Liczba postów: 36 
    Liczba wątków: 4

Niech będzie pochwalony Jezus Chrustus. 
Dobry wieczór, wszystkim forumowiczom. Zarejestrowałem się na forum z ciekawości.  
Zainteresowany jestem spróbowaniem w byciu kapłanem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.    
Pozdrawiam Was.

Liczba postów: 74 
    Liczba wątków: 9

Laudetur, 
patrząc z pozycji gościa zagranicznego, obawiam się, że przy aktualnym poziomie aktywności w Rotrii może to być trudne. Ale kto wie.

(14.11.2023, 00:01:29)Vilarte napisał(a):  Laudetur, 
patrząc z pozycji gościa zagranicznego, obawiam się, że przy aktualnym poziomie aktywności w Rotrii może to być trudne. Ale kto wie. Szczęść Boże. Witam. Szczerze to nie spodziewałem się praktycznie żadnej odpowiedzi. Nawet spisałem już to forum na straty, ale jakoś wczoraj z ciekawości zajrzałem i aż zaniemówiłem z wrażenia, widząc ogłoszone sede vacante. Ciekawe czy coś sie tutaj w końcu zmieni czy coś ruszy do prozdu czy nadal pozostanie w tym samym miejscu... :|

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Vilarte

Liczba postów: 74 
    Liczba wątków: 9

@ Giovanni del Monte potencjał jest, bo nisza narracyjna Rotrii jest wyrazista i nikt inny do niej nie pretenduje, tylko trzeba określić cele. Tak jak tu już kiedyś pisałem kilka razy - szansę widziałbym w skupieniu się zarówno na prowadzeniu narracji, jak i na realnej ewangelizacji. Inaczej to jest trochę biblijna  sól, która utraciła swój smak. 

Liczba postów: 2919 
    Liczba wątków: 344

Rotria po prostu potrzebuje ludzi, żeby przetrwać. My, "starzy Rotrowie", po prostu nie wystarczymy, bo jest nas za mało i niestety życiowe sprawy nie pozwalają na oddanie się tej zabawie w pełni. Na wagę złota jest każda osoba, która chce się poświęcić pracy na rzecz tego dzieła, oczywiście z wyjątkiem klonerów. Serdecznie Brata zachęcam do zostania z nami. Rotria Brata potrzebuje.

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,  
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, 
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. 

Liczba postów: 225 
    Liczba wątków: 3

Ze swojej strony generalnie życzę powodzenia i mobilizacji pod względem serwera i domeny (nie wiem, jak serwer, domena padnie 23 lutego ok. 16:00).

administrator forum Państwa Kościelnego Rotria 

28.01.2024, 13:35:56 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.01.2024, 13:40:46 przez Giovanni del Monte.)

(27.01.2024, 18:00:54)Vilarte napisał(a):  @ Giovanni del Monte potencjał jest, bo nisza narracyjna Rotrii jest wyrazista i nikt inny do niej nie pretenduje, tylko trzeba określić cele. Tak jak tu już kiedyś pisałem kilka razy - szansę widziałbym w skupieniu się zarówno na prowadzeniu narracji, jak i na realnej ewangelizacji. Inaczej to jest trochę biblijna  sól, która utraciła swój smak. 
 Rozumiem. Dziękuję za odpowiedź i rady. Postaram się skorzystać, jeśli zostanę tu na dłużej.  
Póki co nie rozważałem jeszcze rejestracji na innych forach, ale niewykluczone, że w niedalekiej przyszłości odwiedzę katedrę Ekscelencji.   

(27.01.2024, 22:17:44)Aurelio de Medici y Zep napisał(a):  Rotria po prostu potrzebuje ludzi, żeby przetrwać. My, "starzy Rotrowie", po prostu nie wystarczymy, bo jest nas za mało i niestety życiowe sprawy nie pozwalają na oddanie się tej zabawie w pełni. Na wagę złota jest każda osoba, która chce się poświęcić pracy na rzecz tego dzieła, oczywiście z wyjątkiem klonerów. Serdecznie Brata zachęcam do zostania z nami. Rotria Brata potrzebuje. Dobrze, dziękuję za Pańską wypowiedź. Przyjąłem Wasz post do wiadomości. Napiszcie mi co mogę dla Was zrobić, czego byście oczekiwali, co miałbym robić, a także co Rotria może mi zaoferować. Myślę, że istnieje szansa dojść do porozumienia jeśli będziemy rozmawiać. 

(28.01.2024, 00:02:19)Orjon Surma napisał(a):  Ze swojej strony generalnie życzę powodzenia i mobilizacji pod względem serwera i domeny (nie wiem, jak serwer, domena padnie 23 lutego ok. 16:00). Ekscelencjo, przepraszam, ale czemu domena ma paść akurat 23 lutego? Trochę to złowieszcze i smutne...

(28.01.2024, 13:35:56)Giovanni del Monte napisał(a):   (28.01.2024, 00:02:19)Orjon Surma napisał(a):  Ze swojej strony generalnie życzę powodzenia i mobilizacji pod względem serwera i domeny (nie wiem, jak serwer, domena padnie 23 lutego ok. 16:00). Ekscelencjo, przepraszam, ale czemu domena ma paść akurat 23 lutego? Trochę to złowieszcze i smutne... 
Bo wtedy wygasa jej ważność.

(28.01.2024, 14:56:04)Orjon Surma napisał(a):   (28.01.2024, 13:35:56)Giovanni del Monte napisał(a):   (28.01.2024, 00:02:19)Orjon Surma napisał(a):  Ze swojej strony generalnie życzę powodzenia i mobilizacji pod względem serwera i domeny (nie wiem, jak serwer, domena padnie 23 lutego ok. 16:00). Ekscelencjo, przepraszam, ale czemu domena ma paść akurat 23 lutego? Trochę to złowieszcze i smutne...  
Bo wtedy wygasa jej ważność. A można ją jakoś przedłużyć?

Giovanni del Monte 

Tak. Kontaktując się z właścicielem serwera, Mikołajem Drederem.

|