Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
No proszę, proszę... Kto tu się niespodziewanie pojawił. Big Grin
Witaj @Taddeo Piccolomini Smile
Trochę czasu minęło od kiedy ostatni raz byłeś w mikro. Trochę się zmieniło.
Odpowiedz

(07.01.2022, 11:45:16)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(07.01.2022, 11:40:34)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Cóż u Was słychać? Smile

W końcu dorosłość daje niewiele, ale regularnie czas na takie zabawki jak mikronacje Wink

Myśli Ekscelencja o powrocie do mikronacji? Oczywiście z umiarem.

Tak właściwie, czy z wiekiem jest więcej czasu na takie rzeczy, pewności nie mam. Poniekąd może tak (w zależności od rodzaju nauki/studiów/pracy/życia), ale trzeba uważać, by nie poświęcać na to zbyt wiele czasu i być w tym umiarkowanym.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(07.01.2022, 11:50:50)Michał Jerzy Potocki napisał(a): No proszę, proszę... Kto tu się niespodziewanie pojawił. Big Grin

Troszkę się zmieniło znaczy się na dobre, czy jest źle?

(07.01.2022, 11:52:56)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a):
(07.01.2022, 11:45:16)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(07.01.2022, 11:40:34)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Cóż u Was słychać? Smile

W końcu dorosłość daje niewiele, ale regularnie czas na takie zabawki jak mikronacje Wink

Myśli Ekscelencja o powrocie do mikronacji? Oczywiście z umiarem.

Tak właściwie, czy z wiekiem jest więcej czasu na takie rzeczy, pewności nie mam. Poniekąd może tak (w zależności od rodzaju nauki/studiów/pracy/życia), ale trzeba uważać, by nie poświęcać na to zbyt wiele czasu i być w tym umiarkowanym.

Jak najbardziej, dlatego trzeba zdecydować z czego zrezygnować, a czym się zajmować Wink
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

(07.01.2022, 11:56:03)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(07.01.2022, 11:50:50)Michał Jerzy Potocki napisał(a): No proszę, proszę... Kto tu się niespodziewanie pojawił. Big Grin

Troszkę się zmieniło znaczy się na dobre, czy jest źle?
A to zależy jak kto uważa. Big Grin
Jak dla mnie jest kilka rzeczy dobrych, kilka niespodziewanych może złych. Smile
Odpowiedz

Wspaniale widzieć Waszą Ekscelencję!
Myślę, że wszystko zależy od obranych w życiu celów i zobowiązań. Moje osobiste doświadczenia są takie, że czasu mam ciągle tyle samo (24 godziny dziennie), ale czasu wolnego... w ilościach aptekarskich Big Grin Dosłownie brak. I z każdym rokiem coraz gorzej. Szczęśliwie udaje mi się ostatnio wygospodarować kilka chwil na Rotrię, ale musiałem w związku z tym zrezygnować z kilku innych pozaakademickich aktywności. Każdemu jednak życzę, by zawsze miał jak najwięcej czasu na to, co kocha Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

Prawdę mówiąc to nie zawsze jest kwestia braku czasu. Ja na początku studiów po prostu się niespodziewanie i bardzo, w porównaniu ze szkołą, rozwinąłem towarzysko. Poznawałem mnóstwo nowych ludzi, angażowałem się na uczelni, imprezowałem, miałem bujne życie emocjonalne, uczuciowe i tak dalej. Dziś te sfery życia są u mnie spokojniejsze, doktorat też jest bardziej elastyczną formą studiów niż licencjat czy magisterka, a stały związek i życie w grzechu pod jednym dachem przy jednoczesnym nierozmnażaniu się też raczej sprzyjają spokojnemu trybowi życia, więc i w tym momencie na mikronacje mogę stosunkowo łatwo znaleźć czas. Dziś na przykład mam zamkniętą bibliotekę, więc pracuję mniej niż planowałem, a nawet gdyby była otwarta to bym sobie mógł co jakiś czas oblecieć fora w ramach przerwy od czytania albo pisania. Nie wykluczam jednak, że za parę miesięcy dostanę na przykład etat w jakimś grancie i to mnie pochłonie.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

A się tu cicho zrobiło... Może czas na nową grę fabularną?
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

(10.01.2022, 22:32:57)Pio Maria de Medici napisał(a): A się tu cicho zrobiło... Może czas na nową grę fabularną?

Rekonstrukcja historyczna czasów drederyzmu (stąd ta cisza). Ale jako gra, bardzo by się przydała. I to taka całkiem na serio. To były czasy...
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

(07.01.2022, 19:28:30)Ametyst I Dziecię napisał(a): Prawdę mówiąc to nie zawsze jest kwestia braku czasu. Ja na początku studiów po prostu się niespodziewanie i bardzo, w porównaniu ze szkołą, rozwinąłem towarzysko. Poznawałem mnóstwo nowych ludzi, angażowałem się na uczelni, imprezowałem, miałem bujne życie emocjonalne, uczuciowe i tak dalej. Dziś te sfery życia są u mnie spokojniejsze, doktorat też jest bardziej elastyczną formą studiów niż licencjat czy magisterka, a stały związek i życie w grzechu pod jednym dachem przy jednoczesnym nierozmnażaniu się też raczej sprzyjają spokojnemu trybowi życia, więc i w tym momencie na mikronacje mogę stosunkowo łatwo znaleźć czas. Dziś na przykład mam zamkniętą bibliotekę, więc pracuję mniej niż planowałem, a nawet gdyby była otwarta to bym sobie mógł co jakiś czas oblecieć fora w ramach przerwy od czytania albo pisania. Nie wykluczam jednak, że za parę miesięcy dostanę na przykład etat w jakimś grancie i to mnie pochłonie.

Będziesz miał dydaktykę, chęć napisania kolejnej książki, pierdyliarda artykułów, no i jeszcze kilku wniosków, sprawozdań itp. to się zmieni. A co do stałego związku i życia w grzechu bez rozmnażania się, to jednak druga połówka też absorbuje i często ma pretensje o siedzenie z nosem w telefonie. Wolałaby grzeszyć w tym momencie. Na przykład. Przynajmniej tak jest u nas. Jak jeszcze znajdziesz sobie dodatkowe pasje, to już zupełnie brakuje czasu w dobie.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

(11.01.2022, 18:32:31)Leon IV napisał(a): Będziesz miał dydaktykę, chęć napisania kolejnej książki, pierdyliarda artykułów, no i jeszcze kilku wniosków, sprawozdań itp. to się zmieni.

Ueh, niestety i dlatego piszę w czasie teraźniejszym. Inna sprawa, że dzisiaj pisanie monografii średnio się opłaca, co mi na przykład pasuje, bo ja jestem arykułowym człowiekiem i najlepiej mi się wyraża poglądy w krótszych formach.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.