Liczba postów: 319
Liczba wątków: 14
Witam. Jestem Miguel de Catalan, bliżej może znany jako Michał von Rokuszewski (jednak zmieniłem swoje personalia i od teraz proszę już tak jak w podpisie zwracać się w RON tudzież tutaj kiedy pełnię obowiązki Kanclerza Wielkiego Michał Jerzy Potocki.

)
Jednak przybywam teraz, aktualnie do Rotrii nie jako Potocki a jako Miguel de Catalan. Przedstawiciel Królestwa Skarlandu.
Na wstępie pragnąłbym pozdrowić czcigodnego Patriarchę Jana II i przekazać mu wyrazy uznania i estymy a także szacunku i przyjaźni od Jego Królewskiej Mości Norberta I de Catalan. Składając na Wasze czcigodne ręce
List Uwierzytelniający, przesyłamy go tu aby każdy z mieszkańców Rotrii mógł się z nim zapoznać i nie mieć wątpliwości co do mojej osoby. Jeśli taka wola to dalsze ustalenia, działania, rozmowy mogą być prowadzone na drodze wiadomości prywatnych.
Z wyrazami szacunku i estymy,
Pozdrawiam
/-/ Miguel de Catalan
Książę Skarlandu
Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
Ma Pan trzy nazwiska jednocześnie?
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 12
Pozwolę sobie odpowiedzieć, iż Rokuszewscy stali się Potockimi.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• śp. Stefan II
Liczba postów: 319
Liczba wątków: 14
(12.10.2020, 20:24:52)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Pozwolę sobie odpowiedzieć, iż Rokuszewscy stali się Potockimi. 
Dokładnie. W Skarlandzie oraz podczas wizyt jako przedstawiciel tej nacji używam personaliów Miguel de Catalan.
W innych mikronacjach zwyczajowo używam teraz swojego nowego nazwiska Potocki.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• śp. Stefan II
Liczba postów: 2751
Liczba wątków: 258
Witam przyjaciela z RON, a także dalekiego krewnego. Też w dawnych czasach nosiłem nazwisko de Catalan - te czasy już minęły, ale sentyment do Skarlandu z tamtych lat oraz do tamtych ludzi, którzy go wtenczas zamieszkiwali, pozostał. Życzę przyjemnego pobytu i owocnych negocjacji.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 379
Liczba wątków: 24
(12.10.2020, 21:28:00)michał von rokuszewski napisał(a): (12.10.2020, 20:24:52)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Pozwolę sobie odpowiedzieć, iż Rokuszewscy stali się Potockimi. 
Dokładnie. W Skarlandzie oraz podczas wizyt jako przedstawiciel tej nacji używam personaliów Miguel de Catalan.
W innych mikronacjach zwyczajowo używam teraz swojego nowego nazwiska Potocki.
Niech Pan zatem listownie zawnioskuje do rotryjskiej administracji o skorygowanie nazwiska. Owocnych rozmów dyplomatycznych!
Liczba postów: 2892
Liczba wątków: 215
Witam Waszą Ekscelencję w Rotrii. Przepraszam, że moja wizyta w Królestwie Skarlandu "się skróciła", ale to z powodu zdrowotnych wyjęło mnie z mikronacji na jakiś czas. Jeszcze dziś zaproponuję spotkanie w sprawie omawianego traktatu.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
Takie wiadomości mogą tylko cieszyć. Skarland był kiedyś wierną córką Kościoła Rotryjskiego.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony