Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Oglądałem... Z przerwami. Strwożony i jednocześnie zażenowany, widząc niektóre mi znane portrety, głosy czy obrazy.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(12.05.2019, 21:18:07)Pio Maria Facibeni napisał(a): Oglądałem... Z przerwami. Strwożony i jednocześnie zażenowany, widząc niektóre mi znane portrety, głosy czy obrazy.

Po około 20 minutach filmu nabraliśmy obrzydzenia i przestaliśmy go oglądać. To jest straszne. Nawet żal za winy i nawrócenie księdza Jana A. nie wynagrodzą cierpień, bóli i traumy na całe życie wśród ofiar pedofilów, jak np. pani z pierwszego wątku. Dobrą robotę zrobili Bracia Sekielscy, widać jakim echem odbił się film wśród duchowieństwa i jak wielu hierarchów zgadza się z jego treścią. Nagłaśnianie problemu być może przyczyni się do jego - na pewno nie usunięcia - ale minimalizacji. Oby tak było.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Nagłaśnianie problemu przyczyni się do siania nienawiści wobec Kościoła i upadku jego autorytetu. To jak gaszenie pożaru wybuchem.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(13.05.2019, 14:13:01)Michelangelo Piccolomini napisał(a): Nagłaśnianie problemu przyczyni się do siania nienawiści wobec Kościoła i upadku jego autorytetu. To jak gaszenie pożaru wybuchem.

Zatem lepiej problem zamieść pod dywan i udawać, że nic się nie dzieje?
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Nie, ale zrobić to delikatnie. Bo problem nie zniknie i tak sam, lecz ludzie znajdą kolejny pretekst, by nienawidzić Kościoła. To może skutkować niechrzczeniem dzieci, nie posyłaniem ich do Komunii, wypisywaniem z lekcji religii.
Odpowiedz

Skoro sobór został oficjalnie zamknięty, może powinniśmy rozpocząć dyskusję na temat naszej gospodarki? Wink
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

(17.05.2019, 11:52:47)Wilhelm Orański napisał(a): Skoro sobór został oficjalnie zamknięty, może powinniśmy rozpocząć dyskusję na temat naszej gospodarki? Wink

Nie widzimy przeciwskazań. Należy podjąć dysputę o tym i otworzymy ją w najbliższym czasie. Na razie poczekajmy aż ostygną emocje po soborze. Smile
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Czy wiadomo już kiedy i gdzie odbędzie się tegoroczny Our Sound?
Odpowiedz

I czy w ogóle będzie. Chyba dwa lata temu był ostatni raz.
Odpowiedz

W Obserwatorze Rotryjskim pojawił się tekst pt. Rotria po adhortacji „Beati pauperes spiritu”, traktujący o niektórych reformach, jakie czekają Państwo Kościelne po SLVII. Zapraszam do zapoznania się Wink
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Mikołaj Dreder
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.