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=99)
+------ Wątek: Wieści z zagranicy (/showthread.php?tid=45)

RE: Wieści z zagranicy - Michelangelo Piccolomini - 28.09.2019

(28.09.2019, 08:14:49)Stanisław Dmowski napisał(a):
(27.09.2019, 18:00:39)Wilhelm Orański napisał(a):
Widzę, że w Bialenii tematem numer jeden jest Rotria Wink Być może, w myśl zasady „nie potrzebują lekarza zdrowi, lecz ci, którzy się źle mają” (Mt 9,12), warto, w miarę możliwości, odnowić nasze relacje i wysłać tam kogoś, kto podejmie się trudu posługi. Przynajmniej na okres próbny.
A jeżeli już przy relacjach jesteśmy, istnieje kilka mikronacji, z którymi nie mamy podpisanego konkordatu, np. Federacja Nordacka, czy Paderland. Jeżeli Sekretariat Stanu i Patriarcha są nimi zainteresowani, chętnie zostałbym legatem, aby omówić kwestię konkordatu, a później objąłbym ewentualną diecezję w którymś z tych dwóch państw, obecnie nie jestem przydzielony do żadnej. Można byłoby zainteresować się również stosunkami z Dreamlandem.

Stosunki z Dreamlandem akurat są uregulowane i to od początku istnienia Rotrii, bo w 2008 roku. Jeszcze wtedy nie byliście tak przesadnie formalistyczni jeśli idzie o te konkordaty. Także z miłą chęcią zapraszamy do posługi, chociażby w zarządzanej przeze mnie Scholandii.

Zostałem powyższymi wypowiedziami niejako wywołany do tablicy, bo już od wczoraj pan Swarzewski z braku laku grzeje dyskusje o mnie. Odnośnie znajomości z poprzednią wersją pana Piccolominiego, czyli panem C., z tego co pamiętam głównymi tematami naszych rozmów była przede wszystkim kwestia nowej organizacji religijnej w Suderlandzie oraz fakt, że chciałem przekonać ww. do zostania w Suderlandzie w charakterze senatora (a było to niemożliwe, bo ww. był również działaczem bialeńskim). O żadnym przejęciu władzy czy czymś podobnym nie było żadnej mowy, to są insynuacje moich politycznych przeciwników, którym pan Swarzewski za każdym razem daje wiarę, byle tylko mnie zohydzić, byle tylko obśmiać, w zemście za to, co o Bialenii powiedziałem w trakcie mojej prezydentury. 

Uważam się za wielkiego przyjaciela Rotrii, dlatego powiem tak, insynuowanie nawet w formie żartów, że w Rotrii istnieje pedofilia, że mieszkańcy Rotrii to pedofile jest OBLEŚNE. Osoba, która te słowa wypowiada, czyli wieloletni skandalista udający kobietę i osoby, jemu przyklaskujące przyczyniają się do podnoszenia międzypaństwowej nienawiści na nowy nieosiągalny do tej pory poziom. Były obelgi za yoyonacje, były obelgi za klonerstwo (które sam rzucałem zresztą w różnych kierunkach, obelgi słuszne zresztą), teraz pedofilia? Co jeszcze nikczemnego wypluje z siebie ten bialeński obywatel?

Teraz coś kojarzę. Ale pamiętam, że byłem nieufny, bo był Pan przesadnie miły. Ja natomiast zdaje sobie sprawę, że ludzie zazwyczaj traktują mnie z dystansem, więc wyczuwałem podstęp.

RE: Wieści z zagranicy - Pio Maria de Medici - 28.09.2019

Co do traktatów. Mamy czynny z Bialenią i z Dreamlandem. Na razie jestem w momencie rozmów jak ma to przebiegać i myślę kogo tam posłać. Spokojnie, Eminencjo Orański, Sekretariat Stanu o wszystkim myśli.

(28.09.2019, 11:05:55)Pio Maria Cesare de Medici napisał(a): Co do traktatów. Mamy czynny z Bialenią i z Dreamlandem. Na razie jestem w momencie rozmów jak ma to przebiegać i myślę kogo tam posłać. Spokojnie, Eminencjo Orański, Sekretariat Stanu o wszystkim myśli.

Warto się zastanowić czy śmietnikowy poziom Bialenii uzasadnia utrzymywanie kontaktów. Skoro zerwaliśmy je z Suderlandem.

