Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
No proszę, proszę... Kto tu się niespodziewanie pojawił. Big Grin
Witaj @Taddeo Piccolomini Smile
Trochę czasu minęło od kiedy ostatni raz byłeś w mikro. Trochę się zmieniło.
Odpowiedz

(07.01.2022, 11:45:16)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(07.01.2022, 11:40:34)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Cóż u Was słychać? Smile

W końcu dorosłość daje niewiele, ale regularnie czas na takie zabawki jak mikronacje Wink

Myśli Ekscelencja o powrocie do mikronacji? Oczywiście z umiarem.

Tak właściwie, czy z wiekiem jest więcej czasu na takie rzeczy, pewności nie mam. Poniekąd może tak (w zależności od rodzaju nauki/studiów/pracy/życia), ale trzeba uważać, by nie poświęcać na to zbyt wiele czasu i być w tym umiarkowanym.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(07.01.2022, 11:50:50)Michał Jerzy Potocki napisał(a): No proszę, proszę... Kto tu się niespodziewanie pojawił. Big Grin

Troszkę się zmieniło znaczy się na dobre, czy jest źle?

(07.01.2022, 11:52:56)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a):
(07.01.2022, 11:45:16)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(07.01.2022, 11:40:34)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Cóż u Was słychać? Smile

W końcu dorosłość daje niewiele, ale regularnie czas na takie zabawki jak mikronacje Wink

Myśli Ekscelencja o powrocie do mikronacji? Oczywiście z umiarem.

Tak właściwie, czy z wiekiem jest więcej czasu na takie rzeczy, pewności nie mam. Poniekąd może tak (w zależności od rodzaju nauki/studiów/pracy/życia), ale trzeba uważać, by nie poświęcać na to zbyt wiele czasu i być w tym umiarkowanym.

Jak najbardziej, dlatego trzeba zdecydować z czego zrezygnować, a czym się zajmować Wink
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

(07.01.2022, 11:56:03)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(07.01.2022, 11:50:50)Michał Jerzy Potocki napisał(a): No proszę, proszę... Kto tu się niespodziewanie pojawił. Big Grin

Troszkę się zmieniło znaczy się na dobre, czy jest źle?
A to zależy jak kto uważa. Big Grin
Jak dla mnie jest kilka rzeczy dobrych, kilka niespodziewanych może złych. Smile
Odpowiedz

Wspaniale widzieć Waszą Ekscelencję!
Myślę, że wszystko zależy od obranych w życiu celów i zobowiązań. Moje osobiste doświadczenia są takie, że czasu mam ciągle tyle samo (24 godziny dziennie), ale czasu wolnego... w ilościach aptekarskich Big Grin Dosłownie brak. I z każdym rokiem coraz gorzej. Szczęśliwie udaje mi się ostatnio wygospodarować kilka chwil na Rotrię, ale musiałem w związku z tym zrezygnować z kilku innych pozaakademickich aktywności. Każdemu jednak życzę, by zawsze miał jak najwięcej czasu na to, co kocha Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Prawdę mówiąc to nie zawsze jest kwestia braku czasu. Ja na początku studiów po prostu się niespodziewanie i bardzo, w porównaniu ze szkołą, rozwinąłem towarzysko. Poznawałem mnóstwo nowych ludzi, angażowałem się na uczelni, imprezowałem, miałem bujne życie emocjonalne, uczuciowe i tak dalej. Dziś te sfery życia są u mnie spokojniejsze, doktorat też jest bardziej elastyczną formą studiów niż licencjat czy magisterka, a stały związek i życie w grzechu pod jednym dachem przy jednoczesnym nierozmnażaniu się też raczej sprzyjają spokojnemu trybowi życia, więc i w tym momencie na mikronacje mogę stosunkowo łatwo znaleźć czas. Dziś na przykład mam zamkniętą bibliotekę, więc pracuję mniej niż planowałem, a nawet gdyby była otwarta to bym sobie mógł co jakiś czas oblecieć fora w ramach przerwy od czytania albo pisania. Nie wykluczam jednak, że za parę miesięcy dostanę na przykład etat w jakimś grancie i to mnie pochłonie.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

A się tu cicho zrobiło... Może czas na nową grę fabularną?
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(10.01.2022, 22:32:57)Pio Maria de Medici napisał(a): A się tu cicho zrobiło... Może czas na nową grę fabularną?

Rekonstrukcja historyczna czasów drederyzmu (stąd ta cisza). Ale jako gra, bardzo by się przydała. I to taka całkiem na serio. To były czasy...
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

(07.01.2022, 19:28:30)Ametyst I Dziecię napisał(a): Prawdę mówiąc to nie zawsze jest kwestia braku czasu. Ja na początku studiów po prostu się niespodziewanie i bardzo, w porównaniu ze szkołą, rozwinąłem towarzysko. Poznawałem mnóstwo nowych ludzi, angażowałem się na uczelni, imprezowałem, miałem bujne życie emocjonalne, uczuciowe i tak dalej. Dziś te sfery życia są u mnie spokojniejsze, doktorat też jest bardziej elastyczną formą studiów niż licencjat czy magisterka, a stały związek i życie w grzechu pod jednym dachem przy jednoczesnym nierozmnażaniu się też raczej sprzyjają spokojnemu trybowi życia, więc i w tym momencie na mikronacje mogę stosunkowo łatwo znaleźć czas. Dziś na przykład mam zamkniętą bibliotekę, więc pracuję mniej niż planowałem, a nawet gdyby była otwarta to bym sobie mógł co jakiś czas oblecieć fora w ramach przerwy od czytania albo pisania. Nie wykluczam jednak, że za parę miesięcy dostanę na przykład etat w jakimś grancie i to mnie pochłonie.

Będziesz miał dydaktykę, chęć napisania kolejnej książki, pierdyliarda artykułów, no i jeszcze kilku wniosków, sprawozdań itp. to się zmieni. A co do stałego związku i życia w grzechu bez rozmnażania się, to jednak druga połówka też absorbuje i często ma pretensje o siedzenie z nosem w telefonie. Wolałaby grzeszyć w tym momencie. Na przykład. Przynajmniej tak jest u nas. Jak jeszcze znajdziesz sobie dodatkowe pasje, to już zupełnie brakuje czasu w dobie.
Odpowiedz

(11.01.2022, 18:32:31)Leon IV napisał(a): Będziesz miał dydaktykę, chęć napisania kolejnej książki, pierdyliarda artykułów, no i jeszcze kilku wniosków, sprawozdań itp. to się zmieni.

Ueh, niestety i dlatego piszę w czasie teraźniejszym. Inna sprawa, że dzisiaj pisanie monografii średnio się opłaca, co mi na przykład pasuje, bo ja jestem arykułowym człowiekiem i najlepiej mi się wyraża poglądy w krótszych formach.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.