![]() |
|
Powitanie - Wersja do druku +- Państwo Kościelne Rotria (https://forum.rotria.net.pl) +-- Dział: MIASTO APOSTOLSKIE (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=223) +--- Dział: Piazza Navona (https://forum.rotria.net.pl/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Powitanie (/showthread.php?tid=3259) |
Powitanie - Henryk Ziemiański de Harlin - 14.05.2025 Witam wszystkich Rotryjczyków, nazywam się Henryk Ziemiański. Obecnie działam w II Federacji Nordackiej. Działałem kiedyś w Rotrii jako Tymoteusz Dostojewski. Byłem dobrym Patriarchą Rotrii Klemensem V, do dziś żałuję mojej rezygnacji, bo miałem wielkie plany. Ostatnimi czasy zachowałem się niestety haniebnie i wtedy zdałem sobie sprawę, że moja własna opinia, że jestem dojrzałym mikronautą okazała się błędna. Przez te dwa lata przemyślałem swoje ostatnie zachowanie w Rotrii i zdałem sobie sprawę, że zraniłem tym wielu ludzi. Jednak każdy grzesznik ma szansę na poprawę. Mogę powiedzieć, że dokonała się we mnie przemiana i nie jestem taki jak dawniej. Doszły mnie słuchy, że Rotria planuje wrócić do aktywności, więc niezmiernie się uradowałem i chętnie dołożę swoją cegiełkę do odbudowy Rotrii, mogę na powrót być duchownym. Do dziś bardzo pięknie wspominam mój pontyfikat. RE: Powitanie - Aurelio de Medici y Zep - 14.05.2025 Drogi Bracie, witamy ponownie na pokładzie Łodzi Pawłowej. Mamy nadzieję, że tym razem Brata obecność w Apostolskim Mieście będzie spokojna i będzie Brat prawdziwie służył Kościołowi, na co nadzieję dają Brata słowa. Z pewnością tęsknił Brat za Rotrią, skoro tworzył Brat nawet próby jej naśladowania (vide wczorajszy pomysł z Germanią). Proszę teraz czuć się w Rotrii jak najlepiej, działać dla jej dobra i czekać na nowego Ojca Świętego, który z pewnością ureguluje Brata sytuację i podejmie stosowne decyzje. A tak na marginesie, miło Brata widzieć po tak długiej przerwie. Z błogosławieństwem, Aurelio de Medici y Zep RE: Powitanie - Henryk Ziemiański de Harlin - 14.05.2025 Myślę, że poniekąd dzięki mi Rotria wróciła, bo kilka dni temu napisałem na forum Sarmacji, co z nią, gdyż słyszałem o wywiadzie Waszej Eminencji z Santim Vilarte. No i Bóg wysłuchał mojej modlitwy i Rotria wróciła. RE: Powitanie - Aurelio de Medici y Zep - 14.05.2025 Ruchy w stronę powrotu Rotrii trwały już jakiś czas, powstrzymywało nas przede wszystkim życie realne, ale też względy obiektywne. Poza tym, ostatnio oczy świata były wpatrzone w zupełnie inne sede vacante i konklawe, co nas również nie ominęło
RE: Powitanie - Mikołaj Dreder - 14.05.2025 Witam serdecznie Od siebie powiem tylko tyle - Rotria nie umarła nigdy. RE: Powitanie - Pio Maria de Medici - 14.05.2025 Póki żyje w naszych sercach. Bonżur. RE: Powitanie - Stanisław Wieniawa - 14.05.2025 Ho, ho, ho! Udało się zalogować. Proszę o zdjęcie statusu zmarłego, ja żyję i mam się dobrze. RE: Powitanie - Henryk Ziemiański de Harlin - 14.05.2025 Dziękuję za tak miłe powitania. Na razie będę się przyglądać Konklawe i próbować coś działać, a jak już Patriarcha zostanie wybrany to złożę wniosek o przywrócenie stanu duchownego. |