Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Starzy Rotrowie
Dla zainteresowanych:

http://archiwum.rotria.pl/forum_2015/ind...pic=1637.0 - tutaj Aleksander III ustanowił podział administracyjny na księstwa lenne i przypisał do nich poszczególne nazwiska.

http://archiwum.rotria.pl/forum_2015/ind...pic=1638.0 - a tutaj dyplom nobilitacyjny rodu apo Zep-della Rovere, więcej dokumentów na ten temat nie byłem w stanie znaleźć.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Pierwszy Medyceusz to rok 2009, Zepowie zaś sięgają swoją historią roku 2006. Moja rodzina ma bogatą historię, z czego jestem bardzo dumny. Natomiast rody powstają w mikroświecie cały czas. Najmłodsza rotryjska familia to bodajże ród Piccolominich - 2018 r.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

(08.11.2020, 22:36:37)Brat Symeon napisał(a): Pierwszy Medyceusz to rok 2009, Zepowie zaś sięgają swoją historią roku 2006. Moja rodzina ma bogatą historię, z czego jestem bardzo dumny. Natomiast rody powstają w mikroświecie cały czas. Najmłodsza rotryjska familia to bodajże ród Piccolominich - 2018 r.

Też przez chwilę byłem Medyceuszozepem, jednak staram się ten okres wymazać ze swojej pamięci. Nie wspominam go zbyt miło. Gdy w Rotrii panowałem jako Benedykt I to stworzyłem własny ród - przysposobiłem wspominanego tutaj Leonarda Marię i uczyniłem moim przybranym synem. Po powstaniu IIIPKR zauważyłem, że zaszedł wysoko - był kamerlingiem i prymasem w RON, gdzie w archiwach forum tego państwa znalazłem go podpisującego się moim nazwiskiem. Wcześniej był on znany jako della Popolly, potem chyba jako Castigilione, a potem sam Bóg wie jako kto. Wink Na pewno Leonardo byłby dzisiaj bardzo przydatny w Rotrii - był świetnym grafikiem. Wszak tarcza herbowa, której używam do dziś, jak też moje herby patriarsze to jego dzieło. Big Grin
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Byliśmy braćmi. Prawie tak jak teraz, Eminencjo.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.