Liczba postów: 272
Liczba wątków: 19
Czy mógłbym w czymś pomóc?
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
Liczba postów: 891
Liczba wątków: 148
Czcigodny Tadeuszu,
jak "ojciec" zajmuje się ksiądz historią - może warto poszukać na wystawę jakiś artefaktów związanych z historią Rotrii? Na pewno dużo mi to pomoże, a i chwały Dostojnemu przyniesie.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
Historią? Bliżej mi raczej na Wydział Prawa, Księże Kardynale.
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
Bracia, nie wysyłamy zaproszeń na 10-lecie za granicę?
Liczba postów: 308
Liczba wątków: 67
Ojciec Święty w swej mądrości uznał za zbyteczne zapraszanie gości. Wolą jego jest by obchody 10-lecia odbyły się jedynie dla uciechy ludu rotryjskiego, który najlepiej uczci kolejną rocznicę istnienia Stolicy Apostolskiej.
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 195
Poza tym, warto zaznaczyć, że obchody mają charakter otwarty. Ktokolwiek zechce wziąć w nich udział, może to bez przeszkód zrobić, bez specjalnego zaproszenia.
Jego Eminencja Albert Orański
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
W Dreamlandzie ogłoszono konkurs na najciekawszą odpowiedź na pytanie, jak będzie wyglądał Dreamland za 10 lat.
W Rotrii trwa rok jubileuszowy, pomyślałem więc, że i my możemy na takie pytanie odpowiedzieć. Waszym zdaniem - jaka będzie Rotria za kolejne 10 lat? Proponuję udzielić dwóch odpowiedzi - jak faktycznie może być i jak chcielibyśmy, żeby było. Ciekaw jestem, jak Bracia zapatrują się na ten problem
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Jeżeli realnie dożyję, to na pewno będę w niej działał za 10 lat.  Za wiele się nie zmieni.
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Ja myślę, że Rotria przetrwa następne 10 lat, a nawet wiele więcej. Wystarczy już kilka osób, żeby państwo nazwać państwem. Z takim dorobkiem jaki ma Rotria, na pewno znajdzie się wielu, którzy będą gotowi wręcz odbudować ją od zera. Poza tym, dla Rotrii nie ma alternatywy, jest jedyna w swoim rodzaju na skalę całego polskiego v-świata. Widziałem w przeszłości próby tworzenia "konkurencji", ale niewiele z tego wychodziło. Rotria wręcz zbudowała tradycję polskiego mikroświata.
A jak ja bym chciał.. przede wszystkim, chciałbym, żeby było nas więcej w Rotrii!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 891
Liczba wątków: 148
Jak ja widzę. Pewnie bez siebie. Ale w dobrych barwach. Mimo wielu kryzysów Rotria przetrwa. Nawet na dwóch, trzech osobach, ale przetrwa. Nie wiem w jakiej epoce i po jakich zmianach, ale może lew orientyki da radę.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
|