Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Płonie katedra w Teplicach
Nie wiem, czy powinienem tutaj pisać, ale chciałbym zwrócić uwagę, że Sclavinia, Baridas (akurat on był zdaje się akurat niepodległy) i Teutonia są niepodległe od pewnego czasu. Wtedy zawarto traktaty stowarzyszeniowe. Teraz zaś doszło do zerwania rzeczonych traktatów.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

De iure tak, de facto dopiero teraz uzyskują niepodległość. Traktaty stowarzyszeniowe przewidywały np. powierzenie dyplomacji sarmackiej odpowiedzialności za politykę zagraniczną państw stowarzyszonych.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

W ogóle ciężka była sprawa dyplomacji sarmackiej. Poprzednik nasz, na stanowisku SS, popełnił jakiś błąd w relacjach diecezjalnych (co nam potem wypomniano), nie dokończyliśmy spraw. Zmienił się u nich Minister, potem protesty wobec Filipa Gryfa, potem cuda wianki i ot dzieło. Po prostu będziemy musieli zacząć od nowa.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(25.10.2020, 21:53:49)Ametyst I Dziecię napisał(a): De iure tak, de facto dopiero teraz uzyskują niepodległość. Traktaty stowarzyszeniowe przewidywały np. powierzenie dyplomacji sarmackiej odpowiedzialności za politykę zagraniczną państw stowarzyszonych.

Dokładnie to miałem na myśli.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Aż mi się przypomniało takie przysłowie o łuku.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.