Liczba postów: 876
Liczba wątków: 12
Nie wiem, czy powinienem tutaj pisać, ale chciałbym zwrócić uwagę, że Sclavinia, Baridas (akurat on był zdaje się akurat niepodległy) i Teutonia są niepodległe od pewnego czasu. Wtedy zawarto traktaty stowarzyszeniowe. Teraz zaś doszło do zerwania rzeczonych traktatów.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
De iure tak, de facto dopiero teraz uzyskują niepodległość. Traktaty stowarzyszeniowe przewidywały np. powierzenie dyplomacji sarmackiej odpowiedzialności za politykę zagraniczną państw stowarzyszonych.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
W ogóle ciężka była sprawa dyplomacji sarmackiej. Poprzednik nasz, na stanowisku SS, popełnił jakiś błąd w relacjach diecezjalnych (co nam potem wypomniano), nie dokończyliśmy spraw. Zmienił się u nich Minister, potem protesty wobec Filipa Gryfa, potem cuda wianki i ot dzieło. Po prostu będziemy musieli zacząć od nowa.
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(25.10.2020, 21:53:49)Ametyst I Dziecię napisał(a): De iure tak, de facto dopiero teraz uzyskują niepodległość. Traktaty stowarzyszeniowe przewidywały np. powierzenie dyplomacji sarmackiej odpowiedzialności za politykę zagraniczną państw stowarzyszonych.
Dokładnie to miałem na myśli.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
Aż mi się przypomniało takie przysłowie o łuku.