RE: Wieści z zagranicy - Franz II Wadar - 28.09.2019

Jeśli mogę wyrazić opinię to słowa władcy Bialenii przynoszą hańbę i dodatkowo obniżają status jego państwa. Dodatkowo wpuszczają potwarz i ohydę. Bizancjum nigdy nie sprzymierzy się z ludźmi takiego wstrętnego i nieprzyjemnego pokroju moralnego.

RE: Wieści z zagranicy - Taddeo Piccolomini - 28.09.2019

Kuria Rotryjska nigdy się nie myli. Jak dobrze pamiętam to Sekretarz Stanu już przdsięwziął jakieś kroki co do FN.

(28.09.2019, 11:56:20)Franz II Wadar napisał(a): Jeśli mogę wyrazić opinię to słowa władcy Bialenii przynoszą hańbę i dodatkowo obniżają status jego państwa. Dodatkowo wpuszczają potwarz i ohydę. Bizancjum nigdy nie sprzymierzy się z ludźmi takiego wstrętnego i nieprzyjemnego pokroju moralnego.

Bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Władze i obywatele bialeńscy pozwalają sobie nie dość na ohydne ataki personalne wobec przedstawicieli władz rotryjskich i ich najwyższych dostojników, jak również obrażają realne świętości. To jest obrzydliwe i wymaga potępienia.

RE: Wieści z zagranicy - Franz II Wadar - 28.09.2019

Bizancjum zawsze wesprze Rotrię jako sojusznik i przyjaciel.

RE: Wieści z zagranicy - Pio Maria de Medici - 28.09.2019

(28.09.2019, 12:39:26)Michelangelo Piccolomini napisał(a):
(28.09.2019, 11:56:20)Franz II Wadar napisał(a): Jeśli mogę wyrazić opinię to słowa władcy Bialenii przynoszą hańbę i dodatkowo obniżają status jego państwa. Dodatkowo wpuszczają potwarz i ohydę. Bizancjum nigdy nie sprzymierzy się z ludźmi takiego wstrętnego i nieprzyjemnego pokroju moralnego.

Bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Władze i obywatele bialeńscy pozwalają sobie nie dość na ohydne ataki personalne wobec przedstawicieli władz rotryjskich i ich najwyższych dostojników, jak również obrażają realne świętości. To jest obrzydliwe i wymaga potępienia.

Mówiłem Ci jasno i dosadnie, byś do nich nie szedł bo działasz na nich jak płachta na byka. Masz i babo placek. I nie, Michale Aniele, nie zaatakowali "władz rotryjskich i najwyższych dostojników", ale Ciebie. A co do świętości to sam podejmę działania. W tej chwili Sekretarzem Stanu jestem ja i ja w tych sprawach decyduję.

Cóż, jestem przedstawicielem władzy (Prefekt Świętego Oficjum), jak i jednym z najwyższych dostojników (kardynał), lecz ataki były personalne i niezwiązane z wykonywaniem urzędów. To racja. Natomiast niesmaczne, wulgarne i bluźniercze żarty o świętościach i to nie tylko wirtualnych, ale i realnych są zupełnie odrębną kwestią. Ten malutki człowieczek ma odwagę tak czynić wobec wiary katolickiej i katolickich duchownych. Ciekawe czy jego małe wirtualne jajka pozwoliłyby pisać tak o islamie.

RE: Wieści z zagranicy - Fiodor Godunow - 28.09.2019

(28.09.2019, 14:37:18)Michelangelo Piccolomini napisał(a): Cóż, jestem przedstawicielem władzy (Prefekt Świętego Oficjum), jak i jednym z najwyższych dostojników (kardynał), lecz ataki były personalne i niezwiązane z wykonywaniem urzędów. To racja. Natomiast niesmaczne, wulgarne i bluźniercze żarty o świętościach i to nie tylko wirtualnych, ale i realnych są zupełnie odrębną kwestią. Ten malutki człowieczek ma odwagę tak czynić wobec wiary katolickiej i katolickich duchownych. Ciekawe czy jego małe wirtualne jajka pozwoliłyby pisać tak o islamie.

To może niech Eminencja nałoży na nich kary kościelne. W tym ostatnio władze Rotrii są mistrzowskie.