Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obwieszczenia Dworu Patriarszego
(28.12.2020, 19:53:28)Gagik Bagratyda napisał(a): Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. Wink

Wszyscy wtedy nad tym ubolewaliśmy, sam chyba domagałem się większej mądrości kolegium przy wyborze i pewnej odwagi działań, kiedy nie jest się w stanie kierować państwem. Teraz to zasadniczo już chyba przyzwyczaiłem się do takich stanów rzeczy, które to są typową rotryjską przypadłością. Sam też nie grzeszę aktywnością, bo i niespecjalnie mam ochotę angażować się w realowe dysputy lub narracje na granicy offtopu a i na prośbę moich drogich przyjaciół zgodziłem się na jakiś czas pomóc im reaktywować mą ojczyznę. 

Zresztą, być może następne konklawe wyłoni kogoś z grona szanownych dyskutantów, wtedy możemy się spodziewać aktywności Smile
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

(28.12.2020, 20:03:24)Stanisław Dmowski napisał(a):
(28.12.2020, 19:53:28)Gagik Bagratyda napisał(a): Poprzedni patriarcha też nie należał do najaktywniejszych. Wink

Wszyscy wtedy nad tym ubolewaliśmy, sam chyba domagałem się większej mądrości kolegium przy wyborze i pewnej odwagi działań, kiedy nie jest się w stanie kierować państwem. Teraz to zasadniczo już chyba przyzwyczaiłem się do takich stanów rzeczy, które to są typową rotryjską przypadłością. Sam też nie grzeszę aktywnością, bo i niespecjalnie mam ochotę angażować się w realowe dysputy lub narracje na granicy offtopu a i na prośbę moich drogich przyjaciół zgodziłem się na jakiś czas pomóc im reaktywować mą ojczyznę. 

Zresztą, być może następne konklawe wyłoni kogoś z grona szanownych dyskutantów, wtedy możemy się spodziewać aktywności Smile

Ciekawe, czy tak samo ubolewamy nad sprawdzeniem mojej pracy magisterskiej z teologii. Trochę żałuję, że czekam na ocenę, ponieważ mógłbym p. Swarzewskiemu doręczyć magisterkę z Historii Nordaty.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(28.12.2020, 21:56:27)Piotr Pawłow napisał(a):

Ciekawe, czy tak samo ubolewamy nad sprawdzeniem mojej pracy magisterskiej z teologii. Trochę żałuję, że czekam na ocenę, ponieważ mógłbym p. Swarzewskiemu doręczyć magisterkę z Historii Nordaty.

Może się Brat przepisać na historię. Ja szybko sprawdzę.
Odpowiedz

(28.12.2020, 21:56:27)Piotr Pawłow napisał(a):

Gdyby Ekscelencja uważnie śledził forum, zauważyłby, że już dawno ją oceniłem i wydałem dyplom. Ubolewam więc... że nie czytacie Smile
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Przepraszam. Smile
Odpowiedz

W takim razie proszę o wybaczenie. Smile
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
Odpowiedz

Cytat:

[Obrazek: rotria_herb.png]

Państwo Kościelne Rotria

[Obrazek: 28343-ozdobniki.png?w=326&h=26]

W imieniu Jego Świątobliwości Piotra I, wszyscy członkowie Świętego Kolegium Kardynalskiego, zarówno aktywni, jak i przebywający na emeryturze, zobowiązani są do przybycia do Stolicy Apostolskiej na konsystorz, którego obrady będą toczyć się za zamkniętymi drzwiami.

(+) Mikołaj kardynał Dreder
Wikariusz Generalny
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Cytat:

Państwo Kościelne Rotria

W imieniu Jego Świątobliwości Piotra I oraz całego Domu Pontyfikalnego Patriarchy i Biskupa Rotrii, zawiadamiam o tradycyjnej i uroczystej koronacji patriarszej, która odbędzie się w najbliższy wtorek - tj. 23.02.2021 roku, o godzinie 17., w Bazylice Świętego Pawła na wzgórzu Welijskim. Po koronacji Jego Świątobliwość Piotr wygłosi uroczystą mowę koronacyjną z okazji inauguracji pontyfikatu oraz ogłosi akt rehabilitacji jednego z jego poprzedników. Dzień później Ojciec Święty dokona swojego ingresu patriarszego do Bazyliki Laterańskiej, zgodnie z wolą Ojca Świętego Jana III. Zobowiązuje wszystkich zwierzchników kościołów partykularnych, aby niniejsze ogłoszenie odczytane w diecezjach Kościoła Rotryjskiego.

(+) Mikołaj kardynał Dreder
Wikariusz Generalny
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Cytat:

Państwo Kościelne Rotria

Dziś Jego Świątobliwość Patriarcha Piotr odbywa podróż apostolską do Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Jest to pierwsza pielgrzymka Ojca Świętego.

Wikariat Generalny Stolicy Apostolskiej
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Cytat:
Państwo Kościelne Rotria

Dwór Jego Świątobliwości Piotra pragnie poinformować, że jutro, w Niedzielę Palmową, odbędzie się uroczysta liturgia oraz audiencja celebrowane przez Ojca Świętego Seniora, Jana III. Zapraszamy na tę uroczystość wszystkich serdecznie.

Wikariat Generalny Stolicy Apostolskiej
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Piotr Pawłow
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.