![]()  | 
| 
 Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Misje dyplomatyczne (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=131) +--- Wątek: Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria (/showthread.php?tid=2238)  | 
Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria - Miguel de Catalan - 12.10.2020 Witam. Jestem Miguel de Catalan, bliżej może znany jako Michał von Rokuszewski (jednak zmieniłem swoje personalia i od teraz proszę już tak jak w podpisie zwracać się w RON tudzież tutaj kiedy pełnię obowiązki Kanclerza Wielkiego Michał Jerzy Potocki.   )Jednak przybywam teraz, aktualnie do Rotrii nie jako Potocki a jako Miguel de Catalan. Przedstawiciel Królestwa Skarlandu. Na wstępie pragnąłbym pozdrowić czcigodnego Patriarchę Jana II i przekazać mu wyrazy uznania i estymy a także szacunku i przyjaźni od Jego Królewskiej Mości Norberta I de Catalan. Składając na Wasze czcigodne ręce List Uwierzytelniający, przesyłamy go tu aby każdy z mieszkańców Rotrii mógł się z nim zapoznać i nie mieć wątpliwości co do mojej osoby. Jeśli taka wola to dalsze ustalenia, działania, rozmowy mogą być prowadzone na drodze wiadomości prywatnych. Z wyrazami szacunku i estymy, Pozdrawiam /-/ Miguel de Catalan Książę Skarlandu RE: Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria - Stanisław Wieniawa - 12.10.2020 Ma Pan trzy nazwiska jednocześnie? RE: Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria - Michał Franciszek Lisewicz - 12.10.2020 Pozwolę sobie odpowiedzieć, iż Rokuszewscy stali się Potockimi.  
RE: Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria - Miguel de Catalan - 12.10.2020 (12.10.2020, 20:24:52)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Pozwolę sobie odpowiedzieć, iż Rokuszewscy stali się Potockimi. Dokładnie. W Skarlandzie oraz podczas wizyt jako przedstawiciel tej nacji używam personaliów Miguel de Catalan. W innych mikronacjach zwyczajowo używam teraz swojego nowego nazwiska Potocki. RE: Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria - Mikołaj Dreder - 12.10.2020 Witam przyjaciela z RON, a także dalekiego krewnego. Też w dawnych czasach nosiłem nazwisko de Catalan - te czasy już minęły, ale sentyment do Skarlandu z tamtych lat oraz do tamtych ludzi, którzy go wtenczas zamieszkiwali, pozostał. Życzę przyjemnego pobytu i owocnych negocjacji.  
RE: Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria - Stanisław Dmowski - 13.10.2020 (12.10.2020, 21:28:00)michał von rokuszewski napisał(a):(12.10.2020, 20:24:52)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Pozwolę sobie odpowiedzieć, iż Rokuszewscy stali się Potockimi. Niech Pan zatem listownie zawnioskuje do rotryjskiej administracji o skorygowanie nazwiska. Owocnych rozmów dyplomatycznych! RE: Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria - Pio Maria de Medici - 13.10.2020 Witam Waszą Ekscelencję w Rotrii. Przepraszam, że moja wizyta w Królestwie Skarlandu "się skróciła", ale to z powodu zdrowotnych wyjęło mnie z mikronacji na jakiś czas. Jeszcze dziś zaproponuję spotkanie w sprawie omawianego traktatu. RE: Nawiązanie Stosunków między Królestwem Skarlandu a Państwem Kościelnym Rotria - Stanisław Wieniawa - 13.10.2020 Takie wiadomości mogą tylko cieszyć. Skarland był kiedyś wierną córką Kościoła Rotryjskiego.  |