Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(12.08.2017, 22:22:51)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a):
(12.08.2017, 22:20:15)Guliano Giuseppe Montini napisał(a): Ja np. nie lubię dużych imprez typu studniówki etc. Uwielbiam za to takie domówki, a i z sentymentem wspominam osiemnastki. Pawle, trzeba imprezować! Trzeba się bawić, przecież raz się żyje na tym świecie. Oczywiście wszystko z umiarem Smile PS. Nadal uważam, że imprezy licealne były lepsze od tych studenckich Big Grin

No niestety ja jestem introwertykiem i analitykiem. Wolę żyć swoją wyobraźnią. Wink

Znowu tak jak ja Big Grin
Natomiast fakt, że jestem introwertykiem wcale mi nie przeszkadza.
Nawet można zaryzykować stwierdzenie, że sporo osób w v-świecie to właśnie introwertycy.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

A jak dla mnie najbardziej wymuszoną i sztuczną "imprezą", której nie znoszę, jest pierwsza Komunia... Za to osiemnastki, półmetki, wesela uwielbiam.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR

Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa

Odpowiedz

Najgorsze to są wesela w domu weselnym (rezerwowanym z wyprzedzeniem dwuletnim), które służą temu, aby 200 osób piło wódkę i jadło schaboszczaka słuchając diskopolo. Inna sprawa, że zarówno wesela, jak i komunie są bardzo śmiesznymi i absurdalnymi wydarzeniami.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(12.08.2017, 22:40:28)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): A jak dla mnie najbardziej wymuszoną i sztuczną "imprezą", której nie znoszę, jest pierwsza Komunia... Za to osiemnastki, półmetki, wesela uwielbiam.

Ja jako introwertyk w ogóle nie przepadam za imprezami, zwłaszcza tymi wymuszonymi i oficjalnymi, natomiast kameralne towarzyskie spotkania, owszem, uwielbiam Smile
Co do Komunii, również niesamowicie irytuje mnie w jakim kierunku poszło to wydarzenie. Kompletnie zatracono jego wymiar duchowy, liczy się wszystko poza tą tytułową właśnie Komunią (!).
Dotyczy to wszystkich, rodziców, gości, o dzieciach już nie wspominając.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep

Odpowiedz

Co dostaliście? Ja króla z Knights' Kingdom, telewizor, wieżę stereło, Biblię oprawianą w skórę i scyzoryk, którym się pochwaliłem księdzu przy wręczaniu obrazków.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Ja medalik z Janem Pawłem II, jeszcze żyjącym, zegarek ambasador, łoweł i pieniądze, za które rodzice kupili mi komputer z wystrzalowym systemem Windows 98. To były czasy.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Ja zegarek (ale drugi, bo wcześniej nosiłem po Mamie taki mały. W ogóle ja bez zegarka to jak bez ręki od dziecka), pierwszy komputer, hulajnogę i walkmana - wiecie co to w ogóle było?
Odpowiedz

Tak... O tempora, o...
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Ja zegarek, rower, pierwszy telefon i komputer, aparat i pieniądze, których część tajemniczo przepadła Big Grin

Odpowiedz

(13.08.2017, 11:07:29)Aurelio Bentini napisał(a): Ja zegarek, rower, pierwszy telefon i komputer, aparat i pieniądze, których część tajemniczo przepadła Big Grin

Pierwszy telefon dostałem rok później na "zieloną szkołę" w 2002 r. Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.