Liczba postów: 434
    Liczba wątków: 25

Witam wszystkich Rotryjczyków, nazywam się Henryk Ziemiański. Obecnie działam w II Federacji Nordackiej. Działałem kiedyś w Rotrii jako Tymoteusz Dostojewski. Byłem dobrym Patriarchą Rotrii Klemensem V, do dziś żałuję mojej rezygnacji, bo miałem wielkie plany. Ostatnimi czasy zachowałem się niestety haniebnie i wtedy zdałem sobie sprawę, że moja własna opinia, że jestem dojrzałym mikronautą okazała się błędna. Przez te dwa lata przemyślałem swoje ostatnie zachowanie w Rotrii i zdałem sobie sprawę, że zraniłem tym wielu ludzi. Jednak każdy grzesznik ma szansę na poprawę. Mogę powiedzieć, że dokonała się we mnie przemiana i nie jestem taki jak dawniej. Doszły mnie słuchy, że Rotria planuje wrócić do aktywności, więc niezmiernie się uradowałem i chętnie dołożę swoją cegiełkę do odbudowy Rotrii, mogę na powrót być duchownym. Do dziś bardzo pięknie wspominam mój pontyfikat.

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo  

Liczba postów: 2919
    Liczba wątków: 344

Drogi Bracie,
witamy ponownie na pokładzie Łodzi Pawłowej. Mamy nadzieję, że tym razem Brata obecność w Apostolskim Mieście będzie spokojna i będzie Brat prawdziwie służył Kościołowi, na co nadzieję dają Brata słowa. Z pewnością tęsknił Brat za Rotrią, skoro tworzył Brat nawet próby jej naśladowania (vide wczorajszy pomysł z Germanią). Proszę teraz czuć się w Rotrii jak najlepiej, działać dla jej dobra i czekać na nowego Ojca Świętego, który z pewnością ureguluje Brata sytuację i podejmie stosowne decyzje. A tak na marginesie, miło Brata widzieć po tak długiej przerwie.
Z błogosławieństwem,
Aurelio de Medici y Zep

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

14.05.2025, 07:48:54 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.05.2025, 07:50:53 przez Henryk Ziemiański de Harlin.)

Myślę, że poniekąd dzięki mi Rotria wróciła, bo kilka dni temu napisałem na forum Sarmacji, co z nią, gdyż słyszałem o wywiadzie Waszej Eminencji z Santim Vilarte. No i Bóg wysłuchał mojej modlitwy i Rotria wróciła.

Arcybiskup achkovski
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo  

Liczba postów: 2919
    Liczba wątków: 344

Ruchy w stronę powrotu Rotrii trwały już jakiś czas, powstrzymywało nas przede wszystkim życie realne, ale też względy obiektywne. Poza tym, ostatnio oczy świata były wpatrzone w zupełnie inne sede vacante i konklawe, co nas również nie ominęło 

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

Liczba postów: 2687
    Liczba wątków: 254

Witam serdecznie 

Od siebie powiem tylko tyle - Rotria nie umarła nigdy.

(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

Liczba postów: 2604
    Liczba wątków: 198

Póki żyje w naszych sercach.
Bonżur.

Liczba postów: 2771
    Liczba wątków: 225

Ho, ho, ho! Udało się zalogować. Proszę o zdjęcie statusu zmarłego, ja żyję i mam się dobrze.

Dziękuję za tak miłe powitania. Na razie będę się przyglądać Konklawe i próbować coś działać, a jak już Patriarcha zostanie wybrany to złożę wniosek o przywrócenie stanu duchownego.

Arcybiskup achkovski
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo