Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
W dużej części mikronacji święta wstrzymały aktywność. Ale to dobrze, w takie dni można, a nawet trzeba odejść od monitorów.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Drodzy Bracia,
w dniu dzisiejszym w "Obserwatorze Rotryjskim" ukazał się ekskluzywny wywiad z Eminencją Midici-Zeppem, długi i wyczerpujący. Serdecznie zachęcam do lektury:

Odpowiedz

Chwalebne, że postanowiono o wskrzeszeniu tej cudownej inicjatywy Smile
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Odpowiedz

A nie można podać linka?
Odpowiedz

(01.05.2019, 14:25:05)Ksawery van Berden napisał(a): Chwalebne, że postanowiono o wskrzeszeniu tej cudownej inicjatywy Smile

O, witam Eminencję! Jak zdrowie? Wink

(01.05.2019, 14:27:26)Michelangelo Piccolomini napisał(a): A nie można podać linka?

Jest podany w moim poprzednim poście, ale proszę: link
Odpowiedz

(01.05.2019, 14:40:43)Wilhelm Orański napisał(a):
(01.05.2019, 14:25:05)Ksawery van Berden napisał(a): Chwalebne, że postanowiono o wskrzeszeniu tej cudownej inicjatywy Smile

Napisałbym, że "złego diabli (...)", ale czy w duchowieństwie to przystoi? Wink 
A całkowicie poważnie odpowiadając - Bóg zapłać, Eminencjo. Nie ukrywam obolenia, bo i nie sposób po trzykroć ciężkich bataliach, tym nie mniej dziękuję za swoich medyków i Medyków, dzięki którym zdrowie i Zdrowie ma się ku poprawie. Daj Boże, by permanentnie.
Odpowiedz

Wasza Eminencjo!

Z tego miejsca raz jeszcze dziękuję za niezwykle przyjemną i interesującą rozmowę. Liczę na to, że pobudzi ona społeczność Rotrii do dyskusji nad  przedstawionymi tam kwestiami, jak również skłoni do polemiki tych, którzy moich opinii nie podzielają. Życzę również powodzenia w odnawianiu tego wspaniałego dzieła, jakie stanowi Obserwator Rotryjski.

Eminencjo Ksawery, jak dobrze widzieć Waszą Eminencję po dłuższej przerwie na nowo! Przyłączam się do pytania o zdrowie Smile
Edit: Skoro spóźniłem się z moim pytaniem o zaledwie sekundy, życzę Eminencji dużo siły i Bożego wsparcia w walce z chorobą!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

(01.05.2019, 14:40:43)Wilhelm Orański napisał(a):

(01.05.2019, 14:27:26)Michelangelo Piccolomini napisał(a): A nie można podać linka?

Jest podany w moim poprzednim poście, ale proszę: link

Ja już chyba oślepłem. Smile
Odpowiedz

(01.05.2019, 14:44:30)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Eminencjo Ksawery, jak dobrze widzieć Waszą Eminencję po dłuższej przerwie na nowo! Przyłączam się do pytania o zdrowie Smile

Eminencja to zawsze się cieszy, jak starego grzyba widzi pośród Was! Wink Strasznie to miłe, nie ukrywam.
Odpowiadając - w zasadzie identycznie, jako wyżej już wspomniałem. Niespełna 90 dni, trzy ciężkie bitwy. Wyniki wojny wciąż nieznane, ale z Bożą pomocą... wiadomo  Wink . Stąd tegoroczne triduum było nie byle jakim dla mnie triduum. Najważniejszym chyba ze wszystkich dotychczasowych. Najgłębiej przeżywanym. I z nieskrywanie największym zrozumieniem.
Odpowiedz

(01.05.2019, 14:43:59)Ksawery van Berden napisał(a): Napisałbym, że "złego diabli (...)", ale czy w duchowieństwie to przystoi? Wink 
A całkowicie poważnie odpowiadając - Bóg zapłać, Eminencjo. Nie ukrywam obolenia, bo i nie sposób po trzykroć ciężkich bataliach, tym nie mniej dziękuję za swoich medyków i Medyków, dzięki którym zdrowie i Zdrowie ma się ku poprawie. Daj Boże, by permanentnie.

Pamiętam o Eminencji w modlitwach. Silniejszej broni nie ma, więc musi się udać, gdy złączone głosy wielu proszą o jedno Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.