Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy i krain mitycznych
No to są żarty! Ja wysuwam rękę do Federacji, a Grenin już szaleje... Po co byś miłym, dobrym skoro wszędzie się znajdą elementy do likwidacji, a zresztą szkoda się denerwować na człowieka, który uważa, że Brodria to on. Niech mu następna realioza lekką będzie, bo prędzej czy później niestety w Federacji zostanie sam Swarzewski i Szwarzengrau, no i może Stirlitz. 

Cóż, oby Bóg był z nami. 
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
Odpowiedz

(17.03.2021, 19:24:24)Piotr Pawłow napisał(a): No to są żarty! Ja wysuwam rękę do Federacji, a Grenin już szaleje... Po co byś miłym, dobrym skoro wszędzie się znajdą elementy do likwidacji, a zresztą szkoda się denerwować na człowieka, który uważa, że Brodria to on. Niech mu następna realioza lekką będzie, bo prędzej czy później niestety w Federacji zostanie sam Swarzewski i Szwarzengrau, no i może Stirlitz. 

Cóż, oby Bóg był z nami. 

Piotrze, nie warto się denerwować. Grutin i tak dobrze wie, że jest tylko marionetką w czyimś ręku, więc szaleje. Ja obecnie wchodzę na forum Pseudobrodrii jedynie, aby poczytać wpisy pana Stirlitza, które reprezentują wybitny walor intelektualny. XD
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Piotr Pawłow, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Ja wystosowałem Akt Łaski, lecz pan Grenin usilnie pokazuje, że pokoju nie ma i nie będzie, cóż jego wybór. Mam nadzieję, że moja wiadomość dotrze do Swarzewskiego i zareaguje na działania prezydenta, jeżeli nie, no to cóż. Wink 
Paweł

Odpowiedz

(17.03.2021, 20:17:46)Piotr Pawłow napisał(a): Ja wystosowałem Akt Łaski, lecz pan Grenin usilnie pokazuje, że pokoju nie ma i nie będzie, cóż jego wybór. Mam nadzieję, że moja wiadomość dotrze do Swarzewskiego i zareaguje na działania prezydenta, jeżeli nie, no to cóż. Wink 

Ja otwarcie powiem, że nie ufam ''Administratorowi''. Argumentacja jego roszczeń jest całkowicie nieprawdziwa, a w dodatku bezczelna. Tak samo jak projekt podporządkowania jego wyłącznej władzy państwa na wielomiesięczny okres. Czyż tak gorący zwolennik demokracji byłby lepszy od pozostałych? Nie rozumiem jego ''wzniosłych'' mów, w których kreuje się na namszczonego wybawiciela narodu...
Podejrzewam, że jego kolejnym krokiem będą próby rozbicia naszej jedności i wszelkiego rodzaju manipulacje. 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

Odpowiedz

Nikt nas nie rozbije. Nie ważne jak bardzo by chciał, Brodryjczycy to waleczny naród, dlatego nie ma takiej siły, ażeby synowie i córy Imperium stanęły przeciwko niemu. Wink 
Paweł

Odpowiedz

Nie czytaliście chyba naszej mowy na audiencji.
  • Piotr Pawłow, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(17.03.2021, 20:29:18)Piotr napisał(a): Nie czytaliście chyba naszej mowy na audiencji.

Czytaliśmy Ojcze Piotrze, nie mniej to Prezydent Grenin najpierw przyklasnął na to, że wydałem Akt Dobrej Woli, a później w Związku Winkulijskim jak zwykle nas zaatakował. Ja wyciągam rękę do naszych braci, a skoro oni biją mnie w policzek mam nadstawić drugi zamiast się odsunąć? 
Paweł

Odpowiedz

http://brodria.pl/showthread.php?tid=563

Po pierwsze, przypominam, że Duma wniosła oskarżeniem na prezydenta Grenina ze względu na przewlekłą nieaktywność, więc zrobił dużo nic nie robiąc, bo prezydent w tamtym systemie znaczy wiele.

Kto tu z kogo robi wroga? Bez sądu dałeś bany mówiąc o bezprawnym działaniu, gdy Federacja nie miała forum? Czy odrodzenie państwa którego de facto znów nie ma jest tak złe? To że się obudziłeś po koronacji i innych działaniach odrodzeniowych nie daje ci mandatu legalności twoich działań. Proponuję by ostatni raz podejść do rozmów; natychmiastowe zdjęcie bana z osób, na które zostało nałożone. Proponuję przejść na domenę przygotowaną przez Baltazara i tam przeprowadzić referendum czego chce naród; jednak nie ma robienia klonów, bo Balti będzie nad tym czuwał. Myślę, że to jest fair, a kto jedynie rzuca hasłem i ma źle intencje to i tak będzie mu to przeszkadzać.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
  • Aleksandra Dostojewska, Piotr Pawłow
Odpowiedz

W ostatnich dniach wszelkie działania względem Swarzewskiego i Grenina ograniczyliśmy do odpowiedzi na niektóre zaczepki. Tymczasem późną nocą Andrzej z Grutinem i jego klonem obrażają ponownie na swoim forum Piotra (zalecając mu wizytę u "specjalisty") oraz Tadeusza. O wielokrotnym znieważaniu Rotrii już nie wspomnę... Czas rozmów się skończył i proszę nie namawiać nas do nich wobec takich zniewag i kłamstw. W dniu dzisiejszym Swarzewski nie jest dla nikogo żadnym autorytetem, żeby iść na ustępstwa względem jego ambicji, a tym bardziej klonotwórczy Gruntin. Oficjalna polityka państwa z mojej strony będzie polegała na kompletnym ignorowaniu działań wyżej wspomnianych panów. Nie zamierzam się z nimi ani kłócić, ani bratać. Być może, gdy minie trochę czasu przemyślą oni swoje postępowanie i dialog będzie możliwy. 

Na marginesie dodam, że wielomiesięczne zwodzenie Piotra i nieustanne obietnice władzy ze strony "Administratora" to zwykle świństwo, zabawa w konia i marchewkę. Szkoda, że wcześniej tego nie dostrzegałam.

etc... etc.. etc.

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Takie malutkie informacje z regionu nordaty

O godzinie 03:37 jutro na lotnisku głównym Księstwa Toskanii wyląduje Uhrainski Antonov BH-12 z rzeczami z Brodrii tzn dobra kulturowe oraz rodowe Dostojewskich wraz z dokumentacja Arcyksięstwa Uhrainskiego
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
[Obrazek: 1055.png]
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Aleksandra Dostojewska, Piotr Pawłow, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.