Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
Zjazd członków LMiK-u
Cytat:Admirale Arturze
Dziękuję, że zechciałeś przyjechać wraz ze swoimi dowódcami statków do mojego skromnego domu, Sieny. W czasie zjazdu trzeba będzie stworzyć katalog statków, który będzie podlegał aktualizacją. Jeśli dojdzie do takiego wniosku to możemy tutaj przygotować się do wizyty w kolonii naszej Ligi. W czasie spotkania pewnie będziemy rozważać pomysły, które przyjdą dopiero w trakcie tego spotkania. Proszę rozgość się i zaczynajmy ;D
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
Do Sieny dotarł właśnie przewodniczący i założyciel Ligi Morskiej i Kolonialnej, Artur Kardacz von Hohenburg.
- Witaj przyjacielu! Piękna jest twa ziemia, mam nadzieję że po zakończeniu naszych rozmów będę mógł przyjrzeć się im bliżej. Oprócz stworzenia katalogu należy pomyśleć również o naszej koloni, zdobywaniu nowych (w tym ich znaczenia narracyjnego), werbowaniu nowych członków a także i o umowach handlowych. Powyższe rzeczy są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Ligi, tak więc uważam że musimy ustalić je na pierwszym zjeździe.
Oto lista statków pod banderą Ligi Morskiej i Kolonialnej Admirała Taddea von Hippogriff-Piccolominiego:
Cytat:LM-001 Sieneńczyk
Starszy Bosman Alfons Perci
LM-002 Lew Ruhnhoff
Starszy Bosman Elpig Manarz
LM-005 Umbero Pienza
Bosman Kustaz Monter
LM-007 Michelangelo
Bosman Konarz Pilka
LM-009 Sieneńczyk 2
Bosman Malmel Akusi
LM-011 Filip I Gryf
Sternik Janusz Pełasz
Jeśli czegoś na liście brakuje to uzupełnię
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
(08.03.2020, 12:37:07)Artur Kardacz von Hohenburg napisał(a): Do Sieny dotarł właśnie przewodniczący i założyciel Ligi Morskiej i Kolonialnej, Artur Kardacz von Hohenburg.
![[Obrazek: 780px-USS_Constitution_1997.jpg]](https://cdn.discordapp.com/attachments/594961302783393896/686159204234297344/780px-USS_Constitution_1997.jpg)
- Witaj przyjacielu! Piękna jest twa ziemia, mam nadzieję że po zakończeniu naszych rozmów będę mógł przyjrzeć się im bliżej. Oprócz stworzenia katalogu należy pomyśleć również o naszej koloni, zdobywaniu nowych (w tym ich znaczenia narracyjnego), werbowaniu nowych członków a także i o umowach handlowych. Powyższe rzeczy są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Ligi, tak więc uważam że musimy ustalić je na pierwszym zjeździe.
Laudetur Iesus Christus!
Miło powitać Waszą Ekscelencję w Patrymonium Świętego Pawła!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Czy ja muszę wszystkim przypominać, że Rotria sama w sobie (prócz Wenecji) nie ma dostępu do morza?
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
A czyż przez port w Wenecji, a potem płynąc rzekami nie można dotrzeć w każdy zakątek Rotrii?
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Wasza Ekscelencjo, Liga Morską i Kolonialna to połączenie Korpusów Admirała Artura oraz mojego. Uznaliśmy że nasze statki mogą płynąć pod wspólną banderą. Działania prze nas prowadzone są w Leockim systemie gospodarczym polegającym na handlu z miastami. Rotria ma jeden port nawet, jest nim wcześniej wspomniana Wenecja.
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Jakoś dziwnym trafem układ jezior i rzek mamy zamknięty.
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
A co ta Wenecja to jest kolonia? Mógłby ktoś pokazać na mapie? na dużej nje widzę.