Liczba postów: 413
Liczba wątków: 24
(28.12.2020, 19:53:28)Gagik Bagratyda napisał(a): Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. 
Wszyscy wtedy nad tym ubolewaliśmy, sam chyba domagałem się większej mądrości kolegium przy wyborze i pewnej odwagi działań, kiedy nie jest się w stanie kierować państwem. Teraz to zasadniczo już chyba przyzwyczaiłem się do takich stanów rzeczy, które to są typową rotryjską przypadłością. Sam też nie grzeszę aktywnością, bo i niespecjalnie mam ochotę angażować się w realowe dysputy lub narracje na granicy offtopu a i na prośbę moich drogich przyjaciół zgodziłem się na jakiś czas pomóc im reaktywować mą ojczyznę.
Zresztą, być może następne konklawe wyłoni kogoś z grona szanownych dyskutantów, wtedy możemy się spodziewać aktywności
Liczba postów: 428
Liczba wątków: 40
(28.12.2020, 20:03:24)Stanisław Dmowski napisał(a): (28.12.2020, 19:53:28)Gagik Bagratyda napisał(a): Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. 
Wszyscy wtedy nad tym ubolewaliśmy, sam chyba domagałem się większej mądrości kolegium przy wyborze i pewnej odwagi działań, kiedy nie jest się w stanie kierować państwem. Teraz to zasadniczo już chyba przyzwyczaiłem się do takich stanów rzeczy, które to są typową rotryjską przypadłością. Sam też nie grzeszę aktywnością, bo i niespecjalnie mam ochotę angażować się w realowe dysputy lub narracje na granicy offtopu a i na prośbę moich drogich przyjaciół zgodziłem się na jakiś czas pomóc im reaktywować mą ojczyznę.
Zresztą, być może następne konklawe wyłoni kogoś z grona szanownych dyskutantów, wtedy możemy się spodziewać aktywności 
Ciekawe, czy tak samo ubolewamy nad sprawdzeniem mojej pracy magisterskiej z teologii. Trochę żałuję, że czekam na ocenę, ponieważ mógłbym p. Swarzewskiemu doręczyć magisterkę z Historii Nordaty.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
(28.12.2020, 21:56:27)Piotr Pawłow napisał(a): (28.12.2020, 20:03:24)Stanisław Dmowski napisał(a): (28.12.2020, 19:53:28)Gagik Bagratyda napisał(a): Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. 
Ciekawe, czy tak samo ubolewamy nad sprawdzeniem mojej pracy magisterskiej z teologii. Trochę żałuję, że czekam na ocenę, ponieważ mógłbym p. Swarzewskiemu doręczyć magisterkę z Historii Nordaty.
Może się Brat przepisać na historię. Ja szybko sprawdzę.
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 24
(28.12.2020, 21:56:27)Piotr Pawłow napisał(a): (28.12.2020, 20:03:24)Stanisław Dmowski napisał(a): (28.12.2020, 19:53:28)Gagik Bagratyda napisał(a): Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. 
Gdyby Ekscelencja uważnie śledził forum, zauważyłby, że już dawno ją oceniłem i wydałem dyplom. Ubolewam więc... że nie czytacie
Przepraszam.
Liczba postów: 428
Liczba wątków: 40
W takim razie proszę o wybaczenie.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Cytat:
Państwo Kościelne Rotria
W imieniu Jego Świątobliwości Piotra I, wszyscy członkowie Świętego Kolegium Kardynalskiego, zarówno aktywni, jak i przebywający na emeryturze, zobowiązani są do przybycia do Stolicy Apostolskiej na konsystorz, którego obrady będą toczyć się za zamkniętymi drzwiami.
(+) Mikołaj kardynał Dreder
Wikariusz Generalny
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Cytat:
Państwo Kościelne Rotria
W imieniu Jego Świątobliwości Piotra I oraz całego Domu Pontyfikalnego Patriarchy i Biskupa Rotrii, zawiadamiam o tradycyjnej i uroczystej koronacji patriarszej, która odbędzie się w najbliższy wtorek - tj. 23.02.2021 roku, o godzinie 17., w Bazylice Świętego Pawła na wzgórzu Welijskim. Po koronacji Jego Świątobliwość Piotr wygłosi uroczystą mowę koronacyjną z okazji inauguracji pontyfikatu oraz ogłosi akt rehabilitacji jednego z jego poprzedników. Dzień później Ojciec Święty dokona swojego ingresu patriarszego do Bazyliki Laterańskiej, zgodnie z wolą Ojca Świętego Jana III. Zobowiązuje wszystkich zwierzchników kościołów partykularnych, aby niniejsze ogłoszenie odczytane w diecezjach Kościoła Rotryjskiego.
(+) Mikołaj kardynał Dreder
Wikariusz Generalny
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Cytat:
Państwo Kościelne Rotria
Dziś Jego Świątobliwość Patriarcha Piotr odbywa podróż apostolską do Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Jest to pierwsza pielgrzymka Ojca Świętego.
Wikariat Generalny Stolicy Apostolskiej
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Cytat:
Państwo Kościelne Rotria
Dwór Jego Świątobliwości Piotra pragnie poinformować, że jutro, w Niedzielę Palmową, odbędzie się uroczysta liturgia oraz audiencja celebrowane przez Ojca Świętego Seniora, Jana III. Zapraszamy na tę uroczystość wszystkich serdecznie.
Wikariat Generalny Stolicy Apostolskiej
|