18.05.2021, 22:57:32
Jak widzę, nie rozumiemy się. Od nikogo nie wymagam, by był rzeczywiście duchownym. Mam nadzieję, że pozostaniemy w przyjaznych relacjach.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
|
Sesja półotwarta z udziałem br. Gagika Bagratydy
|
|
18.05.2021, 22:57:32
Jak widzę, nie rozumiemy się. Od nikogo nie wymagam, by był rzeczywiście duchownym. Mam nadzieję, że pozostaniemy w przyjaznych relacjach.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
19.05.2021, 10:15:27
Brat traktuje mikro za poważnie albo stara się być jakimś totalnym ewangelizatorem na każdej niwie. W zasadzie nikt tego nie broni, nawet w ramach Kościoła Rotryjskiego. Tylko nie wolno z tego robić ogólnej doktryny.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
![]()
20.05.2021, 16:18:33
Nie udzielałem się zbytnio w tej debacie, już pomijając przyczyny tego stanu rzeczy, mam do Ciebie, Najczcigodniejszy Bracie Gagiku, jedno pytanie: Czy ma Brat świadomość czym jest Mikroświat i w jakim celu został on stworzony?
Proszę o odpowiedź, najlepiej prostą, konkretną i szczerą, a nie mydlenie oczu. (-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii
![]()
20.05.2021, 22:51:41
Oczywiście pozostaniemy w relacjach zupełnie przyjaznych. Mamy jednak wrażenie, że nasza niezgoda orbituje nie tyle wokół natury Rotrii, co samego pojmowania mikroświata. Brat postrzega działalność w mikroświecie zupełnie inaczej, niż reszta społeczności. To w naturalny sposób prowadzi do nieporozumień.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
![]()
21.05.2021, 10:37:03
A moja posługa w Księstwie Sarmacji okazała się niewypałem. Nie jesteśmy jako Kościół Rotryjski dobrze odbierani. Słyszałem słowa: chcecie bawić się w duchownych, macie sobie Rotrię. I jak @Gagik Bagratyda odniesie się do takich reakcji?
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
![]()
24.05.2021, 16:32:52
Bracie @Gagik Bagratyda, dlaczego chcesz udzielić inwestytury biskupiej Maksymilianowi I (vel Piechota)? Przecież on za moment porzuci ten swój pomysł. To osoba niegodna zaufania.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
![]()
24.05.2021, 22:04:59
Ileż my w Rotrii mieliśmy z nim problemów... Ostatnich szans dostał więcej, niż większość z nas dostanie w swoim realnym życiu we wszystkich możliwych dziedzinach. Jest nieobliczalny, niereformowalny, zupełnie nie da się z nim dogadać. Wciąż zagadką pozostaje to, czy jest dzieckiem, czy zwykłym trollem. My podejrzewamy to pierwsze, więc bardzo chcieliśmy mu pomóc i nie zniechęcać go, ale po prostu nie da się. Nie wykazuje nawet minimum potencjału do współpracy. Potrzebuje jeszcze trochę czasu, żeby wydorośleć. Wówczas z chęcią przyjmiemy go ponownie do Rotrii.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
![]()
15.06.2021, 20:23:33
Bracia, czy ktoś chciałby zabrać jeszcze głos w omawianej sprawie?
![]()
18.06.2021, 09:23:30
Dziękuję, Wasza Świątobliwość. Nie mam nic więcej do dodania.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii
![]()
18.06.2021, 12:36:30
Prosimy jeszcze Brata @Gagik Bagratyda o zabranie głosu, jeśli wyraża taką wolę. Następnie przejdziemy już do podsumowania obrad sesji półotwartej.
![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |