![]() |
|
Szczęść Boże - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Szczęść Boże (/showthread.php?tid=3249) Strony:
1
2
|
Szczęść Boże - Giovanni del Monte - 13.11.2023 Niech będzie pochwalony Jezus Chrustus. Dobry wieczór, wszystkim forumowiczom. Zarejestrowałem się na forum z ciekawości. Zainteresowany jestem spróbowaniem w byciu kapłanem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam Was. RE: Szczęść Boże - Vilarte - 14.11.2023 Laudetur, patrząc z pozycji gościa zagranicznego, obawiam się, że przy aktualnym poziomie aktywności w Rotrii może to być trudne. Ale kto wie. RE: Szczęść Boże - Giovanni del Monte - 27.01.2024 (14.11.2023, 00:01:29)Vilarte napisał(a): Laudetur,Szczęść Boże. Witam. Szczerze to nie spodziewałem się praktycznie żadnej odpowiedzi. Nawet spisałem już to forum na straty, ale jakoś wczoraj z ciekawości zajrzałem i aż zaniemówiłem z wrażenia, widząc ogłoszone sede vacante. Ciekawe czy coś sie tutaj w końcu zmieni czy coś ruszy do prozdu czy nadal pozostanie w tym samym miejscu... :| RE: Szczęść Boże - Vilarte - 27.01.2024 @Giovanni del Monte potencjał jest, bo nisza narracyjna Rotrii jest wyrazista i nikt inny do niej nie pretenduje, tylko trzeba określić cele. Tak jak tu już kiedyś pisałem kilka razy - szansę widziałbym w skupieniu się zarówno na prowadzeniu narracji, jak i na realnej ewangelizacji. Inaczej to jest trochę biblijna sól, która utraciła swój smak.
Zapraszam przy okazji do odwiedzin naszej katedry w Hasselandzie.
RE: Szczęść Boże - Aurelio de Medici y Zep - 27.01.2024 Rotria po prostu potrzebuje ludzi, żeby przetrwać. My, "starzy Rotrowie", po prostu nie wystarczymy, bo jest nas za mało i niestety życiowe sprawy nie pozwalają na oddanie się tej zabawie w pełni. Na wagę złota jest każda osoba, która chce się poświęcić pracy na rzecz tego dzieła, oczywiście z wyjątkiem klonerów. Serdecznie Brata zachęcam do zostania z nami. Rotria Brata potrzebuje. RE: Szczęść Boże - Orjon Surma - 28.01.2024 Ze swojej strony generalnie życzę powodzenia i mobilizacji pod względem serwera i domeny (nie wiem, jak serwer, domena padnie 23 lutego ok. 16:00). RE: Szczęść Boże - Giovanni del Monte - 28.01.2024 (27.01.2024, 18:00:54)Vilarte napisał(a):Rozumiem. Dziękuję za odpowiedź i rady. Postaram się skorzystać, jeśli zostanę tu na dłużej. Póki co nie rozważałem jeszcze rejestracji na innych forach, ale niewykluczone, że w niedalekiej przyszłości odwiedzę katedrę Ekscelencji. ![]() (27.01.2024, 22:17:44)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Rotria po prostu potrzebuje ludzi, żeby przetrwać. My, "starzy Rotrowie", po prostu nie wystarczymy, bo jest nas za mało i niestety życiowe sprawy nie pozwalają na oddanie się tej zabawie w pełni. Na wagę złota jest każda osoba, która chce się poświęcić pracy na rzecz tego dzieła, oczywiście z wyjątkiem klonerów. Serdecznie Brata zachęcam do zostania z nami. Rotria Brata potrzebuje.Dobrze, dziękuję za Pańską wypowiedź. Przyjąłem Wasz post do wiadomości. Napiszcie mi co mogę dla Was zrobić, czego byście oczekiwali, co miałbym robić, a także co Rotria może mi zaoferować. Myślę, że istnieje szansa dojść do porozumienia jeśli będziemy rozmawiać. ![]() (28.01.2024, 00:02:19)Orjon Surma napisał(a): Ze swojej strony generalnie życzę powodzenia i mobilizacji pod względem serwera i domeny (nie wiem, jak serwer, domena padnie 23 lutego ok. 16:00).Ekscelencjo, przepraszam, ale czemu domena ma paść akurat 23 lutego? Trochę to złowieszcze i smutne... RE: Szczęść Boże - Orjon Surma - 28.01.2024 (28.01.2024, 13:35:56)Giovanni del Monte napisał(a):(28.01.2024, 00:02:19)Orjon Surma napisał(a): Ze swojej strony generalnie życzę powodzenia i mobilizacji pod względem serwera i domeny (nie wiem, jak serwer, domena padnie 23 lutego ok. 16:00).Ekscelencjo, przepraszam, ale czemu domena ma paść akurat 23 lutego? Trochę to złowieszcze i smutne... Bo wtedy wygasa jej ważność. RE: Szczęść Boże - Giovanni del Monte - 28.01.2024 (28.01.2024, 14:56:04)Orjon Surma napisał(a):A można ją jakoś przedłużyć?(28.01.2024, 13:35:56)Giovanni del Monte napisał(a):(28.01.2024, 00:02:19)Orjon Surma napisał(a): Ze swojej strony generalnie życzę powodzenia i mobilizacji pod względem serwera i domeny (nie wiem, jak serwer, domena padnie 23 lutego ok. 16:00).Ekscelencjo, przepraszam, ale czemu domena ma paść akurat 23 lutego? Trochę to złowieszcze i smutne... RE: Szczęść Boże - Orjon Surma - 28.01.2024 Tak. Kontaktując się z właścicielem serwera, Mikołajem Drederem. |